کد خبر 90098
تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۰ - ۱۷:۵۶

مردم معترض انگلیس تاکید دارند، آنها همانند مردم مصر قیام می کنند و از نابرابری ها در کشورشان به ستوه آمده اند.

به گزارش مشرق به نقل از پرس تی وی، تظاهرات ضدتبعیض و کنترل یک درصد سرمایه دار بر نظام اقتصادی و سیاسی فقط به امریکا محدود نمی شود. مردم انگلیس نیز از دو ماه پیش تظاهرات مشابهی را در لندن برپا کرده اند.
معترضان انگلیسی خواهان اشغال کردن بازار بورس و سهام این کشور بوده اند. البته سابقه اعتراضهای انگلیسی ها به اکتبر دو هزار و یازده برمی گردد.
بهار انقلابهای عربی و تظاهرات در شماری از کشورهای اروپایی و جنبش تسخیر وال استریت ، الهام بخش تظاهرات مردم انگلیس بوده است. هزاران نفر در این اعتراضها شرکت داشته اند.
یک شهروند معترض انگلیسی خطاب به نیروهای پلیس که مانع از تجمع معترضان می شدند گفت:« دولت با سیاستهای جدیدش می خواهد حقوق و مستمری بازنشستگی شما را نیز کاهش بدهد.
در مصر ، وقتی پلیس این کشور به این نتیجه رسید که مردم پیروز خواهند بود در کنار آنها قرار گرفت و انقلاب مصر به پیروزی رسید.
شما با این کارهایتان فقط از قدرت شرکتهای بزرگ در انگلیس محافظت می کنید. زمان زیادی طول نخواهد کشید که انگلیس نیز در مسیری همانند مصر حرکت خواهد کرد.»
جولیان آسانژ، مدیر پایگاه اینترنتی افشاگر ویکی لیکس نیز در یکی از این تجمعهای لندن حاضر شد و خطاب به معترضان گفت:« آنچه شما را در این مکان جمع کرده است ، انباشت نارضایتی ها و ناراحتی ها در طول سالهای طولانی است.»
یک معترض انگلیسی در این تظاهرات گفت:« روز به روز بر شدت نابرابری های اقتصادی در انگلیس افزوده می شود و شکاف تبعیضهای مذکور بیشتر و بیشتر می شود.
مردم انگلیس از خودشان می پرسند چرا چنین وضعی برایشان پیش امده است و باید چه کار کرد.
من کار داشتم اما به علت وضعی که پیش آمده است مرا نیز از کار اخراج کردند.
ما خواهان این بوده ایم که بدانیم چه مسائلی پشت پرده در جریان است که سبب می شود چنین وضعی برای اقتصاد انگلیس پیش بیاید.
با بررسی هایی که انجام داده ایم متوجه شده ایم که عده ای معدود از این وضع سود می برند.
واقعیت آن است که در دوران مشکلات اقتصادی، میلیونرهای جدیدی زاده می شوند و اگر مردم از واقعیتها و مسائل اطلاع نداشته باشند، به راحتی به بازی گرفته می شوند و در مقابل ان، این عده معدود روز به روز پول بیشتری به جیب می زنند.»
مت هارتلی ، وکیل انگلیسی در این خصوص گفت:« اوضاع اقتصادی انگلیس سبب شده است ، عده زیادی بیکار شوند. بیکاری سبب می شود شرایط زندگی برای این مردم بسیار بغرنج شود. آنها نمی توانند روابط اجتماعی خود را ادامه بدهند و مشکلات زیادی را به جان می خرند.»
شماری از معترضان انگلیسی خودشان را ادامه اعتراضهای کشورهای عربی خاورمیانه توصیف می کنند.
در یکی از نوشته های معترضان انگلیسی نوشته شده بود « ما بخشی از نود و نه درصد هستیم ، از میدان التحریر قاهره گرفته تا لندن».
یک معترض انگلیسی به نام پابلو در این تظاهرات گفت:« حضور پلیس برای مقابله با معترضان در لندن بسیار  زیاد است.سیاستمداران ما را فروخته اند.
آنها نمی توانند درک کنند که ما برای تامین هزینه های زندگی مان در چه وضع بغرنجی قرار داریم.
آنها میلیون پوند پول به دست می آورند و درنتیجه طبیعی است که حال ما را درک نکنند.»
پابلو یکی از جوانان انگلیسی است که بیکار شده است. رکود اقتصادی بیش از همه به جوانان انگلیسی ضربه زده است بطوریکه شمار قابل توجهی از آنها بیکار هستند. این نسل از انگلیسی ها ، هیچ امید و انگیزه ای برای اینده ندارند و احساس می کنند نظام سیاسی انگلیس انها را به حال خودشان رها کرده است و این نظام سیاسی  نماینده انها نیست. مردم انگلیس می خواهند وضع کنونی کشورشان تغییر کند.