آخوندی در میان شورای شهری‌ها نه تنها مثل محسن هاشمی با رأی منفی چندانی مواجه نیست بلکه نظرات مثبتی هم نسبت به او وجود دارد. البته این در حالیست که سن او از افشانی بیشتر است.

سرویس سیاست مشرق اصلاح‌طلبان شورای شهر تهران این روزها به دنبال یک شهردار جدید می‌گردند.

آنها پس از اینکه «محمدعلی افشانی» چهارمین شهردارشان طی یکسال و چند ماه گذشته، شامل قانون «منع به‌کارگیری بازنشستگان» شد؛ حالا به سیاق اکثر روزهای گذشته، باید جلسه بگذارند و فرد جدیدی را به ساختمان بهشت بفرستند.

چپ‌های شورای شهر البته دیدارها و قال و مقال‌های خود را در این باره آغاز کرده‌اند در مقابل چشمهای افشانی که هنوز بر اریکه ساختمان بهشت تکیه دارد؛ به دنبال تجدید شهردار هستند.

ضمن اینکه برخی معتقدند اصلاح‌طلبان اساساً اصراری هم به ماندن افشانی ندارند و او را گزینه مطلوبی برای شهرداری نمی‌دانند.[1]

*از هاشمی تا «آخوندی»

در میان گزینه‌هایی که اعضای شورای شهر به دنبال شهردار شدن آنها هستند و گفته می‌شود 30 نفر هستند، 2 نام بیشتر از همه شنیده می‌شود.

جالب آنکه یکی دقیقا در ابتدا و دیگری در آخر فهرست اعلامی قرار دارند.

عباس آخوندی و محسن هاشمی...

در این میان تکلیف محسن هاشمی همچون همیشه روشن است و چپ‌ها تمایل چندانی به شهردار شدن او ندارند. چرا که همچنان لیدر این جریان روی خوش به فرزند مرحوم هاشمی نشان نمی‌دهد.

اگرچه همه می‌دانند هاشمی خیرالموجودین گزینه‌های موجود است اما او به دلیل اینکه در فعالیت سیاسی معارضانه سابقه چندانی ندارد و از نمره اصلاح‌طلبی پایینی برخوردار است؛ نمی‌تواند و نباید که در کرسی ساختمان بهشت، آنهم در دوران حکومت اصلاح‌طلبان بر شورای شهر تکیه بزند.

گزینه «شهردار زن» هم منتفی است و چپ‌ها اگرچه همواره اعلام کرده‌اند که از روحانی انتظار دارند یک یا چند وزیر زن نیز در کابینه خود نصب کند اما «مرگ فقط برای همسایه خوب است» و آنها خودشان بنا به دلایلی که خود بهتر می‌دانند هرگز در شورای شهر، اقدام به انتصاب یک شهردار زن نخواهند کرد.

در این میان اما نام «عباس آخوندی» حسابی می‌درخشد.

وزیر مستعفی مسکن و البته با معدل بالای اصلاح‌طلبی، منتقد جدی قالیباف و از فعالان ماجراهای سال 88؛ او همه «ویژگی‌های سیاسی» برای تصدی یک پُست اجرایی را در بالاترین سطح دارد!

مردی که شورای شهری‌ها اخیراً به دیدارش هم شتافته‌اند و درباره تصدی شهرداری تهران با او رایزنی کرده‌اند.

آخوندی در میان شورای شهری‌ها نه تنها مثل محسن هاشمی با رأی منفی مواجه نیست بلکه نظرات مثبتی هم نسبت به او وجود دارد.

مثلا زهرا صدراعظم نوری از اعضای شورای شهر به تازگی درباره او گفته است: در هر مقطعی که شهردار با دولت تعامل داشته، کارها بهتر جلو رفته و توانسته مسائل بین شهر و دولت را حل کند.

او می‌افزاید: به نظر من آخوندی می‌تواند یک گزینه مناسب برای شهرداری تهران باشد.[2]

خبر جالب دیگر در این رابطه، رأی‌گیری استمزاجی اخیری است که در شورای شهر تهران برای چند گزینه تصدی شهرداری انجام شده و گویا در این میان عباس آخوندی با 11 رأی، بیشتر از سایر نامزدها و حتی بیشتر از محسن هاشمی رأی آورده است.

