تشکل‌های دانشجویی ارزش‌گرا، آدرس غلط به مردم می‌دهند!

سرویس سیاست مشرق -  «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. شنبه تا چهارشنبه ساعت ۷:۳۰ با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

*** 

حاکمیت باید در هزینه کارهای روحانی و پدرم شریک باشد!

«فاطمه حسینی»، دختر صفدر حسینی و از نمایندگان اصلاح‌طلب مجلس، به تازگی در مصاحبه با ایسنا گفته است:

«حاکمیت باید بپذیرد که هزینه‌های اقتصادی و سیاسی را نمی‌توان بر گردن یک قوه انداخت و انتظار داشت که یک دولت به تنهایی بتواند از پس هزینه‌های اقتصادی و سیاسی چالش‌ها بربیاید. اگرچه دولت پیشانی نظام است ولی اگر همین دولت پشتیبانی نشود، امکان اصلاحات اقتصادی محدود می‌شود.»

او همچنین تصریح می‌کند: دولت باید اقتصاددانان را به رسمیت بشناسد و از توان علمی و کارشناسی آنها به صورت صحیح بهره گیرد.[1]

*اصولاً یکی از مشکلات دامنگیر سیاستِ ایران این است که برخی چهره‌های جریان چپ همواره حرف و توضیحی که باید را بیان نمی‌کنند و به جای آن سراغ چیزهایی می‌روند که هیچکس منتظر شنیدن آنها نیست.

افکار عمومی از کسی مثل خانم حسینی انتظار دارد که این روزها بیشتر به بیان «چرایی حمایت طیف متبوعش از رئیس‌جمهور روحانی در 2 انتخابات» که نقش اصلی را پدید آمدن وضع موجود ایفا کرد، بپردازد.

وانگهی، پس از این توضیح نیز اگر قرار باشد سخنی در بحث تئوری‌پردازی از خانم حسینی شنیده شود؛ توضیحات ایشان در باب «حقوق‌های نجومی»، نقش پدرشان در این پرونده دردآور و ایضاً بازگشت پر شکوه و طمطراق پدر به جلسات دولتی است!

جدای از این، خانم حسینی باید بداند که دولت و قوه مجریه در ایران بیش از 95 درصد امکانات، بودجه و اختیارات را دارد و برای همین بود که پدر ایشان در کنار آقای روحانی و سایر اصلاح‌طلبان در 2 دوره متوالی انتخابات؛ همچون جوانان پرانرژی! تا توانستند برای پیروزی در انتخابات تقلا کردند.

چه اینکه آنها نیک می‌دانستند راننده لوکوموتیو سیاست و اقتصاد و فرهنگ و غیره در ایران دولت و شخص رئیس‌جمهور است. اگرچه این لوکوموتیو در اتاق فرمان یک ناظر به اسم رهبری نظام را نیز دارد که او می‌تواند از انحراف قطار جلوگیری کند اما سرعت بیش و کم این قطار و لوکوموتیو آن به شخص رئیس‌جمهور و اطرافیان او ربط دارد که با رأی مردم بر سر کار آمده‌اند.

فذاست که صحبت از نقش حاکمیت در مشکلات موجودی که رئیس‌جمهور روحانی، اصلاح‌طلبان و امثال خانم حسینی و پدرشان بوجود آورده‌اند، یک صحبت ضعیف، غلط و بی‌پایه است.

در اشاره به صحبت‌های حسینی مبنی بر اینکه دولت باید اقتصاددانان را به رسمیت بشناسد، گفتنیست که صفدر حسینی، پدر فاطمه حسینی که نام او در پرونده حقوق‌های نجومی بسیار شنیده شد، در دیدار اخیر اصلاح‌طلبان با رئیس جمهور روحانی رسماً حضور داشته است!

***

روایت اکبر اعلمی از «مافیای پیرامون خاتمی»

«اکبر اعلمی»، از فعالان اصلاح‌طلب و از نمایندگان مستعفی مجلس ششم که مدت‌ها در سکوت به سر می‌برد، به تازگی در یک مصاحبه با خبرگزاری ایلنا دست به انتقادات تندی از ستاد جریان اصلاحات زده است.

