به گزارش مشرق، حجتالاسلام مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه در برنامه «فرمول یک» که با اجرای سیدعلی ضیا وبه مناسبت روز دانشجو پخش شد، گفت: تعریفی که برای نهاد طبق اساسنامه آن وجود دارد و طبق فرمایشات مقام معظم رهبری مشخص شده، این است که نهاد نماینده روحانیت و حوزه در دانشگاه است.
وی ادامه داد: هر دانشجویی و هر فردی با هر گرایش مذهبی که درباره اش تصور کنیم نگاه و تعلقات معنوی دارد. مجموعه دوستان ما در دفاتر نهاد نقش ترویج مسائل دینی در دانشگاه را دارند، همچنین فرصت ارتباط گیری با طیف استاد و دانشجو و توجه به جریان دینی در دانشگاه بر عهده نهاد است و کسانی در این عرصه موفق تر هستند که ارتباط بهتری با بچه های دانشگاه می گیرند.
بیشتر بخوانید:
رستمی در این باره که آیا فضای دانشگاه دینی است یا غیردینی، تاکید کرد: چند واقعیت را باید در نظر بگیریم. مجموعه نهاد، تنها کنشگران در فضای دانشگاه نیستند و خیلی ها هزینه می کنند که فضای دانشگاه را بی دین جلوه دهند. بر اساس مطالعات و مشاهدات فضای دینی دانشگاه ها جدی تر هست.
وی ادامه داد:90 درصد دانشجویان اعتقاد دینی دارند، بالای 60 درصد اقدام به نماز خواندن دارند و ایام امتحانات پایان ترم نمازخانه شلوغ تر هست. بروز و ظهور رفتارهای مذهبی را بیشتر از اوایل انقلاب داریم. ما دین را اگر مجموعه ای از باورها، اعتقادات و رفتارها تلقی کنیم این آمارها بر همین اساس صورت گرفته است.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در پاسخ به اینکه آیا جدا کردن ورودی دختر و پسر دینی شدن است، گفت: اینها التزاماتی است که دانشگاه دارد و ربطی به دینی شدن دانشگاه ندارد. ورودی را به دلایل مختلف کنترل کند و این ناشی از سیاست های مجموعه انتظامات دانشگاه ها است. اما دانشگاه ها جریان اصلی اعتکاف، اربعین و... است و آمارها این را نشان می دهد. کمیت ها نشان دهنده میزان کیفیت است. برای اتفاقات کیفی آمار هم می توان داد.
رستمی تصریح کرد: وقتی ما عنوان نمایندگی رهبری را داریم شاخصمان باید مطالبات ایشان و رویکردهایی که مشخص می کنند باشد. ما شاخص هایی داریم که بر اساس آنها در دانشگاه رفتار می کنیم. زمانی که از ایشان کمک بخواهیم با ایشان دیدار می کنیم و در هفته یک بار توفیق دیدار ایشان را داریم.
وی در پاسخ به اینکه چطور برای این سمت انتخاب شدید، گفت: توفیق شاگردی مقام معظم رهبری قبل از مسئولیت را نداشتم. از سال 79 به عنوان یک مبلغ جوان در دانشگاه های کرمان، کردستان، همدان و تهران بودم. بعد از آن به عنوان معاون دفتر نهاد در اراک کار کردم، بعد مسئولیت دفتر نهاد در همدان و تهران را تجربه کردم. رییس هیات امنای نهاد مرا نیز جزو گزینه ها معرفی کرده بودند، حضرت آقا دستور تحقیق بیشتر را داده بودند و سرانجام بنده انتخاب شدم.
مسئول جوان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با بیان اینکه نهاد بودجه گسترده ای ندارد و با همکاری مجموعه دانشگاه و عوامل انسانی کار جلو می رود، در پاسخ به اینکه آیا نهاد به دانشجوی ستاره دار کمک یا کار او را سخت می کند، یادآور شد: توصیه رهبر عزیز این بوده که باید برای بچه ها مثل پدر باشید حتی بچه هایی که انقلابی نباشند یا از نظر هنجارهای اخلاقی فاصله ای با معیارها داشته باشند.
وی گفت: به همین دلیل شاید بیشترین اعتماد در بین بدنه دانشجویان برای طرح مشکلاتشان با نهاد است. تشکل های دانشجویی ارتباطات مختلفی با نهاد دارند اما در موقعیت حساس در تجربیات شخصی خودم اینگونه بوده که سعی کرده ایم فرآیند اتفاقات را از حالت قضایی جدا کنیم تا در فضای دانشجویی حل شود.
