به گزارش مشرق، وَحَسِبُوا أَلَّا تَکُونَ فِتْنَةٌ فَعَمُوا وَصَمُّوا ثُمَّ تَابَ اللَّهُ عَلَیْهِمْ ثُمَّ عَمُوا وَصَمُّوا کَثِیرٌ مِنْهُمْ وَاللَّهُ بَصِیرٌ بِمَا یَعْمَلُونَ… و گمان کردند که بر آنها فتنه و امتحانی نخواهد بود، پس (از دیدن و شنیدن امر خدا) کور و کر شدند، (و پس از آن همه اعمال زشت) باز خدا توبه آنها را پذیرفت، اما باز هم بسیاری دیگر کور و کر شدند و خدا به هر چه میکنند آگاه است. (آیه ۷۱ سوره مائده).
مرحوم عبدالهادی حائری در کتاب وزین «نخستین رویاروییهای اندیشهگران ایران با دو رویه تمدن بورژوازی غرب» به نقل از «ادوارد سعید» شرقشناس معروف مینویسد خاورشناسان [غربی] نمیخواستهاند که خاورزمین و جهان اسلام را همانگونه که واقعاً بوده و هست بشناسند بلکه در پژوهشهای خود مطالبی تحویل خوانندگان خود میدادند که سود غرب در آن باشد. ص ۱۱۸.
بیشتر بخوانید:
روایت سردار نجات از مدیریت رهبری در فتنه ۸۸
جفای اصلاح طلبان به مردم فراموش نمیشود
سردمداران غربی در حالی دم از برابری و حقوق انسانها میزنند و به سیاهههای افرادی همچون «شارل دو مونتسکیو» و «فرانسوا ماری آروئه» معروف به وُلتر و «توماس مالتوس» مینازند که خود برتربینی در آثار آنها موج میزند و حتی بیانیه استقلال آمریکا که تصریح میکند «همه انسانها برابر آفریده شدهاند و آفرینده جهان به آنها حقوقی انتقالناپذیر بخشوده که از آن جمله زندگی٬ آزادی و جستجوی خوشبختی است»، ظاهراً کلام بیمسما برای یک عده سرمایهپرست بیهویت است.
جان کلام آنکه سخنگویان عصر روشنگری آنچه را که ضد فئودالیته و ضد کلیسا بود آزادی٬ قانون و پیشرقت نام نهادند و آن را در چارچوب سودگراییهای بورژوازی غرب پسندیدند، ولی به گاه سخن پیرامون خاور زمین و مردم سرزمینهای واپسمانده٬ به روشنی بر استعمار و به بردگی کشیدن انسانهای ستمکش مهر تائید گذاشتند. همان. ص ۱۰۲.
اگر انقلاب اسلامی ایران متولد نمیشد و مقابل نظام سرمایهداری غرب، قد علم نمیکرد شاید هیچوقت ذات ناپاک تمدن پلشت بورژوزی غرب معلوم نمیشد. البته در این رهگذر حوادثی در حکم «اتمام حجت» هستند که سره از ناسره تمیز میکنند؛ البته برای آنهایی که خود را به خواب زدهاند تأثیری ندارد چه آنکه نها مفتون «اضغاث احلام» هستند.
فتنه ۸۸ یکی از همین حوادثی است که به فرموده ناخدای باخدای انقلاب، کشور را واکسینه کرد؛ مردم را بر ضد میکروبهای سیاسی و اجتماعیای که میتواند اثر بگذارد، مجهز کرد؛ بصیرت مردم را بیشتر کرد. (۲۷ مهر ۱۳۸۹ در اجتماع بزرگ مردم قم).
در آستانه چهل سالگی انقلاب و نهمین سالگرد حماسه ماندگار نهم دی، پای گفتوگو با یکی از کنشگران فعال سیاسی کشور نشستیم که از قضا در ایام فتنه ۸۸ ردای نمایندگی مردم پایتخت به تن داشت و مسئول کمیته رسیدگی به آن حوادث بود.
روایت سروی از گفتوگوی ناطقنوری با میرحسین موسوی
آقای سروری از اینکه وقت خودتان را در اختیار ما قرار دادید سپاسگزارم. برای ورود به بحث، به صورت مختصر درباره ریشههای فتنه سال ۸۸ بفرمائید.