کد خبر 927124
تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۸

بر اساس پیش بینی موسسه استاندارد چارترد آمریکا تا سال ۲۰۳۰ جایگاه خود به عنوان بزرگترین اقتصاد جهان را از دست می دهد و به رده سوم سقوط می کند.

به گزارش مشرق به نقل از بلومبرگ، هفت اقتصاد از ده اقتصاد بزرگ دنیا تا سال ۲۰۳۰ احتمالاً از بازار های نوظهور فعلی خواهند بود.

پیش بینی یک تحول در رتبه بندی کشورها از نظر تولید ناخالص داخلی جهان توسط شرکت استاندارد چارترد نشان می دهد چین به بزرگترین اقتصاد دنیا در سال ۲۰۳۰ تبدیل خواهد شد.

بیشتر بخوانید:

چالش‌های پیش روی آمریکا در سال ۲۰۱۹

مجموع بدهی‌های آمریکا معادل ۱۴۰۰ سال درآمد نفت ایران

هند احتمالاً در همین بازه زمانی بزرگتر از آمریکا خواهد بود و اندونزی در بین پنج اقتصاد برتر دنیا قرار خواهد گرفت.

اقتصاددان های استاندارد چارترد به رهبری دیوید من در یادداشتی نوشتند: «پیش بینی بلند مدت ما از رشد بر اساس یک اصل کلیدی انجام می‌شود: سهم کشورها از تولید ناخالص داخلی جهان باید با سهم آنها از جمعیت جهان هماهنگ باشد».

آنها پیش بینی می کنند که روند رشد هند به ۷.۸ درصد تا ۲۰۳۰ برسد، در حالی که رشد چین تا ۲۰۳۰، پنج درصد خواهد بود که نشان دهنده یک رکود طبیعی با توجه به اندازه اقتصاد آن است.

سهم آسیا از تولید ناخالص داخلی جهان که سال گذشته به ۲۸ درصد صعود کرد، احتمالاً تا سال ۲۰۳۰ به ۳۵ درصد می‌رسد و با مجموع منطقه یورو و آمریکا برابر خواهد بود.

در اینجا برخی یافته های دیگر اقتصاددانان استاندارد چارترد را داریم:

_کاهش شتاب اصلاحات در بازارهای نوظهور، رشد بهره‌وری را تحت تاثیر قرار می دهد.
_فشار بیشتری بر اقتصاد ها برای اصلاح و احیای روندهای بهره وری وارد خواهد شد.
_طبقه متوسط در نقطه اوج قرار میگیرد و اکثریت جمعیت جهان هم در این رده درآمدی در سال ۲۰۲۰ قرار خواهند گرفت.
_رشد طبقه متوسط به خاطر شهرنشینی و تحصیلات به مقابله با تاثیرات روند مسن شدن جمعیت در بسیاری اقتصادها مثل چین کمک می کند.
طبق پیش‌بینی استاندارد چارترد ۱۰ اقتصاد برتر دنیا تا سال ۲۰۳۰ به ترتیب عبارتند از: چین، هند، آمریکا، اندونزی، ترکیه، برزیل، یونان، روسیه، ژاپن و آلمان.

منبع: تسنیم