کد خبر 91462
تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۳۹۰ - ۱۱:۳۶

"مهدی عاکف" با تاکید مجدد بر اینکه جماعت اخوان المسلمون برای حفظ منافع ملی برای انتخابات ریاست جمهوری کاندیدا نخواهد داشت، جنبش حماس را نمونه‌ای مثال زدنی در صبر و مفاومت دانست.

به گزارش مشرق، "محمد مهدی عاکف"، در گفت‌وگو با فارس، به تشریح اوضاع جاری در مصر و اینکه انقلاب مصر در چه مرحله‌ای قرار دارد و چه اهدافی را تاکنون محقق کرده و با چه موانع و چالش‌هایی روبرو است و موضع اخوان المسلمون در این مرحله از تاریخ مصر چه بوده و چه اقداماتی را در این‌باره به انجام رسانده یا در صدد اجرای آن هستند و موضع کنونی آنها در قبال رژیم صهیونیستی و قضیه فلسطینی و حماس چیست، پرداخته و به سولات فارس در این‌باره پاسخ داده است.
 رهبر سابق جماعت اخوان المسلمون پیروزی این جماعت در انتخابات پارلمانی را حاصل تلاش‌های این گروه در طول دهه‌های گذشته دانسته که به اعتقاد وی در کنار مردم ایستاده و برخلاف دیگر جریانهای سیاسی خود را در دفاتر و پشست میزها محبوس نکرده است.
به عقیده عاکف، انقلاب مصر به پیروزی رسیده اما نتایج آن هنور به بار ننشسته است. وی معتقد است که این انقلاب در آغاز راه است و تا محقق کردن امنیت ، رشد ، توسعه ، ثبات ، رفاه و آرامش در مصر به راه خود ادامه خواهد داد.
عاکف درباره توافقنامه کمپ‌دیوید نیز تاکید کرد که این توافقنامه به همه‌پرسی گذاشته خواهد شد و آنچه که مردم تصمیم بگیرند ، عمل خواهد شد. در توافقنامه صدور گاز به اسرائیل نیز در صورتی که اثبات شود،‌ شرایط آن به ضرر مصر است،‌ تجدید نظر خواهد شد.
وی جنبش حماس را نمونه مثال زدنی از مبارزه با مشکلات و سختی‌‌ها دانست و بر استفاده از تجربیات این جنبش تاکید کرد.
آنچه در زیر می‌آید، مشروح این گفت‌وگوست.
 
مردم مصر چه مسیحی چه مسلمان، مردم با اعتقادی هستند
 رهبر سابق جماعت اخوان المسلمون درباره پیروزی اسلام‌گرایان در انتخابات و ناکامی و عدم موفقیت جناح‌های لیبرال و لائیک در آن گفت: مردم مصر، مردم متدین و با اعتقادی هستند،‌ حال چه مسیحی باشند، چه مسلمان و به نظر من انقلاب 25 ژانویه احیای مجدد مردم مصر و آزادی آنها را به دنبال داشت تا مردم به این وسیله بتوانند به راحتی آنچه را که در دل دارند و در زمان مبارک سرکوب شده بود، هم اکنون بر زبان بیاورند.  
این درحالی است که جماعت اخوان المسلمون هم در طول 8 دهه در کنار مردم ایستادند و خود را در دفاتر و پشت میزها محبوس نکردند و بسان احزاب دیگر فقط به مصاحبه و گفت‌وگو با شبکه‌های ماهواره‌ای نپرداختند، به همین دلیل ملت مصر نیز پاسخ آنها را داد و آرا خود را به صندوق‌های آنها ریخت.
همانگونه که فراموش نمی‌کنیم که رژیم سابق همواره مانع حضور تمام احزاب و جریان‌ها در عرصه سیاسی مصر می‌شد که این موضوع به شکلی ویژه شامل اسلام‌گرایان می‌شد و این موضوعی نیست که ملت مصر بتوانند آن را فراموش کنند.
وی در پاسخ به این سوال که نظر شما درباره پیروزی اسلام‌گرایان چیست، تاکید کرد که من به آنها می‌گویم، از خشم و غضب بمیرند.
 
انقلاب مصر به پیروزی رسیده اما نتایج آن هنور به بار ننشسته است
وی در این‌باره که آیا واقعا معتقد است که انقلاب به پیروزی رسیده و موفق شده، اهداف خود را محقق کند، گفت: انقلاب مصر عملا به پیروزی رسیده و این حقیقتی انکار ناپذیر است، اما اینکه آیا موفق به تحقق اهداف خود شده یا خیر، باید تاکید کرد که این انقلاب در آغاز راه است و تا محقق کردن امنیت و رشد و توسعه و ثبات و رفاه و آرامش در مصر به راه خود ادامه خواهد داد.
محمد مهدی عاکف درباره اینکه اوضاع جاری در مصر را در راستای حاکمیت شورای نظامی بر آن چگونه ملاحظه می‌کند، گفت: اوضاع خوب است و ما از این حیث خدا را شکر می‌کنیم، شورای عالی نظامی مصر از موسسات و دستگاه‌های دولت با وجود فسادشان محافظت کرد و این وظیفه ماست که آنها را اصلاح کنیم و نباید دست به تخریب این موسسات و دستگاه‌ها بزنیم و از این حیث از شورای عالی نظامی مصر تشکر می‌کنیم و اعتقاد داریم، این شورا در راه خود به سوی اصلاح و برقراری کامل ثبات با پایان یافتن انتخابات پارلمانی پیش می‌رود. 
 