او در بخشی از مصاحبه خود با اشاره به چرخش‌های گفتمانی اصلاح‌طلبان در مسائل اقتصادی می‌گوید:

«این روند از عوارض قبیله‌گرایی و شخصیت‌محوری در اردوگاه موسوم به اصلاحات به‌جای مطالبه‌محوری این جریان و نبود برنامه و شاخص‌ها و مبانی فکری روشن و مشخص در زمینه‌های سیاسی، فرهنگی و اقتصادی در میان آنهاست. به عبارت دیگر، گروهی خاص که متاسفانه رسانه‌ها را به‌صورت مافیایی و انحصاری در اختیار خود گرفته‌اند، افکار قبیله‌گرایانه و محفلی خود را بنام اصلاحات و اصلاح‌طلبی به مخاطبان خود القاء می‌کنند و پس از آنکه به قدرت رسیدند، توجیه کننده عملکرد کسانی که به برکت وجود آنها صاحب ثروت و قدرت شده‌اند، می‌شوند.»

اعلمی می‌افزاید:

«لذا مادامی که اصلاح‌طلبی مانند اصولگرایی معطوف به ارادت و سرسپردگی نسبت به برخی اشخاص و وجود رابطه مرید و مرادی بین اصلاح‌طلبان مرسوم و اشخاصی است که به عنوان رهبران اصلاحات به خورد مردم داده شده‌اند، این عارضه همچنان باقی خواهد ماند و با تغییر دولت‌ها هم شاهد این تذبذب و تناقض‌ها در حوزه‌های سیاسی و اقتصادی و فرهنگی خواهیم بود. به همین سبب، ملاحظه می‌شود که رویکرد چپ‌های دوره دولت موسوی نسبت به اقتصاد، سیاست داخلی، سیاست خارجی، فرهنگ و حتی مسائل اعتقادی با رویکرد همان افراد در دولت خاتمی و دولت روحانی که امروز اصلاح‌طلب نامیده می‌شوند، ۱۸۰ درجه تغییر کرده و شما به درستی از آن به عنوان تناقض در حرف و عمل یاد می‌کنید. در واقع، بسیاری از آنها در حوزه‌های سیاسی، فرهنگی و اقتصادی و حتی اعتقادی خودشان هم نمی‌دانند که چه می‌خواهند و مقصد و مقصود واقعی و نهایی‌شان چیست؛ لاجرم مواضع و تمنیات‌شان به اعتبار دوری و نزدیکی به "قدرت" دچار تغییر و دگرگونی می‌شود.»

او همچنین تصریح می‌کند: من در یکی از نطق‌هایم در مجلس این طیف از اصلاح‌طلبان و اصولگرایان را "کبوتران حرم قدرت" می‌دانم که اهتمام آنها به حفظ منافع قبیله و محفلی خودشان می‌باشد و بس.

اعلمی در بخش دیگری از این مصاحبه نیز در اشاره به صحبت‌های چندی قبل رئیس‌جمهور روحانی و تصریح او بر اینکه بحرانی در کشور نداریم نیز گفته است:

«من آقای حسن روحانی را اصلاح‌طلب نمی‌دانم و خوشبختانه خود او هم چنین ادعایی ندارد. ثانیا، سیاست به مفهوم رایج آن عرصه راست و ناراست مصلحتی است و صداقت و اخلاق در آن چندان جایگاهی ندارد. لذا گاهی مصلحت فرد و یا جامعه ایجاب می‌کند واقعیت‌ها را برخلاف آنچه که هست وانمود کنند اما اگر دروغ گفتن توسط یک رییس جمهور به یک اصل مبدل شد آنگاه یک فاجعه است که شوربختانه در دوره احمدی‌نژاد شاهد وقوع چنین فجایعی بوده‌ایم.»[2]

*غیر از کنایه‌های بی‌پایه اعلمی به اصولگرایان اما آنچه که او درباره ستاد جریان سیاسی خاص گفته حقایقی است که حالا باید آنها را از زبان اصلاح‌طلبی مثل اعلمی شنید.

و شاید علت در کنار ماندن اعلمی از قال و مقال‌های اصلاح‌طلبان و بایکوت او در توجهات رسانه‌ای که به خرج می‌دهند؛ همین صحبت‌ها باشد.

درباره صحبت‌های اعلمی مبنی بر اینکه تأکید روحانی بر نبودن بحران در کشور یک کار دروغ‌محور بوده است نیز باید اشاره کرد که حرف اعلمی صحیح نیست و رئیس‌جمهور روحانی و کسانی از دولت اگرچه خود زمانی در زمره بحران‌نمایان بودند و اصرار داشتند که کشور در «شرایط ته درّه» قرار دارد اما به هر طریقی امروز حرف درستی را مطرح می‌کنند و گزاره مورد اشاره مبنی بر اینکه شرایط کشور بحرانی نیست حرف درستی است.

بله! کشور بر اثر اجرای برنامه‌های اصلاح‌طلبان طی 6 سال گذشته دچار مشکلاتی شده است اما این مشکلات اولا به معنی بحران نیستند و ثانیا عمل به نسخه‌های مدیریت جهادی و اصولگرایانه می‌تواند به تمام این مشکلات خاتمه دهد.

