کد خبر 923433
تاریخ انتشار: ۶ دی ۱۳۹۷ - ۱۶:۵۶

دادستان تهران با بیان این که تحقیقات درباره حادثه واژگونی اتوبوس دانشجویان همچنان ادامه دارد، گفت: نقش جاده و مسئولان دانشگاه در حادثه باید بررسی شود.

به گزارش مشرق، عباس جعفری دولت ابادی در گفت‌وگو با رادیو تهران ضمن تسلیت به خانواده‌های حادثه دردناک واژگونی اتوبوس دانشگاه علوم تحقیقات گفت: تحقیقات پیرامون علت حادثه تا عصر روز گذشته ادامه داشت و از معاون و رئیس دانشگاه علوم و تحقیقات توسط بازپرس سوالاتی پرسیده شد. رئیس دانشگاه به دلیل اینکه در شهریور ماه روی کار آمده است، اذعان دارد که بر روی حوزه‌های نظارتی پیش بینی لازم را انجام نداده است.

دادستان تهران با بیان اینکه چند نفر از مدیران توسط دانشگاه آزاد عزل شدند، تصریح کرد: تحقیقات قضائی امروز هم ادامه دارد و دو نفر از کارکنان دانشگاه که روز حادثه دستگیر شدند هنوز در بازداشت هستند. از پلیس درخواست کردیم تا روز شنبه نتیجه نهایی تحقیقات خود را در خصوص علت حادثه به دادستانی ارائه دهد، زیرا این حادثه چندین علت دارد.

وی در خصوص دلایل احتمالی وقوع حادثه گفت: یکی از دلایل احتمالی وقوع حادثه نقص فنی اتوبوس است که می‌گویند این خودرو معاینه فنی هم نداشته است.

دادستان تهران با اشاره به اینکه احتمال بعدی، وقوع حادثه به دلیل فرسودگی خودرو و جاده نا ایمن مطرح است، گفت: جاده باید ایمن سازی می‌شد، اما به دلیل اینکه محل حادثه جزئی از محیط دانشگاه بود پلیس اجازه ورود به آن را نداشت و مسئولان دانشگاه باید نسبت به ایمن سازی اقدام می‌کردند.

دولت آبادی افزود: ۷ تیم کارشناسی حرفه‌ای از سوی دادستانی برای بررسی حادثه تعیین شدند و پلیس نیز زمان خواسته تا در حوزه فنی و محیطی تحقیقات خود را انجام دهد. در خصوص سوابق شرکت حمل و نقلی که اقدام به جابجایی دانشجویان دانشگاه آزاد می‌کرد نیز تحقیقات شروع شده است که نیاز به زمان دارد و ما قصد نداریم با هیجان تصمیم گیری کنیم. گزارشی به دست ما رسیده که روز گذشته حادثه‌ای مشابه رخ داده و ختم به خیر شده است. از بازپرس درخواست کردیم در این رابطه تحقیق کند که آیا این گزارش صحت دارد یا خیر؟

جعفری دولت آبادی گفت: در حال حاضر در این پرونده پیمانکار و مسئول حمل و نقل دانشگاه آزاد بازداشت هستند. در این حادثه ۱۰ تن فوت کردند و ۱۷ تن مجروح شدند. بازپرس پرونده سعی کرده است با مجروحانی که توانایی صحبت کردن دارند، حرف بزند و تحقیقات را کامل کند.

دادستان تهران افزود: ما نباید تمام هجمه‌ها را به دانشگاه آزاد وارد کنیم، زیرا در طول سال‌های گذشته شاهد حوادث مشابه زیادی در خصوص دانش آموزان و مسافرت‌های راهیان نور بودیم. در تمام این حوادث یک موج رسانه‌ای ایجاد و بعد از چند روز همه موارد به فراموشی سپرده می‌شود؛ در حالی که باید به موضوع پیگیری توجه شود.

بیشتر بخوانیم:

۵ نفر از مدیران واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد برکنار شدند

وی با تاکید بر اینکه موضوع پیگیری باید به یک موضوع ملی تبدیل شود، گفت: زمانی که حادثه پلاسکو رخ داد، یک موج رسانه‌ای ایجاد شد و بعد این موج فرو نشست. ما در دادستانی موارد پیشگیری را مدنظر داریم، اما به تنهایی نمی‌توانیم کاری کنیم و دستگاه‌ها باید وظیفه ذاتی خود برای ایمنی مردم را انجام دهند؛ بنابر این از امروز باید تصمیم بگیریم در فعالیت خود درست عمل کنیم. واگذاری مسئولیت به نهادهای خصوصی رافع مسئولیت کیفری مسئولان دولتی نیست و همه دستگاه‌های خصوصی و دولتی باید در حوزه‌های خدمت رسانی خود نظارت کامل داشته باشند.