در انتخابات ریاست جمهوری مصر نامزد نمی‌دهیم
رهبر سابق جماعت اخوان المسلمون با تاکید بر اینکه در انتخابات ریاست جمهوری مصر این جماعت نامزدی معرفی نمی‌کند، گفت: ما در این انتخابات به خاطر مصر و حفظ آن نامزد معرفی نمی کنیم،‌ افزون بر این‌که در مصر افراد حکیم ، خردمند و شخصیت‌های مهمی هستند که می‌توانند مسئولیت پست ریاست جمهوری را پس از تدوین قانون اساسی جدید بر عهده بگیرند؛ اما دلیل دیگر عدم نامزدی ما در انتخابات ریاست جمهوری این است که احساس می‌کنیم، جهان هم اکنون علیه اسلام و اخوان المسلمون موضع گرفته است و به همین دلیل در این زمان نمی‌خواهیم بر مشکلات بیش از این بیافزاییم، بلکه خواهان همکاری با تمام دنیا هستیم تا مصر را در معرض خطر قرار ندهیم.
 
حماس نمونه مثال زدنی صبر و مقاومت است
عاکف در این‌باره که آیا تجربه حماس موجب شده چنین تصمیمی را تخاذ کرده و در انتخابات ریاست جمهوری شرکت نکنید گفت: نه از خداوند می‌خواهیم که به جنبش حماس بیش از پیش توفیق دهد، چون حماس نمونه مثال زدنی از مبارزه با مشکلات و سختی‌‌هاست و در این‌باره ما باید از تجربه‌های حماس در این راه استفاده کنیم و برنامه‌های خود را با واقعیت‌های موجود در کشور مطابقت داده و به اجرا بگذاریم.
 
محاکمه مبارک آنگونه که باید پیش می‌رود
رهبر سابق جماعت اخوان المسلمون درباره روند محاکمه مبارک و دوپسرش علاء و جمال مبارک و وزیر داخلی‌اش گفت: نه او را متهم می‌کنیم و نه کاری با او داریم و نه برای ما ارزشی دارد، او در اختیار دادستانی است و از خدا می‌خواهیم که حق را ظاهر و باطل را منسوخ و نابود کند.
وی درباره اینکه دادستانی مصر پاک است و در محاکمه مصر واقعا صادق است یا سهل انگاری می‌کند، گفت: دادستانی مصر دادستانی بزرگ و باشکوهی است و نباید در عملکرد آن به خود شک و تردید راه داد.
 
مردم و دولت مصر درباره کمپ‌دیوید تصمیم‌گیری می‌کنند
محمد مهدی عاکف درباره موضع رسمی اخوان المسلمون درباره توافقنامه کمپ‌دیوید گفت که اخوان المسلمون این توافقنامه که معاهده صلح با اسرائیل است را رد می‌کنند و نمی‌پذیرند،‌ اما درباره آن در پارلمان آینده تصمیم‌گیری خواهند کرد و در واقع پارلمان آینده است که درباره این توافقنامه تصمیم‌گیری می‌کند.
پس از آن از نظر عاکف را درباره مطلب منتشره در روزنامه اسرائیلی "معاریو" جویا شدیم که گویا تل‌آویو به سفیر خود در قاهره دستور داده که باب گفتگو و مذاکره با اخوانی‌ها و سفلی‌ها را بگشاید و این اختیار را به او داده که از هر طریق صلاح می‌داند، در این‌باره باب گفت‌وگو با این دو جماعت را بگشاید، وی در این خصوص گفت که اخوان المسلمون با کسانی که آنها را به رسمیت نمی‌شناسد، گفتگو نخواهد کرد.
 
در صورت نیاز در توافقنامه صدور گاز تجدید نظر می‌شود
اما درباره توافقنامه صدور گاز عاکف توضیح داد که اخوان المسلمون اعلام کرده که در توافقنامه صدور گاز به اسرائیل در صورتی که اثبات شود،‌ شرایط آن به ضرر مصر است،‌ تجدید نظر خواهد کرد.
وی درباره گشایش دفتری در فلسطین توسط اخوان المسلمون که اخوانی‌های اردن و مصر و سوری نیز در آنجا حضور داشته باشند، تاکید کرد که اخوان المسلمون از 4 دهه پیش تاکنون در فلسطین حضور داشته‌اند و نیازی به گشایش دفتر در آنجا ندارند.
 
توافقنامه کمپ‌دیوید به همه پرسی گذاشته می‌شود
 و در پایان اینکه از عاکف خواسته شد، نظر خود را درباره سخنان اخیر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا بیان کند که ادعا کرده بود، اخوان المسلمون به آمریکا تضمین‌هایی درباره توافقنامه کمپ‌دیوید داده‌اند، گفت: هیچ ضمانتی به واشنگتن و غیره درباره اینکه به این توافقنامه سازش احترام بگذاریم داده نشده و این موضوع را به همه‌پرسی خواهیم گذاشت تاهرآنچه مردم مصر در این‌باره تصمیم بگیرند، عمل کنیم.