کد خبر 9248
تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۸۹ - ۱۲:۵۴

سودجويان با گل خشت که بسيار شبيه زعفران است و اضافه کردن مقداري مواد غيرمجاز و در نهايت خواباندن آن در خون گاو اقدام به ارائه زعفراني تلقبي و توزيع در جامعه به ويژه کرمان با نامهاي تجاري معروف کرده اند که سلامت مردم را تهديد مي کند.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، زعفران ايران از گذشته تاکنون در کنار فوايد دارويي به عنوان بهترين و گرانترين ادويه غذا شهرت داشته و از اين گياه در غذاهاي ايراني استفاده مي شود. هر چند ايران يکي از اصلي ترين توليد کنندگان اين ادويه مشهور و خوش رنگ است اما متاسفانه عدم وجود يک برند ملي براي صادرات اين محصول و همچنين عدم بسته بندي مناسب به اين صنعت ضربه زنده است به گونه اي که طي هفته هاي اخير عرضه عمده زعفران تقلبي در استان کرمان منجر به ابراز نگراني برخي از مسئولان شده است.
سودجويان با استفاده از گل خشت که بسيار شبه به زعفران است و اضافه کردن مقداري مواد غيرمجاز و در نهايت خواباندن آن در خون گاو اقدام به ساخت زعفران تلقبي و توزيع در جامعه به وسيله دست فروشان با قيمت بسيار نازل مي کنند.
سرهنگ هوشنگ پوررضاقلي چندي پيش در جمع خبرنگاران با اظهار نگراني از توليد برخي موادغذايي تقلبي گفت: در بازرسيها و دقت در اموال دستفروشان نمونه اي زعفران تقلبي که با قيمتي پايين تر نسبت به زعفرانهاي واقعي فروخته مي شد کشف شد که پس از آزمايش توسط معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي کرمان مشخص شد اين زعفرانها تقلبي بوده و از خواباندن گل خشت که نوعي گياه رنگي است در خون گاو توليد شده اند و در صورت مصرف ضايعات جسماني در انسان برجاي مي گذارد.
رئيس پليس آگاهي کرمان با اشاره به اينکه هر ارزاني بدون علت نيست گفت: مردم نبايد با خريد موادغذايي نظير زعفرانهاي تقلبي ياد شده از دستفروشان سلامت خود و خانواده را به خطر مواجه کنند.
از سوي ديگر بهداشت محيط استان کرمان با اظهار بي اطلاعي از فروش چنين زعفرانهايي در دستفروشيهاي شهر فقط بر نظارت اداره بهداشت تاکيد کرده و آن را کامل مي دانند در حاليکه بعضا دستفروشيها در ساعات ابتدايي شب با حضور در اماکن عمومي نظير بازار نسبت به فروش انواع مواد خوراکي اقدام مي کنند و با توجه به عدم نظارت کافي توسط بهداشت به دستفروشان هر روز گزارش جديدي درباره فروش موادغذايي توسط دستفروشان و غيربهداشتي بودن اين مواد خوراکي منتشر مي شود که نگران کننده است.
کارشناس بهداشت محيط مرکز بهداشت کرمان در گفتگو با خبرنگار مهر در اين زمينه اظهارداشت: بازرسان بهداشت محيط ماهانه تمام موادغذايي و حتي مواد اوليه توليد غذا را در رستورانهاي شهر به طور مداوم بررسي مي کنند و در صورت مشاهده تقلب فرد خاطي به مراجع قضايي معرفي مي شود.
محمد نوحي افزود: برخي افراد زعفران را با رنگ تقلبي ارائه مي کنند و يا گل خشت و کلاله ذرت را با زعفران مخلوط مي کنند که مرکز بهداشت با تمام موارد فروش مواد مصنوعي رنگي برخورد خواهد کرد.
وي ادامه داد: فروش مواد رنگي غيرمجاز خوراکي براي تهيه مواد غذايي طبق ماده يک قانون مربوط به موادغذايي و آرايشي جرم است و استفاده در رستورانها يا قناديها و اماکن عمومي نيز ممنوع است و با هر مورد تخلف به شدت برخورد مي شود.
نوحي اضافه کرد: هر جا که بازرسان بهداشت تاييد کنند به معني تاييد کامل کار و سلامت آن مکان نيست بلکه بعضا موارد تخلف شايد گزارش نشوند که مردم مي توانند با تماس با مرکز بهداشت موارد تخلف را گزارش دهند.
وي درباره فروش ناس و پمپرک به عنوان دو ماده مخدر در اغذيه فروشيها گفت: اين مسئله با کمک نيروي انتظامي و ستاد مبارزه با مواد مخدر بررسي مي شود و اگر موردي گزارش شود با فروشندگان اين ماده غذايي برخورد و فروشنده را به مراجع قضايي ارجاع مي دهيم.