جعفری دولت آبادی تاکید کرد: با هر شخص و نهادی که سلامت مردم را به خطر بیندازد برخورد می‌کنیم، حتی اگر آن نهاد یک دستگاه نظامی باشد. در حال حاضر دادستانی پیگیر حادثه دانشگاه آزاد و علت وقوع آن است و به مسائل حاشیه‌ای مانند نصب تله‌کابین نمی‌پردازد.

اگر دستگاه‌ها خودشان به موقع عمل کنند، دیگر نیازی به توقیف نمایش نیست

وی در خصوص ادامه اجرای تئاتر بینوایان گفت: در خصوص مسائل فرهنگی اقدمات بیشتر متوجه دستگاه‌ها است و دادستانی فقط در زمان وقوع جرم ورود پیدا می‌کند و یا می‌تواند در رابطه با پیگیری از وقوع جرم تذکر دهد. طی هفته گذشته بدون اینکه اعلام کنیم، دو مرتبه فردی را از سوی دادستانی برای تماشای تئاتر بینوایان فرستادیم و گزارش‌های مکتوبی تهیه شده است. براساس گزارش‌های ارسالی، در این تئاتر حجاب به درستی رعایت نشده و در سالن پرچم کشور فرانسه برافراشته شده و نوع رفتار هنرپیشه‌ها مناسب نبوده که تمام این گزارش‌ها به صورت مکتوب به وزیر ارشاد ارسال شده است.

وی تاکید کرد: اگر قرار باشد دادستانی به وظیفه ذاتی خود عمل کند باید جلوی ادامه اجرای این تئاتر را می‌گرفت، اما ما اشکالات موجود را به وزارتخانه‌های کشور و ارشاد انعکاس دادیم و معتقدیم دستگاه‌ها خودشان باید به وظیفه ذاتی خود عمل کنند؛ قرار نیست دادستانی در تمام مسائل دخالت کند.

جعفری دولت آبادی با اشاره به اینکه ما بعد از دو نامه‌ای که به وزیر ارشاد ارسال کردیم فقط شاهد صدور یک اطلاعیه بودیم، گفت: دادستانی مخالف موسیقی و نمایش نیست و اگر دستگاه‌ها خودشان به موقع عمل کنند، دیگر نیازی به توقیف نمایش نیست.

وی در خصوص بسته شدن سالن تئاتر شهرزاد گفت: دادستانی در این رابطه ورود پیدا نکرده است. ما از وزارت ارشاد درخواست کردیم در رابطه با سالن‌های سینما، فیلم‌ها و نمایش‌های تئاتر نظارت کافی داشته باشد تا دادستانی و پلیس کمتر به این مسائل ورود پیدا کنند. ما زمانی به مسائل فرهنگی ورود پیدا می‌کنیم که آخرین راه باشد.

وی در خصوص انتشار فیلم رقص دو بازیگر زن در فضای مجازی و ورود دادستانی به این موضوع گفت: متأسفانه فضای مجازی یک محیطی است که هر شخصی در آن هر کاری می‌کند. این فیلم برای دو سال گذشته است و در این خصوص پرونده‌ای تشکیل نشده است.

جعفری دولت آبادی اظهار کرد: دادستانی در حوزه کنسرت‌ها در تهران شیوه‌ای را اجرا کرد که مناسب بود و جواب خوبی هم داد. در خصوص کنسرت‌ها تاکید کردیم که وزارت ارشاد باید متضمن حفظ ارزش‌های دینی و وزارت کشور و استانداری تهران ضامن امنیت شرکت‌کنندگان باشند.

وی ادامه داد: هر جایی که کنسرتی برگزار شد، وزارت کشور و ارشاد تضمین‌های لازم را دادند و دادستانی دخالتی در برگزاری کنسرت‌ها نکرد.

جعفری دولت آبادی تاکید کرد: دادستانی هیچ گونه پیش داوری سیاسی بر روی مسائل ندارد.

دادستان تهران درباره آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده مفاسد اقتصادی نیز اظهار کرد: مبارزه با فساد جدی است و هر سه قوه در این رابطه عزم جدی دارند و احکام جدیدی درباره پرونده‌های مفاسد اقتصادی در حال صدور است. ما قبلاً به مفاسد اقتصادی چندین بار تذکر دادیم، اما توجه نکردند و قوه قضائیه به عنوان یک مطالبه مردمی و به صورت جدی به این موضوع ورود پیدا کرده و پرونده‌های بزرگی در دادستانی تهران مفتوح است.

منبع: مهر

برچسب‌ها