کد خبر 929250
تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۷ - ۰۴:۰۰

در سال‌های اخیر تکنیک‌های بهبود یافته باعث شده است فرایند لیپوساکشن امن تر و ساده‌تر باشد و بیمار درد کمتری حس نماید.

به گزارش مشرق، لیپوساکشن فرایندی است که در آن چربی اضافی با کمک ساکشن یا مکش از بدن خارج می‌شود.

در طول لیپوساکشن، لوله‌های ریز و نازکی (کانولا) در برش‌های کوچکی از پوست که قبلاً ایجاد شده است قرار می‌گیرد. از طریق این لوله‌ها چربی از بدن خارج می‌شود. پزشک معالج می‌تواند این لوله‌ها را زیر پوست حرکت دهد تا بتواند موقعیت خاصی را هدف قرار دهد.

بیشتر بخوانید:

با «نمک» ها مراقب باشند

در سال‌های اخیر تکنیک‌های بهبود یافته باعث شده است فرایند لیپوساکشن امن تر و ساده‌تر باشد و بیمار درد کمتری حس نماید. این تکنیک‌های جدید شامل موارد زیر است:


انواع روش‌های عمل لیپوساکشن

لیپوساکشن با کمک بی‌حسی موضعی: در این نوع لیپوساکشن، از بی‌حسی موضعی برای بی حس کردن ناحیه‌ای از بدن که قرار است لوله‌های ریز و نازک در آن قرار گیرد استفاده می‌شود. در مرحله بعدی، قبل از اینکه فرایند لیپوساکشن آغاز گردد، مقدار زیادی از محلول بی حسی که معمولاً در برگیرنده لیدوکایین و اپی نفرین است به بافت‌های چربی تزریق می‌شود. لیپوساکشن با کمک بی حسی موضعی ممکن است نیازمند بیهوشی عمومی نباشد.


لیپوساکشن به کمک سونوگرافی: این تکنیک از سونوگرافی برای آب کردن چربی استفاده می‌کند و همین امر باعث می‌شود خارج کردن چربی از بدن ساده‌تر و راحت تر باشد. این تکنیک برای از بین چربی در نواحی همچون گردن، قسمت فوقانی شکم، اطراف بدن و پشت بسیار مؤثر است.


لیپوساکشن به کمک لیزر: این تکنیک از امواج کم انرژی برای آب کردن چربی استفاده می‌کند. در نهایت چربی که به مایع تبدیل شده است از طریق لوله‌های کانولا از بدن خارج می‌شود.

لیپوساکشن یک فرآیند سرپایی است که معمولاً در مطب پزشک، مرکز جراحی یا بیمارستان انجام می‌شود. به طور کلی، بعد از لیپوساکشن نیازی ندارید در بیمارستان بمانید مگر اینکه حجم زیادی از چربی از بدن خارج شده باشد. در برخی از موارد بی حسی موضعی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ممکن است برای کمک به بیمار از آرامبخش استفاده شود. اگر قرار است حجم وسیعی از چربی از بدن خارج شود، بیهوشی عمومی یا آرام بخشی عمیق با یک بی حسی موضعی باید مورد استفاده قرار گیرد.


بعد از عمل لیپوساکشن

بعد از اینکه فرایند لیپوساکشن به اتمام رسید، ناحیه‌ای از بدن که تحت تأثیر این فرایند قرار گرفته است به طور محکم بسته می‌شود تا از تورم، کبود شدگی و درد جلوگیری گردد. باندهای الاستیکی و چسب می‌تواند این ناحیه را پوشش دهد.

ممکن است نیاز داشته باشید از لباس‌های ویژه‌ای استفاده کنید یا به مدت ۳ الی ۴ هفته این ناحیه را محکم ببندید. به مدت ۷ الی ۱۰ روز، ناحیه مورد نظر کبود شده و تورم خواهد کرد. به مدت چند روز ممکن است از محلی که بخیه زده شده است مایعاتی ترشح شود.

