به گزارش مشرق به نقل از روابط عمومی وزارت نفت، بیژن زنگنه وزیر نفت شامگاه سهشنبه (یکم آبانماه) در حاشیه آیین امضای قراردادهای طرح توسعه حملونقل ریلی درونشهری در تهران و هشت کلانشهر در جمع خبرنگاران بحث مخالفت وزارت نفت با احیای کارت سوخت را از جمله دروغهای رسانهنماها عنوان کرد و گفت: این طرح هم اکنون در حال بررسی است.
بیشتر بخوانید
زنگنه افزود: هدف اصلی، مهار مصرف سوخت و جلوگیری از قاچاق است تا کشور به واردات بنزین وابستگی نداشته باشد.
وزیر نفت در پاسخ به پرسشی درباره میزان قاچاق سوخت اعلام کرد: همه عددها حدس و گمان است؛ میزان آن را فقط خدا میداند.
زنگنه با اشاره به این که بحث کارت سوخت در حال بررسی است، گفت: اساس کار دولت مبتنی بر افزایش قیمت بنزین نیست، اما برای عرضه به آنان که متقاضی میزان بیشتری بنزین هستند تدابیر لازم در حال بررسی است.
*مقدمات عرضه نفت خام در بورس انرژی فراهم شده است
زنگنه در پاسخ به پرسشی درباره عرضه نفت خام در بورس انرژی گفت: همان طور که پیشتر گفته بودم جزئیات و ریزهکاریهای فراوانی در این زمینه مطرح بوده که با برگزاری نشستها و انجام هماهنگیها، اطلاعیه عرضه منتشر و مقدمات عرضه فراهم شده است.
وی در پاسخ به پرسشی درباره این که آیا قرار است روسیه از ۱۳ آبان بازاریابی بخشی از نفت ایران را در بازارهای دنیا انجام دهد، گفت: این حرفها را اسرائیلیها میزنند و آنها راست نمی گویند، اما بدانید من درباره تحریم به هیچ پرسشی پاسخ نمیدهم.
*اعتراف وزیر نفت عربستان به واقعیتهای بازار
وزیر نفت اضافه کرد: وزیر نفت عربستان دیروز به واقعیتهای مهمی اعتراف کردند از جمله آن که امکان جبران نفت ایران در بازار وجود ندارد و دیگر این که سه رقمی شدن قیمت نفت را منتفی ندانستند.
زنگنه امضای قراردادهای توسعه ناوگان قطار شهری ۹ کلانشهر را یکی از اقدامهای دولت در مسیر بهینهسازی مصرف سوخت عنوان کرد و گفت: نوسازی ناوگان حملونقل و توسعه گازرسانی از دیگر اقدامهایی است که همسو با این اهداف در دستور کار وزارت نفت قرار دارد.
وی تصریح کرد: تعهد دولت از طریق وزارت نفت برای خرید و تامین ۲ هزار دستگاه واگن جدید برای اضافه شدن به ناوگان قطار شهری ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار است و دولت خود را متعهد به بهبود محیط زیست و ارائه خدمت به مردم میداند.
به گفته وزیر نفت، اجرای این قراردادها بار مالی ندارد و منابع آن از محل صرفهجویی در مصرف سوخت تامین میشود که با فعالسازی صنایع داخلی، بهبود محیط زیست و بهینهسازی مصرف سوخت، همگی منتفع خواهند شد.
زنگنه با یادآوری این که به ثمر رسیدن این قراردادها حاصل یک کار جمعی بوده است، ابراز امیدواری کرد همکاریهایی از این دست ادامه یابد.
وی یادآور شد: نیاز داریم به مردم ثابت کنیم که با امید، نشاط و تلاش در حال فعالیت هستیم.
این اولین بار است که زنگنه صراحتا مخالفت این وزارتخانه با احیای کارت سوخت را تکذیب می کند.
وزیر نفت دولت روحانی یکی از مهمترین مخالفان احیای کارت سوخت بعد از تک نرخی شدن بنزین در اواسط دولت یازدهم یعنی خردادماه ۹۴ بود و این موضوع را بارها رسانه ای کرده بود. به عنوان مثال، زنگنه در نشست خبری ۲۰ بهمن ماه ۹۴ درباره این موضوع گفت: «ما موافق ادامه کارت سوخت در بخش بنزین نیستیم اما بعضی دوستان ما در دولت موافق هستند و باید بگویم ادامه آن خرج عظیمی هم دارد که به همین دلیل گفتم از دولت امتزاجی بشود که ما این کار را ادامه بدهیم یا نه».
زنگنه در مصاحبه تفصیلی با خبرگزاری ایسنا در تاریخ ۷ تیرماه ۹۵ هم به تشریح دلایل مخالفت خود با احیای کارت سوخت پرداخت و از مصوبه مجلس نهم در جریان تصویب لایحه بودجه ۹۵ مبنی بر الزامی شدن استفاده از کارت سوخت شخصی به شدت انتقاد کرد و خواستار حذف آن شد.