کد خبر 91707
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۰ - ۱۶:۰۱

انتخابات آزاد و رقابتی باید تحت نظارت قانون اساسی و قواعد حاکم بر رقابت صورت پذیرد و کاندیداها باید از طریق مواضع شفافی که در رابطه با مطالبات مردمی است، پیروز شوند

انبارلویی در گفتگو با خبرنگار نسیم گفت :  
- در شرایطی که شاهد هجمه های دشمنان نظام جمهوری اسلامی ایران مبنی بر فرمایشی بودن انتخابات نهم مجلس شورای اسلامی هستیم، نباید افراد، گروه ها و جناح های سیاسی آب در آسیاب آنان بریزند.
- قانونگذار در مورد رد صلاحیت شدگان کاندیداهای انتخابات مسیرهای مطلوب برای شکایت و پیگیری خواسته خویش مشخص کرده است.
- هر فرد، حزب و یا ارگانی به غیر از مسیری که قانون اساسی مشخص کرده در راستای اعتراض به رد صلاحیت های کاندیداهای سیاسی اقدام کند بر اساس فرمایشات رهبر انقلاب در جمع مردم قم اقدام به جرزنی کرده است.
- هر چند که مجلس شورای اسلامی نهادی قانونگذار است ولی تشکیل کمیته ای سه نفره برای بررسی خواسته های کاندیداهای رد صلاحیت شده با قانون مغایرت دارد و تنها مرجع رسمی بررسی این موضوعات شورای نگهبان است.
- رای مردم یک امانت الهی است که حامل نگرش و داوری و سلیقه مردم است که در صندوق ها ریخته می شود و بر همین اساس نیز حتی یک رای نیز برای مسوولان برگزارکننده انتخابات ارزشمند است.
- مجریان و ناظرین باید امانتداران خوبی باشند که مردم به سالم بودن انتخابات یقین پیدا کنند و این همان بخشی از صحبت های رهبری است که مسوولان را به رعایت آداب انتخابات سالم دعوت کرد.
- خوشبختانه در این سه دهه از عمر جمهوری اسلامی تمامی انتخابات از سلامت کاملی برخوردار بوده و می شود به نتایج برآمده از صندوق ها اعتماد داشت.
- رهبر انقلاب یک معیاری نیز برای انتخاب شونده ها علاوه بر صلاحیت هایی که در قانون بدان اشاره شده است، در فرمایشات اخیر خویش اشاره کرده است که آنهم دوری از مراکز قدرت و ثروت است یعنی رای را از نزدیکی به این کانون ها جمع نکنند؛ بلکه از طریق مواضع شفافی که در رابطه با مطالبات مردمی است، پیروز شوند.
- انتخابات آزاد و رقابتی و جدی باید تحت قواعد و قوانین خاص خودش صورت پذیرد لذا قانون اساسی و انتخابات معیارها و قواعد حاکم بر رقابت را مشخص می کند.
- در این قوانین نهادهای داوری و فیصله بخش نسبت به نتایج انتخابات و نحوه برگزاری نیز مشخص است.
- معمولا افراد نیز برای اعلام کاندیداتوری و ثبت نام خویش فرمی را امضا می کنند که در آن نظام سیاسی، قانون اساسی و قواعد حاکم بر انتخاباتی را قبول می کنند ولی در انتخابات 88 شاهد زیر پا گذاشتن تمامی تعهدهایی از جانب برخی کاندیداها بودیم که به تعبیر رهبر انقلاب جرزنی می کردند.
-متاسفانه در انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری شاهد پدیده ساختارشکنانه بودیم و برخی از نامزدها نمی خواستند نتایج انتخابات و رای مردم را بپذیرند و لذا رای نهادهای داوری قبول نکرده و رو به آشوب خیابانی با حمایت خارجیان آوردند.
-در هیچ یک از انتخابات‌های گذشته شاهد چنین پدیده ای نبودیم و طرفین التزام به رای مردم و نهادهای داوری داشتند.
-در جمهوری اسلامی ایران مردم انتخابات را برگزار می کنند و دولت تنها نقش مجری را در این بین دارد به گونه ای که بیش از 600 نفر از معتمدین مردم در پای صندوق های رای برای حفاظت از آرا می مانند.
-افرادی که نتایج انتخابات را نپذیرفتند در واقع به مردم توهین کرده و تهمت تقلب زدند.
-واژه تقلب شاه کلید آشوب های خیابانی بود که آرمان ها و اهداف نظام را نشانه رفته بود.