برای کاهش خطر ابتلاء به عفونت باید به تجویز پزشک از آنتی بیوتیک استفاده کنید. بیشتر افراد بعد از اینکه فرایند درمانی کامل شد و اثر بی حسی از بین رفت می‌توانند از جای خود بلند شوند و حرکت نمایند. به محض اینکه احساس آرامش و راحتی داشتید می‌توانید به فعالیت‌های روزمره خود برگردید. البته این مدت زمان می‌تواند از چند روز تا چند هفته طول بکشد.

بیشتر افراد در عرض چند روز قادر خواهند بود به محل کار خود برگردند. اگر ناحیه‌ای که درمان شده است بزرگ و وسیع باشد، ریکاوری مدت زمان زیادی به طور می‌انجامد.


چرا لیپوساکشن انجام می‌شود؟

شاید بتوان گفت اصلی ترین دلیل لیپوساکشن شکل بخشیدن به اندام‌های بدن است. در بیشتر موارد هدف از انجام این کار کاهش وزن نیست. لیپوساکشن معمولاً برای نواحی مشکل سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد که به رژیم غذایی و تمرینات ورزشی پاسخ خوبی نداده‌اند. این نواحی اغلب ران و باسن در زنان و کمر و پشت در مردان است. صورت، گردن، شکم، پشت، پاها و بازوها معمولاً نواحی رایجی هستند که مورد درمان قرار می‌گیرند.

لیپوساکشن در برخی از موارد به همراه سایر جراحی‌های زیبایی همچون ابدومینوپلاستی، کاهش اندازه سینه یا لیفت صورت انجام می‌شود. همچنین این فراید ممکن است برای درمان شرایط خاص پزشکی نیز مورد استفاده قرار گیرد. این شرایط عبارتند از:

تومور چربی خوش خیم
بزرگ شدن غیر طبیعی پستان در مردان
مشکلاتی در سوخت و ساز چربی در بدن
عرق کردن زیاد در نواحی زیر بغل

لیپوساکشن برای درمان چاقی مورد استفاده قرار نمی‌گیرد.


عمل لیپوساکشن چقدر کارساز و مؤثر است؟

لیپوساکشن معمولاً در از بین بردن ذخیره چربی در نواحی کوچک بدن بسیار مؤثر عمل می‌کند. اما اگر بعد از لیپوساکشن اضافه وزن پیدا کردید، چربی‌هایی که از بدن خارج شده بود ممکن است دوباره باز گردد و شکل قبلی بدن دوباره ظاهر شود.

برخی از بهبودهایی که در شکل بدن انجام می‌شود درست بعد از جراحی قابل ملاحظه خواهد بود. بهبودهایی که انجام می‌شود ممکن است بعد از چند هفته یا حتی چند ماه خود را نشان دهد. اثر کامل لیپوساکشن ممکن است به مدت چند ماه تا یکسال قابل ملاحظه نباشد.

لیپوساکشن (به جز لیپوساکشن به کمک لیزر) معمولاً ناحیه درمان شده را سفت نمی‌کند. بعد از اینکه چربی‌های اضافی از بدن خارج شد، پوست اطراف آن نیز شل خواهد شد. پوست برای اینکه بتواند سفت‌تر شود به ۶ ماه زمان نیاز خواهد داشت.

پوست برخی از افراد بسیار الاستیک است و سریع‌تر از پوست سایر افراد خود را با شرایط موجود وفق می‌دهد. پوست‌های جوان‌تر الاستیسیته‌ی بیشتری دارند. معمولاً افرادی که از فرایند لیپوساکشن برای کاهش وزن استفاده می‌کنند ناامید خواهند شد.