رستمی با اشاره به اینکه شرایط خوب نیست و برای اینکه بتوانیم شرایط را به گونه ای هدایت کنیم که به وضعیت مطلوب برسیم تلاش می کنیم، افزود: اکثر دوستان مسئولان نهاد سنگ صبور دانشجویانی هستند که دچار شیطنت یا آسیب شده اند. کسانی انتخاب می شوند که زبان دانشجو را بفهمند.
وی درباره دروس معارف اظهار کرد: دروس معارف سهل و ممتنع است. بچه ها آشنایی عمومی با این دروس دارند و می گویند قرار است چه چیز جدیدی به ما بیاموزید؟ بنابراین ما سعی می کنیم اساتیدی انتخاب کنیم که کیفیت بهتری داشته باشند و ارزیابی سخت تری درباره شان صورت می گیرد.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها در پاسخ به این انتقاد ضیا که کتابهای معارف تکراری هستند و به روز نیستند، گفت: انتظار ما و مطالباتی که وجود دارد در حد شرایط فعلی نیست. باید بپذیریم انقلاب اسلامی مفهومی است که هجمه های زیادی علیه آن وجود دارد و خیلی ها شبهاتی مطرح می کنند تا مردم را از انقلاب پشیمان کنند.
رستمی افزود: ما داریم به سمت اصلاح وضعیت و رسیدن به کیفیت حرکت می کنیم. احتمال دارد کتابها عوض شود. البته نهاد مسئول ارائه دروس است و شورای انقلاب فرهنگی وزن دروس را تعیین می کند. طول دوره کارشناسی باید کم شود و اگر فشرده تر شود شاید بچه ها بتوانند سریع تر دوره ها را طی کنند. این موضوع نیاز به عزم درست تر دارد که دست ما نیست.
وی در پاسخ به اینکه تکلیف موسیقی در دانشگاه چیست و آیا نهاد با موسیقی مشکل دارد، تصریح کرد: تعریفی از دانشگاه و کارکردها و اقتضائات آن داریم و تعریفی از موسیقی. دانشگاه برای کنش و واکنش ها و خروجی مشخص است و اتفاقاتی که در آن رخ می دهد باید برای رسیدن به این خروجی باشد. مثلا بیمارستان کارش درمان است، موسیقی ممکن است مثلا برای بیماران اعصاب و روان خوب باشد اما برای بیماران گوش و حلق بینی فایده نداشته باشد. موسیقی فاخر و متعالی قطعا به فضای دانشگاه کمک می کند و ما قطعا طرفدار آن هستیم.
وی در این باره که چرا کنسرت در دانشگاه ها برگزار نمی شود، اظهار کرد: چون دانشگاه جای فعالیت های تجاری نیست. ما ورزش را در دانشگاه توصیه می کنیم اما تعطیل شدن کارکردهای دانشگاهی برای ورزش قهرمانی را توصیه نمی کنیم! ما آیین نامه ای داریم که هم فضای موسیقی در دانشگاه تامین شود، مثلا سال گذشته شاهد حضور آقای قربانی در یکی از برنامه های دانشگاه شریف بودیم اما جای برگزاری کنسرت در دانشگاه نیست.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها درباره ازدواج خود گفت: 23 ساله بودم که ازدواج کردم. منتظر بودم همسرم دیپلم بگیرد تا با او ازدواج کنم و این موضوع چند سال طول کشید. حالا سه تا دختر دارم.
رستمی تاکید کرد: دانشگاه شاید مهم ترین فضایی است که می توانیم برای ازدواج جوانان برنامه ریزی داشته باشیم.
وی ادامه داد: اولا باید این واقعیت را بپذیریم که سن ازدواج بالا رفته و 29 سال برای مرد و 26 سال برای زن سن مطلوبی نیست و اگر بتوانیم عزیزانمان در سنین ابتدایی آمادگی ازدواج، این کار را انجام بدهند آسیبهای کمتری خواهیم داشت. طبق مطالعات ازدواج بعد از 30 سال جدایی بیشتر بوده و ازدواج زودتر باثبات تر است.
وی در پایان گفت: میانگین طلاق در ازدواج های 7 ساله اخیر که در دوره های دانشجویی نهاد شرکت کرده اند 6 درصد بوده است. هرچند یک طلاق هم برای ما تلخ است اما در جامعه ای که نگرانی از افزایش طلاق وجود دارد 6 درصد عدد پایینی است. به ویژه که بعد از گذشت 5 سال اول احتمال طلاق به نصف می رسد. ما در مقطعی کارمان این بود که بگوییم در دانشگاه هم می شود ازدواج کرد. چند سالی است که بچه ها را سه روز به مشهد می بریم و زندگی شان را آنجا آغاز می کنند.
«فرمول یک» با اجرا و تهیهکنندگی سیدعلی ضیا شنبه تا چهارشنبه حوالی ساعت 17:45 از شبکه یک سیما روی آنتن می رود.