کد خبر 9284
تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۳۸۹ - ۰۰:۱۸

استاکس نت يک بدافزار (malware) است که سيستم‌هاي تحت ويندوز را آلوده مي‌کند. اين بدافزار به طور همزمان از 5 نقطه اسيب‌پذير ويندوز سوءاستفاده مي‌کند. مايکروسافت براي مقابله با اين بدافزار و براي جلوگيري از سوءاستفاده‌هاي بدافزارهاي ديگر اقدام به بروزرساني و


به گزارش مشرق، چرا اين ويروس يا بدافزار طي يک ماه اخير و مشخصاً دو هفته اخير تا اين حد مطرح مي‌شود و بازتاب رسانه‌اي پيدا مي‌کند. اگر ما عناوين مهم‌ترين مطالب اين روزها را به ياد آوريم قطعاً پشت پرده اين داستان را درک خواهيم کرد.
- سفر احمدي‌نژاد به نيويورک و آن سخنراني جنجالي
- شروع نصب ميله‌هاي سوخت نيروگاه بوشهر
- ادعاهاي بي حد و حصر اسرائيل در مورد حمله به ايران و تهديدهاي فراوان به انجام حتمي اين کار
- گزارش آژانس انرژي اتمي مبني بر عدم وجود نشانه‌اي مبني بر غيرصلح‌آميز بودن فعاليت اتمي در نطنز
اما اتفاقاتي که در عمل افتاد حاکي از اين بود که اسرائيل نتوانست به ايران حمله کند حتي به مقرهاي نظامي و يا حتي سايت‌هاي هسته‌اي. نيروگاه اتمي بوشهر هم به گفته رئيس سازمان انرژي اتمي ايران به موقع افتتاح خواهد شد.
احمدي‌نژاد هم بدون هيچ ترس و واهمه‌اي از ميزبان، او را متهم به دخالت مستقيم يا غيرمستقيم در حوادث 11 سپتامبر کرد. و در مقابل آن اوباما تنها عکس‌العمل منفعلانه عجيب و غريبي از خود نشان داد که علاوه بر ما مردم امريکا را هم متعجب ساخت.
بنابراين تنها کاري که آنها مي‌توانند انجام دهند تا از فشار رسانه‌اي که در آن قرار گرفته‌اند خارج شوند نشان دادن ضرب شستي به ايران مي‌باشد. پس بهتر است اثبات کنند که مي‌توانند ايران را مورد حمله و تهاجم قرار دهند، از طريق حملات سايبري.
جريان اينچنين است: نخست ادعا مي‌کنند که يک ويروس بسيار قوي که البته قوي هم هست، به سيستم‌هاي صنعتي دنيا وارد شده است. سپس يکي از بازوهاي رسانه‌اي آنها از طريق شرکت F-secure مصاحبه‌اي انجام مي‌دهد و ابعاد اين آلودگي را تشريح مي‌سازد. در اين مصاحبه به طور مشخص ايران، هند و اندونزي سه کشور با بيشترين آلودگي به اين بدافزار معرفي مي‌شوند. سپس در اخبار بعدي چنين مي آيد «که اين ويروس بيشترين نفوذ را به سيستم‌هاي صنعتي ايران داشته است: «60 درصد از کل آلودگي به اين بدافزار در جهان در ايران مشاهده شده است.