***

تشکل‌های دانشجویی ارزش‌گرا، آدرس غلط به مردم می‌دهند!

«غلامرضا ظریفیان»، از فعالان اصلاح‌طلب در مصاحبه با سایت جماران پیرامون حضور اعتراضی تعدادی از تشکل‌های دانشجویی در حاشیه مراسم سخنرانی رئیس‌جمهور روحانی در دانشگاه تهران گفته است:

«جامعه دانشجویی نسبت به قبل در ارتباط با دولت کمی رادیکال تر شده است. بخش جریان راست از قبل این دولت را قبول نداشته و طبیعتا الآن با ضعف هایی که دولت پیدا کرده و مشکلاتی که دولت دارد می خواهد ثابت کند که حرف‌های آنها درست بوده و دولت مقصر وضعیت الآن جامعه است. به نظر من بخشی از این امر درست است و انتظار از دولت بیش از چیزی است که الآن دارد عمل می‌کند. ولی اگر فکر کنیم تقصیر همه آنچه اتفاق افتاده متوجه دولت است، آدرس غلط داده‌ایم. قطعا فقط دولت در همه آن چیزی که الآن می‌بینیم سهیم نیست.»

او در بخش دیگری از صحبت‌های خود نیز اظهار می‌کند: جریان اصلاح طلب در عرصه مدیریت‌ها، فضای بازتر سیاسی و مجوز به اتحادیه‌های اصلاح‌طلبان انتظاراتی از دولت داشت. البته از زمانی که احساس کردند انتقاد فایده‌ای ندارد کمتر انتقادات خود را بیان کردند.»[3]

*لازم به توضیح است که ظریفیان در صبح فردای سخنرانی رئیس‌جمهور در دانشگاه تهران، 3 یادداشت و گفتگو را در سایت جماران، در روزنامه دولتی ایران و در روزنامه اعتماد به انتشار رسانده است.

به نظر می‌رسد کسی که در حال دادن آدرس غلط به مردم است؛ نه تشکل‌های دانشجویی اصولگرا که آقای ظریفیان و دوستان ایشان هستند...

تشکل‌های دانشجویی ارزشی و اصولگرا از ابتدای سال 92 تأکید داشتند انتخاب اصلاح‌طلبان درباره رئیس‌جمهور روحانی و طرح و برنامه آنها برای مذاکره با آمریکا برای حل مشکلات کشور، یک انتخاب و راهبرد غلط، بیدستاورد و شکست خورده است.

کجای این مسئله و این تفرّس قابل اثبات که به شکل‌گیری مشکلات موجود کشور منتهی شده، آدرس غلط دادن به مردم بوده است؟!

در مقابل اما به نظر می‌رسد کسانی در حال دادن آدرس غلط به مردم هستند که در طول 4 سال دولت یازدهم، کار را در تمجید از روحانی و چاپلوسی نسبت به او به جایی رساندند که حتی از این گفتند که ما «فدائیان روحانی» هستیم، «با برجام ارزانی آمد» و روحانی حتی اگر نخواهد هم ما به زور از او حمایت می‌کنیم!

و جالب آنکه اکنون که مشکلات کشور به دلیل همان «فدایت‌ شوم»‌ها بروز کرده است،‌ همان افراد نه تنها به مردم نمی‌گویند که قصد «عبور از روحانی» را دارند بلکه هیچ رفتاری مبنی بر قبول مسئولیت از خود بروز نمی‌دهند و برای ایجاد «فتنه اقتصادی» به دنبال بحران‌نمایی نیز هستند و با کتمان واقعیت‌هایی مثل نقش 95 درصدی دولت در تمام بودجه و اجرائیات کشور، برای پاک کردن نقش خود در وضع موجود تقلّا می‌کنند.

ظریفیان پیش از این نیز طی اظهاراتی از این گفته بود که مواضع برخی منتقدان با مواضع اسرائیلی‌ها و آمریکایی‌های افراطی هم‌سنخ است![4]

این فرد در یکی از یادداشت‌های خود نیز تلویحاً اینطور معترض منتقدان شده است که چه اصراری دارید، بگویید مسئول برجام شخص آقای روحانی است؟[5]

***

1_ https://www.isna.ir/news/97072312633/

2_ http://khabarfarsi.com/u/60945187

3_ https://www.jamaran.ir/fa/tiny/news-1033875

4_ http://www.magiran.com/npview.asp?ID=3647466

5_mshrgh.ir/788389

برچسب‌ها