به گزارش مشرق، بر اساس آخرین دادهها و نقشههای پیشیابی هواشناسی نقشهها بیانگر ورود سامانه بارشی به کشور از اواخر امشب از سمت مرزهای غربی هستند.
این سامانه فردا در استانهای واقع در غرب، جنوب غرب، برخی نقاط شمال غرب، استانهای واقع در دامنههای غربی و مرکزی البرز شامل استانهای زنجان، قزوین، البرز، تهران و همچنین استانهای واقع در دامنههای زاگرس مرکزی شامل همدان و مرکزی سبب بارش برف و باران، وزش باد شدید و کولاک برف خواهد شد، بنابراین در جادههای کوهستانی این مناطق لغزندگی جادهها و کاهش دید پیشبینی میشود که تجهیز به زنجیرچرخ و وسایل گرمایشی خودرو ضروری است.
بیشتر بخوانید:
این سامانه اواخر وقت روز یکشنبه بخشهایی از سمنان، خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی را نیز دربرمیگیرد.
روز یکشنبه شدت بارشها در برخی نقاط استانهای کردستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، البرز و شمال تهران است.
روز دوشنبه عمده فعالیت این سامانه بارشی در نیمه شرقی خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، شمال بوشهر و شمال غرب فارس است و در استانهای واقع در نیمه شمالی کشور بارش پراکنده برف و باران رخ خواهد داد و از بعدازظهر دوشنبه از فعالیت سامانه بارشی در شمال غرب و غرب کاسته میشود و اواخر وقت دوشنبه این سامانه از مرزهای شرقی کشور خارج میشود.
بعدازظهر امروز تا ظهر فردا وزش باد شدید جنوبی همراه با افزایش دما در استانهای اردبیل، زنجان و قزوین پیشبینی میشود.
از بعدازظهر یکشنبه در نیمه شرقی کشور و همچنین روز دوشنبه در استانهای سمنان، تهران، قم، البرز، مرکزی و کل نیمه شرقی کشور وزش باد شدید پیشبینی میشود که در شرق و جنوب شرق احتمال ریزش گردوخاک وجود دارد.
اواخر وقت فردا تا روز دوشنبه غرب خلیجفارس و از اواخر وقت دوشنبه و روز سهشنبه دریای خزر مواج است.
بر این اساس آسمان تهران فردا ابری در برخی ساعات بارش برف و باران و وزش باد پیشبینی میشود، بیشینه و کمینه دما فردا در تهران ۷ و یک درجه خواهد بود و روز دوشنبه کمینه دما در تهران به ۲ درجه زیر صفر میرسد.
فردا بندرعباس با بیشینه دمای ۲۷ درجه بالای صفر گرمترین مرکز استان و همدان با کمینه دمای ۷ درجه زیر صفر سردترین مرکز استان خواهد بود؛ فردا در ۱۳ استان بارش برف پیشبینی میشود.
میانگین بارندگی کل کشور از ابتدای سال زراعی تا روز هشتم دیماه سال جاری ۹۳.۵ میلیمتر ثبت شد. میزان بارش در سال گذشته در این بازه زمانی ۲۹.۶ میلیمتر بوده است که بارش سال جاری ۲۱۶.۲ درصد بیشتر از سال گذشته است.
میانگین بلندمدت بارندگی کشور در بازه زمانی مذکور ۶۸.۱ میلیمتر بوده است، بارش سال جاری ۳۷.۲ درصد بیشتر از سال بلندمدت است.
بیشترین میزان بارش در هفته چهاردهم سال زراعی متعلق به منطقه مریوان در استان کردستان به میزان ۹۳.۷ میلیمتر بوده است.
در بازه زمانی مذکور میانگین گرمترین منطقه نرماشیر در استان کرمان به میزان ۲۹.۲ درجه سلسیوس و سردترین منطقه شهرکرد در استان چهار محال و بختیاری به میزان ۱۳- درجه سلسیوس بوده است.