به گزارش مشرق، خصوصیسازی با طعم حاشیه و اما و اگرهای فراوان؛ این بار این حاشیه در خصوص واگذاری 100درصد سهام شرکت کشت و صنعت دامپروری مغان پررنگ شده است، واگذاریای که در آن 3میلیارد و 182میلیون و 307هزار سهم این شرکت توسط سازمان خصوصیسازی با اما و اگرها و حاشیههای فراوان فروخته شده است.
بر این اساس چند روز پس از این واگذاری، اکبر اعلمی، فرماندار سابق مغان و نماینده ادوار تبریز، آذرشهر، اسکو در مجلس شورای اسلامی در یادداشتی نوشت: شرکت کشت و صنعت مغان با 63000هکتار وسعت، شامل باغات میوه، مجتمع بزرگ دامپروری، کارخانه قند، کارخانه لبنیات، کارخانه فرآوری میوه و چند واحد تولیدی دیگر، یکی از شرکتهای منحصربهفرد کشور و از بزرگترین سرمایهها و دلگرمیهای اهالی شریف منطقه مغان محسوب میشود و مردم این منطقه تعصب خاصی نسبت به آن دارند.
این در شرایطی است که اگر اموال، ابنیه و ادوات و ماشینآلات فراوان و باغات پرمحصولی که این شرکت دارد (تنها 2600هکتار مجتمع باغبانی) را نادیده بگیریم و فرض کنیم که کل شرکت زمین بایر است، طبق این معامله، زمین این شرکت از قرار هر مترمربعی 2800تومان یعنی کمتر از قیمت دو بسته پفکنمکی 100گرمی بهفروش رفته است!
از سوی دیگر شکور پورحسین شقلان، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس هم با اشاره به این که هر کارشناسی که الفبای قیمتگذاری را بداند، ارزش شرکت کشت و صنعت مغان را بالاتر از قیمت پایهای که سازمان خصوصیسازی در نظر گرفته است، اعلام میکند، گفت: پشتپرده واگذاری برای ما مشخص نیست.
پس از این مخالفتها و حاشیهها نیز پوری حسینی، رئیس اصلاحطلب سازمان خصوصیسازی که بهطور معمول با آمدن دولت اصلاحطلبان به سازمان خصوصیسازی میآید و با رفتنشان از این سازمان برکنار میشود، (و البته این روزها نیز نیمنگاهی به قانون ممنوعیت بهکارگیری بازنشستگان دارد)، به دفاع از واگذاری خود پرداخت و گفت: پس از بررسیها و کارشناسی بهروی داراییهای این شرکت، در نهایت قیمت پایه سهام مغان برای عرضه بهتصویب اعضای هیئت واگذاری رسید. طبق قانون در مزایدههای سازمان خصوصیسازی، بالاترین قیمت پیشنهادی ملاک واگذاری یک شرکت قرار گرفته که در خصوص شرکت کشت و صنعت مغان نیز بالاترین قیمت پیشنهادشده از میان پیشنهادهای مختلف انتخاب شده است.
با همه این دفاعیات و استدلالهای پوری حسینی که برای توجیه عملکرد خود در واگذاری شرکت کشت و صنعت مغان دست به دامن آنها شد اما چندی پیش رسانهها اعلام کردند قاضی سراج، رییس سازمان بازرسی کل کشور از ورود سازمان بازرسی به واگذاریهای اخیر سازمان خصوصیسازی خبر داده و گفته این موضوع در دست بررسی است.
این در شرایطی است که بهتازگی سیدناصر عتباتی، دادستان عمومی و انقلاب اردبیل هم خبر داده است: ناگزیر شدیم با رئیس سازمان خصوصیسازی که اصلیترین شخص در بحث واگذاری شرکت کشت و صنعت مغان بود جلسهای برگزار کنیم و با واکاوی جزئیات این واگذاری مشخص شد که این واگذاری از سوی سازمان خصوصیسازی تمام شده است؛ اما با پیگیریهایی که توسط رئیس مجموعه قضایی استان اردبیل از طریق وزیر دادگستری بهعنوان یکی از اعضای هیئت واگذاری انجام شد عزم جدی برای واگذاری به همان شرکت برنده بود. در این راستا دوم مهرماه ما متوجه شدیم که طی جلسهای امضای قرارداد و اعلام واگذاری انجام شده و شرکت برنده این مجموعه را بدون توجه به ملاحظات و دغدغههای مسئولان استان اردبیل میخواهد تحویل بگیرد.
این مقام مسئول گفت: در نهایت با مشاهده جدیت این واگذاری با وجود اینکه ما نیز ایرادات اساسی نسبت به اهلیت مالی و اهلیت فنی شرکت برنده داشتیم با جدیت تمام از سوی مجموعه استانداری و نمایندگان مجلس نامهای را به دادستان کل کشور ارسال کردیم و با دستور مستقیم ایشان و ورود نهادهای اجرایی در حال حاضر بحث واگذاری معلق شده است و تا زمانی که کلیه جوانب امر سنجیده نشود این حالت تداوم خواهد داشت، ضمن اینکه اسناد و مدارکی نیز به دست ما رسیده است که آنها را در اختیار سازمان خصوصیسازی و وزارت اقتصاد قرار میدهیم و با هدف واگذاری کشت و صنعت از مسیر صحیح و قانونی با رعایت حقوق عامه و حفظ منافع عامه و استان وارد عمل میشویم.