به گزارش مشرق، حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای معاون اول قوه قضائیه و سخنگوی دستگاه قضا مهمان برنامه تلویزیونی بدون توقف از سری برنامههای شبکه سه سیما بود و با حضور در این برنامه به سوالات مطرح شده، پاسخ داد که بخشی از اظهارات معاون اول قوه قضائیه در این برنامه از نظرتان میگذرد.
وی در ابتدا در رابطه با عملکرد دستگاه قضائی در ۴۰ اخیر و اینکه آیا قوه قضائیه توانسته است خواستههای مدنظر در قانون اساسی را برآورده کند یا خیر، گفت: قبل از پاسخ به این سوال، باید بیان کنم که بسیار خوشحالم که در برنامهای که عمدتاً جوانان در آن حضور دارند، حضور پیدا کردم تا این جوانان جواب سوالهای خود را از مسئولان بپرسند و بشنوند و به نظر میرسد برنامه خوبی حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای گفت: یکی دیگر از وظایف دستگاه قضائی نظارت بر اجرای درست قوانین است برای اجرای این قوانین چند راهکار پیش بینی شده است بر اساس قانون رئیس قوه قضائیه باید یک مجتهد عادل، آگاه به امور قضائی، مدیر و مدبر باشد.
وی گفت: همچنین به مناسبت این وظایف باید ساختاری را متناسب با شرایط تأسیس کنند.
بیشتر بخوانید:
اژهای: قطعاً رئیس قوهقضاییه نمیشوم
مختومه شدن پرونده برادر رئیس جمهور صحت ندارد
اژهای: «سیف» در میان ۹ متهم پرونده ارزی نیست
سرنوشت پرونده بابک زنجانی و شیخ استخاره
معاون اول قوه قضائیه گفت: یک بخش مهمی از وظایف دستگاه قضائی نظارت بر حسن اجرای قوانین است در این خصوص در قانون اساسی آمده و بیان شده که قوه قضائیه چگونه بر حسن اجرای قوانین نظارت داشته باشد.
سخنگوی دستگاه قضا اظهار داشت: در این خصوص دیوان عدالت اداری پیش بینی شده که به تظلمات و تعدیات مردم که از سوی مأموران حکومتی و یا از طریق آئین نامهها، مصوبات و امثال آن به مردم میرسد رسیدگی کرده و یا مثلاً مصوباتی که مخالف شرع و یا قانون باشد را ابطال میکند. همچنین بر این اساس اگر فردی نسبت به رفتار ماموری در دستگاه حکومتی شکایت داشت میتواند از طریق دیوان عدالت اداری این موضوع را پیگیری کند.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای ادامه داد: دستگاه دیگری که بر اساس قانون پیش بینی شده است که نظارت بر حسن اجرای قوانین را پیگیری کند سازمان بازرسی کل کشور است. سازمان بازرسی کل کشور باید بر حسن اجرای قوانین نظارت کند و ترتیباتی اتخاذ کند تا کارها تمشیت شود، البته این سازمان در بخش خصوصی حق دخالت ندارد.
وی گفت: همچنین یک نظارت داخلی بر حسن اجرای قوانین در قوه قضائیه وجود دارد که این کار را دیوان عالی کشور انجام میدهد. دیوان عالی کشور وظیفه دارد بر حسن اجرای قوانین در محاکم نظارت کند اکنون ۴۰ سال از انقلاب اسلامی گذشته است و یکی از دستگاههای اساسی کشور که جز ارکان نظام جمهوری اسلامی ایران است قوه قضائیه میباشد و طبیعتاً نمیتوان تمامی عملکرد آن را در یک مدت چند ساعته تشریح کرد.
سخنگوی دستگاه قضا در توصیهای به عوامل این برنامه اظهار داشت: برنامه باید به گونهای باشد که به جز پیرمردها از جوانها هم استفاده شود، چون تا جایی که اطلاع دارم در برنامههای شما از افراد پیرمرد استفاده شده است، ما پیرمردها گاهی اوقات تیپمان با شماها متفاوت است مثلاً الان فرض کنید که تیپ مجری با تیپ من خیلی همخوانی ندارد، حالا اینکه کدام تیپ خوب است و کدام بد را به نظر مردم و رسانه ملی واگذار میکنیم.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای در ادامه بیان داشت: ۴۰ سال یک ملت با ایمان و با بصیرت توانسته است در مقابل سنگینترین فشارهای دشمنان اصلی اسلام ناب و جمهوری اسلامی استقامت کند و امروز الحمدالله سرافراز است و با همه زحمات و خسارتهایی که متحمل شده توانسته در مقابل دشمن موفق باشد، این پیروزیها نشان میدهد که یک سلطه جهانی بسیار تلاش کرده؛ اما کوچکترین اقداماتش به نتیجه نرسیده است.
وی گفت: آخرین مرتبه این تلاشهای دشمن هم این است که آن مقدار هزینه انسانی و مادی در منطقه کرده است؛ اما باید به صورت دزدکی به عراق سفر کند و بلافاصله برگردد این در حالی است که اکنون اگر یکی از مسئولان ایرانی بخواهد به عراق برود میبینید که با چه عزتی میرود، کمااینکه رفتهاند و مکرر هم رفتهاند از رئیس جمهور و رئیس قوه قضائیه تا سایر مسئولان کشور با عزت به عراق سفر کردهاند
معاون اول قوه قضائیه گفت:، اما رئیس جمهور آمریکا یک زمانی کاری کرد که صدام به ایران حمله کند و از طرف دیگر خشم کرد و به کشور عراق حمله نمود؛ اما با همه این تلاشهایش اکنون باید دزدکی به عراق بیاید و برگردد.
سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به عملکرد دستگاه قضائی در ۴۰ سال اخیر گفت: قوه قضائیه بر اساس قانون اساسی وظایفی دارد که این وظایف در اصل ۱۵۶ بیان شده است که چند مسئله مهم در آن وجود دارد، اول اینکه قوه قضائیه باید به همه تظلمات و تعدیات و شکایات مردم رسیدگی کند، دوم اینکه باید بر اساس قانون مجرمین را شناسایی کرده و آنها را تحت تعقیب و پیگرد قرار دهد و سوم اینکه باید برای پیشگیری و اصلاح مجرمین اقدام مناسب داشته باشد به عبارت دیگر یکی از وظایف قوه قضائیه اقدام مناسب برای پیشگیری از وقوع جرم است.