 سپس مصاحبه‌هاي جداگانه‌اي از کارشناسان امنيت سايبري از سه شرکت F-secure، سيمانتک و کسپرسکي منتشر مي‌شود که بر اساس آن اين ويروس بسيار قدرتمند معرفي مي‌شود و هر سه مي‌گويند طراحي اين ويروس از عهده تيم‌ها و گروه‌هاي مستقل خصوصي بر نمي‌آيد و احتمالاً يک گروه تروريستي سايبري با حمايت يک دولت اين کار را انجام داده‌اند. خود زيمنس هم متهم به همکاري با آن دولت نامعلوم مي‌شود. سپس مصاحبه کننده از اسرائيل نام مي‌برد و کارشناس مورد نظر، آن را رد نمي‌کند. حتي از دولت امريکا نام برده نمي‌شود و مستقيماً نام اسرائيل به ميان مي‌آيد. حال به نظر شما برنامه بعدي آنها چيست؟ چه ادعاهاي ديگري مي‌توانند داشته باشند؟
مدير شرکت کسپرسکي ما را به فيلم جان‌سخت 4 ارجاع مي‌دهد. و مي‌گويد اين فيلم گوياي آن چيزي است که تروريست‌هاي سايبري قادر به انجام آن هستند. اما ناگهان اخبار جديدي به گوش مي‌رسد: «چند نفر از نمايندگان کنگره امريکا از احتمال وقوع چنين حملاتي عليه خود امريکا سخن به ميان مي‌آورند. ناگهان داستان خليج مکزيک يادآوري مي‌شود.
محققان مي‌گويند سيستم‌هاي استفاده شده در آن مجموعه هم همان سيستم مديريتي SCADA زيمنس بوده است که اين ويروس آن را آلوده مي‌سازد. اين اتفاق قبل از آلودگي سيستم‌هاي ايران به اين ويروس افتاد. اما چرا در آن مورد اين اخبار منتشر نشد؟ هفته گذشته چند کارشناس مسائل امنيت سايبري نسبت به آسيب‌پذيري زيرساخت‌هاي نفت و گاز و برق امريکا به اين ويروس اظهار نگراني کرده‌اند و به مديران هشدار داده‌اند. اگر بار ديگر به حافظه‌مان رجوع کنيم مي‌بينيم که چند ماه قبل خبر مشکوک آلودگي سيستم‌هاي نطنز به اين ويروس اخبار محدودي منتشر شد. اما انتشار گزارش آژانس مبني بر فعال بودن اين مجموعه و توليد اورانيوم غني شده در آن، نشان داد آلودگي جدي نبوده است و با هشياري کارشناسان ايراني از انتشار وسيع آن جلوگيري شده است.
شايد اين بدافزار در حد چند کامپيوتر شخصي را آلوده کرده باشد اما هوشياري در استفاده نکردن از آنتي‌ويروس خود شرکت زيمنس و تلاش مهندسان ايراني براي توليد نرم‌افزار بومي ازبين‌برنده اين ويروس اين تلاش آنها را براي خبرسازي عليه ايران ناکام گذاشت. اما اين پايان کار نيست. پس از ناکامي در مورد نطنز به دنبال بوشهر رفتند. ادعاي اقدام آنها عليه نيروگاه بوشهر اعتراض کارشناسان خودشان را نيز موجب شد. يکي از کارشناسان مجله وايرد مي‌گويد ما تعجب مي‌کنيم که چرا با وجود تبليغات رسانه‌هاي ما بر استفاده ايران از مجموعه نطنز براي غني‌سازي اورانيوم در جهت ساخت بمب اتم، اين ويروس که مي‌گويند توسط اسرائيل براي از بين بردن تأسيسات اتمي ايران طراحي شده، به نيروگاه اتمي بوشهر که همه مي‌دانند تنها قادر به توليد برق است نفوذ کرده است؟!
سؤال ديگر اين کارشناس اين است اگر اين ويروس به هدف نفوذ به سيستم‌هاي اتمي و زيرساخت‌هاي ايران طراحي و توليد شده است، چرا 45000 واحد صنعتي را در سراسر جهان آلوده کرده است. در حالي که اين‌گونه نفوذها به راحتي توسط يک کارمند از مجموعه‌هاي هدف امکان‌پذير بوده و نيازي به اين‌همه خراب‌کاري در سرتاسر جهان ازجمله آمريکا و اروپا نبوده است.
در پايان قابل ذکر است که نوع پوشش اين خبر در رسانه هاي داخلي نيز جاي بحث دارد که در آينده نزديک به بررسي آن خواهيم پرداخت.