کد خبر 919941
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۷ - ۰۸:۲۰

رئیس سابق کمیته داوران فدراسیون فوتبال گفت:‌ به خاطر هجمه‌ای که به داوران می‌شود آنها با ترس و وحشت به میدان می‌روند.

به گزارش مشرق، حسین عسگری در مورد اشتباهاتی که داوران در نیم‌فصل لیگ برتر مرتکب شدند، گفت: بارها گفته‌ام فوتبال ما بی‌اشکال نیست هر بخش از فوتبال ما اشکالات متعددی دارد. نمی‌خواهم اسمی از کسی یا تیمی بیاورم چون در آن صورت می‌گویند با آن تیم یا آن شخص مشکل دارم اما آیا واقعاً باشگاه‌های ما هیچ اشکالی ندارند. همه آنها دارای اشکالات متعددی هستند اما هیچ کدام آنها بررسی نمی‌شود و به صورت گذرا و کوتاه از آن عبور می‌کنند ولی اشتباهات داوری مدام مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.

وی تصریح کرد: آیا این منطقی است که یک تیم لیگ برتری در ۱۵ هفته سه سرمربی عوض کند؟! پس این مشکلات عدیده در فوتبال ما هست اما به اندازه اشتباهات داوری به آن شاخ و برگ داده نمی‌شود. نمی‌خواهم از داوران حمایت بی‌مورد و کورکورانه بکنم. به هر حال در همه جای دنیای فوتبال داوران اشتباه می‌کنند و شاید به خاطر همین مسئله بود که فیفا استفاده از کمک داور ویدیویی را راه‌اندازی کرد.

عسگری در مورد اینکه چقدر احتمال دارد کمک داور ویدیویی به فوتبال ایران وارد شود، گفت: این یک پروسه بسیار بزرگ است و به این زودی‌ها در فوتبال ما عملی نمی‌شود. قطر با آن همه امکانات و منابع مالی که دارد و به هیچ‌عنوان دغدغه پول ندارد بیش  از یک سال است بر روی این پروژه در حال فعالیت است و در نهایت در بازی ایران و ونزوئلا که در قطر برگزار شد این سیستم مورد ارزیابی قرار گرفت اما فدراسیون فوتبال ما بزرگترین دغدغه‌اش منابع مالی است در فوتبال اروپا هم فقط ۲-۳ کشور هستند فعلاً این سیستم را راه‌اندازی کردند بنابراین نباید رؤیایی فکر کنیم و باید واقع‌بین باشیم. بحث صداوسیما نیز مطرح است در حال حاضر فقط صداوسیما است که مسابقات فوتبال را فیلم‌برداری می‌کند آیا فدراسیون فوتبال با صداوسیما بر سر حق پخش تلویزیونی چالش ندارد. پس امکان همکاری نزدیک بین صداوسیما و فدراسیون در زمینه کمک داوری ویدیویی وجود ندارد ضمن اینکه حداقل باید با ۱۰ دوربین مسابقات فیلم‌برداری شود در جام جهانی روسیه که این سیستم استفاده می‌شد ۲۷ دوربین در هر مسابقه وجود داشت. هزینه پرداخت دستمزد این عوامل، استخدام آدم‌های خبره و... مطرح است. باید بهترین تصویر از صحنه انتخاب شود تا مورد بررسی قرار بگیرد. بنابراین بعید است که این سیستم به زودی وارد فوتبال ایران شود. 

بیشتر بخوانید:

هزینه نصب سیستم VAR در ورزشگاه‌های ایران

وی در مورد اینکه چقدر اشتباهات داوری را سهوی و چقدر را ناشی از عوامل پشت‌پرده می‌داند، گفت: عموم اشتباهات داوری ما سهوی است. یعنی بیش از ۹۵ درصد اشتباهات داوری داستانی پشت آن ندارد و داور اشتباه می‌کند. این داستان‌هایی که می‌گویند که فلان تیم حکومتی است یا فلان تیم از اشتباه داوری سود برده را قبول ندارم. طرح ادعای بدون سند کاری ندارد. به هر حال در تمام دنیا هم کج‌روی وجود دارد حتی خود بلاتر رئیس فیفا هم تخلف کرد یک داور آلمانی بر سر شرط‌بندی مواردی پیش آمد که به شدت با او برخورد شد یا یک داور عربستانی مرتکب تخلف شد. اما من با اطمینان می‌گویم ۹۵ درصد اشتباهات داوری ما سهوی است.

عسگری افزود: همه تیم‌ها می‌گویند ما از داوری ضرر کرده‌ایم پس کدام تیم از داوری سود برده است؟! اگر اشتباهی رخ داده به ضرر یک تیم و به سود یک تیم دیگر بوده آیا تاکنون شنیده‌اید یک مربی یا مدیر بگوید ما با اشتباه داوری بازی را برده‌ایم. این اعتراض‌‌ها به داوری دیگر تبدیل به اتهام‌زنی به داوری شده است و فدراسیون فوتبال باید این اتهام‌زنندگان برخورد قاطع و قانونی بکند. برخی از این صحبت‌هایی که مطرح می‌کنند بازی با کلمات است مدام می‌گویند ثابت می‌کنم اما هیچ سندی ارائه نمی‌دهند. 

وی با اشاره به بزرگ‌نمایی اشتباهات داوری گفت: قبول دارم میزان اشتباهات داوری ما در نیم‌فصل اول از روال عادی خود خارج شده اما بخشی از این اشتباهات به خاطر استرس داوران است. هجمه‌ زیادی که روی داوران ایجاد شده باعث شده آنها با ترس و وحشت وارد میدان شوند. این هجمه و استرش باعث می‌شود که گاهی داور تمرکز لازم را نداشته باشد و یک خطا و یا آفساید ساده را هم از دست بدهد. ۷۰ درصد داورانی ه اکنون در لیگ برتر قضاوت می‌کنند داوران با تجربه هستند که حداقل سه سال سابقه قضاوت دارند.

وی در مورد اینکه آیا ممکن است کارت به کارت شدن پول در داوری دوباره رخ داده باشد، گفت: آن قضیه هم به طور کامل مشخص نشد به هر حال مسئله رشوه امری ساده نیست رشوه‌دهنده و رشوه‌گیرنده هر دو مجرم هستند بهتر است با کسانی که چنین ادعاهایی مطرح می‌کنند صحبت شود از آنها سندی بخواهند و در صورت عدم ارائه سند با آنها برخورد شود. باید با چنین جریان‌هایی به شدت مقابله شود. به خاطر همینم استرس و عدم تمرکز بسیاری از داوران ما حتی اشتباهات ساده‌ای را مرتکب می‌شوند که به جرأت می‌گویم این اشتباهات ریشه در مسائل روحی و روانی داوران دارد.

منبع: فارس