رييس شوراي اسلامي شهر ايلام گفت: انتخابات مجلس شوراي اسلامي در استانهاي کوچک بعضا به رقابت‌هاي قبيله‌اي تبديل شده است.

حجت شاکيان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، افزود: متاسفانه در سطح برخي از ايلات و قبايل استان، رسم انتخابات به عادتي ديرينه تبديل شده است و استارت آن از ماه‌ها قبل از انتخابات زده مي‌شود و بعضا ديدارهاي چهره به چهره در منازل بزرگان قبيله ديده مي‌شود.

وي افزود: حضور حداکثري بدون نگاه قبيله‌اي بايد در سطح استان احياء شود تا اين وضعيت که تا حدودي باعث آلودگي فضاي انتخابات در استان مي‌شود را اصلاح کند.

رييس شوراي اسلامي شهر ايلام با اشاره به اينکه سرنوشت چهار سال استان را نمي‌شود با احساسات ايلي و قومي رقم زد، خاطرنشان کرد: اگر نگاه نماينده، قبيله‌اي باشد، سهم‌خواهي افراد آن قبيله براي دريافت پستهاي مختلف آغاز مي‌شود، ولي اگر استاني باشد، برنامه‌هاي کلان مديريتي براي توسعه استان اجرايي مي‌شود.

وي نگاه صرف قبيله‌اي را عاملي بازدارنده در توسعه همه جانبه استان دانست و گفت: مردم بايد در انتخاب کانديداي اصلح براساس معيارهاي تعريف شده براي يک نماينده شايسته عمل کنند.

شاکيان نقش قشر تحصيل کرده در ارتقاء سطح آگاهي و شناخت مردم از رقابت‌هاي انتخاباتي را مهم ارزيابي و بيان کرد: اين قشر از جامعه بايد شاخص‌هاي انتخاب يک نماينده اصلح را براي مردم تبيين و قابل تشخيص کنند.

رييس شوراي اسلامي شهر ايلام از بين بردن تفکرات قومي و قبيله‌اي را نيازمند کار فرهنگي دانست و گفت: تحقق اين مهم زمان زيادي نياز دارد.

وي خاطر نشان کرد: معيارهايي از جمله صداقت، تجربه، اخلاص و مدبر بودن از شاخص ‌هاي يک نماينده اصلح است.

وي در پاسخ به اين سوال که آيا نماينده بايد ملي باشد يا فقط استاني و قبيله‌اي اضافه کرد: نماينده‌اي موفق است که هم در سطح ملي حرف براي گفتن داشته باشد و هم در بحث حوزه انتخابيه خود مشکلات مردم را به خوبي بيان کند.