و جالب‌تر آنکه رأی محسن هاشمی حتی از چند گزینه دیگر غیر از آخوندی نیز کمتر بوده است.[3]

*باز هم یک بازنشسته ناکارآمد دیگر؟!/ آخوندی از افشانی بزرگتر است

قال و مقال‌ها و خبرهای اصلاح‌طلبان از شهردار شدن آخوندی اما در حالیست که آخوندی 61 ساله هم جزو بازنشسته‌ها محسوب می‌شود.

به سخن دیگر، آخوندی غیر از کارنامه ناموفقی که از خود در وزارت راه بر جای گذاشت؛ به لحاظ سنی هم دچار مشکل قانونی است به نحوی که او حتی از افشانی 58 ساله هم مسن‌تر است.

با این اوصاف مشخص نیست چپ‌ها با کدام توجیه و استدلال، زمزمه‌های شهردار شدن او را به راه انداخته‌اند و درباره شهردار شدنش رأی‌گیری استمزاجی می‌کنند؟!

البته برخی آگاهان سیاسی معتقدند چپ‌ها اگر بر چیزی اصرار داشته باشند دست آخر آنرا قالب می‌کنند! و افشانی هم اگر از شهرداری تهران رفتنی شد؛ صرفاً به این دلیل بود که چپ‌ها اصراری بر ماندنش نداشتند.

ماجرایی که البته درباره آخوندی کاملاً برعکس است...

*در ستاد اصلاحات پیرامون شهردار تهران چه می‌گویند؟!/ زمینه‌چینی محمدرضا خاتمی برای قالب کردن ناکارآمدی شهردار جدید

ستادی‌های اصلاح‌طلب نیز درباره شهردار تهران، چندان در سکوت نیستند.

کارگزارانی‌ها اگرچه درباره پنجمین شهردار تهران هنوز خطبه غرّایی نداشته‌اند اما به نظر می‌رسد آنها هنوز هم بر شهردار شدن محسن هاشمی اصرار داشته باشند.

این، محمد عطریانفر بود که در حین انتخاب افشانی طی اظهاراتی خواستار ورود خاتمی به مسئله انتخاب شهردار شده و نام هاشمی را با ایما و اشاره مطرح کرده بود.

او تأکید کرده بود که باید با «گردن‌کلفتی» آدمی را که به درد مدیریت شهری می‌خورد را برای شهرداری انتخاب کنیم.[4]

محمدرضا خاتمی نیز در گیرودار این روزها به صحنه آمد و صحبت‌هایی را مطرح کرد که برخی آنها را زمینه‌سازی برای قالب کردن ناکارآمدی شهردار جدید تهران در دوران اصلاح‌طلبان می‌دانند.

او به تازگی درباره انتخاب شهردار اصلاح‌طلب تهران به خبرگزاری دولتی ایرنا گفته است:

«الان شهرداری تهران را ببینید. لیست اصلاح طلبان انتخابات شورای شهر را برده و حقش این است که شهردار را خود تعیین کند. ما اصلاح‌طلبان آدم مدیر، مدبر، کاردان و ورزیده کم نداریم تا به عنوان شهردار انتخاب کنیم ولی اجازه نمی‌دهند .وقتی می‌گوییم نظارت استصوابی منظورمان فقط نظارت استصوابی شورای نگهبان که نیست. این هم یک جور نظارت استصوابی است. تا پیگیر می‌شویم یک مدیر شایسته اصلاح طلب را شهردار کنیم از این سو و آن سو احضارش می‌کنند و برایش پرونده تشکیل می‌دهند و او را تهدید به بازداشت و بردن، افشاگری و غیره می‌کنند.»[5]

***

1_ mshrgh.ir/903127

2_ https://www.yjc.ir/00SAqk

3_ http://khabarfarsi.com/u/61584720

4_ mshrgh.ir/903127

5_ mshrgh.ir/906231

برچسب‌ها