خطرات و عوارض لیپوساکشن:

فرایند لیپوساکشن که توسط پزشک متخصص و در مطب با تجهیزات مناسب انجام می‌شود معمولاً امن است. اگر ناحیه‌ای که باید درمان شود بیشتر از یک مورد باشد یا ناحیه مورد نظر بزرگ باشد، خطرات آن نیز افزایش پیدا می‌کند. عوارض جانبی رایج لیپوساکشن به شرح زیر است:

تورم، کبودی و درد موقت. بی حسی در اطراف و خود ناحیه درمان شده
التهاب و زخم جزئی در اطراف نواحی که بخیه زده شده است.
ناهمواری در پوست. پوست بعد از چند ماه سفت می‌شود و خود را درمان می‌کند اما در برخی از افراد پوست شل باقی می‌ماند.

عوارض جانبی که شیوع کمتری دارند:

تغییر رنگ دائمی پوست
سطح پوست ناهموار در اطراف ناحیه درمان شده


آسیب به اعصاب و پوست. گرمایی که در طول لیپوساکشن به کمک سونوگرافی تولید می‌شود ممکن است پوست را بسوزاند یا به بافت‌های زیر پوست آسیب بزند.

اگر بعد از فرآیند لیپوساکشن اضافه وزن داشتید بدن شما ممکن است چربی را در نواحی دیگری ذخیره نماید. چربی‌های جدید در قسمت‌های عمیق‌تر بدن و در اطراف اندام‌هایی همچون قلب و کبد رشد پیدا می‌کند. این نوع چربی می‌تواند بیشتر از چربی‌هایی که در ران و باسن ذخیره شده است خطرناک و مضر باشد. به همین خاطر افرادی که از فرایند لیپوساکشن استفاده می‌کنند باید مراقب باشند که دچار اضافه وزن نشوند.


عوارض جدی و خطرناک:

اگرچه مرگ و میر ناشی از لیپوساکشن بسیار نادر است اما ممکن است در برخی از موارد اتفاق بیفتد. اگر مقدار زیادی چربی باید از بدن خارج شود، چاق هستید یا مشکلاتی در سلامتی خود دارید بهتر است از خطرات این فرایند قبل از انجام آن آگاه شوید. به خاطر داشته باشید که در این شرایط خطرات موجود بیشتر می‌شود. عوارض احتمالی در برگیرنده موارد زیر است:

از دست دادن خون و مایعات زیاد از بدن که منجر به ایجاد شوک می‌شود. البته این شرایط بسیار نامحتمل است.


ایجاد لخته خون یا چربی که ممکن است به ریه‌ها منتقل شود و زندگی افراد را به خطر بیندازد.


تجمع مایع در ریه‌ها. این موضوع بیشتر زمانی رخ می‌دهد که حجم وسیعی از مایعات به داخل بدن تزریق می‌شود.


عفونت. در برخی از موارد، آنتی بیوتیک‌ها قبل و بعد از لیپوساکشن به بیمار داده می‌شود تا جلوی عفونت گرفته بشود.


واکنش‌های سمی به محلول تزریق شده به خصوص اگر نواحی تحت درمان بزرگ باشد یا نواحی که باید درمان شود بیشتر باشد.


آسیب به اندام‌های شکمی یا اندام‌هایی همچون طحال.

لیپوساکشن در افرادی که مبتلا به بیماری قلبی هستند، اختلالات لخته شدن خون دارند یا باردار هستند نباید انجام شود.


باید چه مواردی را مدنظر داشته باشید؟

لیپوساکشن باید توسط پزشک متخصص یا متخصص پوست و مو انجام شود تا از بروز عوارض موجود جلوگیری گردد. اگر قصد دارید وزن کم کنید، لیپوساکشن جایگزین خوبی برای تمرینات ورزشی یا رژیم غذایی متعادل نیست.

در حقیقت، بیشتر جراحان زیبایی بر این باورند که بهترین افراد برای لیپوساکشن آن‌هایی هستند که از سلامت کامل برخوردارند و چربی‌های آنان با کمک تمرینات ورزشی از بین نرفته است.

منبع: مجله سلامت