کد خبر 92899
تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۰ - ۱۰:۱۳

تولید انبوه قلم‌های هوشمندی که لهجه فارسی‌آموزان خارجی را از بین می‌برد، از یک ماه دیگر توسط سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی آغاز می‌شود.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، محمدرضا دهشیری، معاون پژهشی و آموزشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره مراحل ساخت این قلم‌ها گفت: ما برای اجرای این پروژه و طراحی این قلم‌های هوشمند، نیازمند یک متن منقح و استاندارد از زبان فارسی برای آموزش آن به دانشجویان خارجی بودیم که خوشبختانه این مرحله از کار انجام شده است.

وی افزود: در واقع مهم‌ترین بخش کار همین بود و طراحی پکیج‌های مربوط به آن و ساخت قلم‌های هوشمند مورد نیاز آن چندان کار دشواری نیست و از ماه آینده تولید انبوه این قلم‌ها آغاز می‌شود.

معاون پژهشی و آموزشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی درباره تعداد و پراکنش توزریع این قلم‌ها در کشورهای مختلف گفت: با توجه به اینکه ما 82 رایزنی فرهنگی در 68 کشور جهان داریم، این قلم هوشمند ابتدا به تعداد محدود 10 پکیج برای هر رایزنی طراحی و ساخته می‌شود.

دهشیری ادامه داد: ما در برنامه مربوط به این پروژه ساخت 1000 قلم را تصویب کرده‌ایم که هزینه ساخت هر یک پکیج حدود 40 هزار تومان است که مجموعاً رقمی معادل 40 میلیون تومان برای این کار مورد نیاز است و بعد از ساخت برای استفاده به رایزنیهای فرهنگی ایران در کشورهای مورد اشاره ارسال می‌شوند.

وی پیش‌بینی کرد، قلم‌های هوشمند با استقبال دانشجویان فارسی آموز در کشورهای مختلف مواجه شود و از طریق فروش این قلم‌ها بخشی از هزینه‌های این پروژه نیز جبران شود.

قلم هوشمند الکترونیک به این ترتیب عمل می‌کند که دانشجو بعد از اینکه استادش متن کتاب را برایش خواند، قلم را روی همان متن می‌کشد و با این کار، متن با لهجه فارسی و رایج در کشور ما برای او قرائت می‌شود.

در واقع این قلم‌ها نوعی خودآموز برای کسانی است که مایلند از طریق آثار مکتوب با زبان فارسی آشنا شوند و از این نظر با سی دی من‌ها متفاوت است که تنها کارکرد شنیداری دارند.

در حال حاضر مجموعه‌ای 9 جلدی با عنوان «آموزش زبان فارسی به غیر فارسی‌زبانان» قابلیت خوانش به این شیوه را یافته و قرار است این روش در مورد برخی دیگر از متون آموزشی ساده زبان فارسی پیاده شود.

پیشتر سیدمحمدرضا دربندی رئیس مرکز گسترش زبان فارسی گفته بود: به دلیل غیرایرانی بودن استادان زبان فارسی در رایزنی‌های فرهنگی ایران، دانشجویان خارجی، فارسی را با لهجه یاد می‌گیرند و این قلم‌ها، برای حل این معضل طراحی شده‌اند.