به گزارش مشرق، «محمد جواد ظریف» در این سخنان که درباره پایان هیمنه آمریکا در دنیا سخن گفته با توجه به اهمیت آن به طور مشروح به همان گونه که سخن گفته منتشر میشود:
«آنچه در عراق در سه چهار سال اخیر اتفاق افتاد نشانه دیگری بود که اگر ما به خدا و توان خود اعتماد داشته باشیم این امکان را داریم که با هدایت و زعامت مرجعیت عالی دینی بر هر مشکلی فائق آییم.
بیشتر بخوانید:
واکنش ظریف به بازداشت خبرنگار پرستیوی در آمریکا
راز فشارهای امروز امریکا بر ایران و عراق ناشی از این است که ما و شما براساس همین واقعیت عمل میکنیم و آمریکا از این واقعیت و درک آن توسط ما بسیار نگران است.
شاید همه قصه مشهور پادشاه برهنه را شنیده باشد، پادشاهی که هیچ لباسی بر تن نداشت و همه هم برخلاف واقعیت میگفتند که پادشاه لباس برتن دارد و پادشاه این خلاف واقع را پذیرفته بود تا اینکه یک کودک یا نوجوانی یک روز گفت که شاه برهنه است و این واقعیت گویی، لرزه به جان پادشاه انداخت.
آمریکا میخواهد باور کنیم که شاه لباس دارد در صورتی که او برهنه است و وقتی کسی این واقعیت را میگوید بر او فشار میآورند تا در نهایت بپذیرد که شاه برهنه نیست.
واقعیت آن است که دنیای خدایی کردن آمریکاییها تمام شده است، اما کمتر کسی جرأت میکند آن را بگوید و بر اساس این واقعیت عمل کند و تا زمانی که کسی جرأت نکند برخلاف آن عمل کند آمریکا میتواند بدون استفاده از هیچ گونه قدرت بر جهان حکومت کند زیرا این روش کم هزینه ترین روش برای آمریکا است.
ولی اگر در جهان امروز کسی خواست این تصور غلط را به چالش بکشد بر او فشار وارد میکنند تا این هیمنه و سلطه دروغین آمریکا را بپذیرد.
رئیس جمهوری آمریکا ادعا میکند ۷ تریلیون دلار در عراق هزینه کرده و هیچ دستاوردی برای آمریکا نداشته است و در نهایت ناچار میشود شبانه به پایگاه نظامی در عراق بیاد و برود و دوستانش مجبورند هنوز به عراق نیامده، برگردند. اینها شواهدی از واقعیت آمریکا است و گناه ما و شما مردم عراق این است که میگوئیم پادشاه برهنه است و به خاطر گفتن این واقعیت باید آمادگی فشارها را هم داشته باشیم.
ولی این فشارها هرچه هم باشد، واقعیت را عوض نمیکند.
آمریکاییها ادعا کردند که بر داعش پیروز شدند اما شما و ما میدانیم که آمریکا اصلاً نجنگید تا بخواهد پیروز شود و اکر کاری هم در این جنگ کرده حمایت از داعش و یا انتقال داعشی ها - بعد از شکست از عراق و سوریه - به افغانستان بوده است.
اما این واقعیت که دنیا بفهمد که شما بودید که داعش را شکست دادید، این از شکست داعش برای آمریکا هزینه آورتر است.
بنابراین ما و شما در فشار هستیم تا بر خلاف واقع بگوییم که شاه برهنه نیست و یا باور کنیم که شاه لباس دارد اگر باور کردیم در آن صورت باید از آمریکا هم پیروی کنیم.
واقعیت این است عزیزان! که دوران آمریکا به سرآمده و معنی این حرف این نیست که آمریکا سقوط میکند بلکه به معنی آن است که آمریکا نمیتواند دیگر دنیا را بچرخاند و مدیریت بکند.
عزیزان من!
باید واقعیت را آن طور که هست بینیم تا بتوانییم براساس ان عمل کنیم، شاید در ۱۰۰ سال قبل همه اتفاقات مهم در عالم، در غرب اتفاق میافتاد و شاید ۲۰ سال قبل در اتفاقی که میافتاد غرب آن اتفاق را هدایت یا مدیریت میکرد اما امروز دیگر هر اتفاقی که میافتد لزوماً نه در غرب و نه تحت مدیریت غرب است.
یک مثال روشن برای این مسئله، وزیر خارجه آمریکا و وزیر خارجه روسیه در سپتامبر ۲۰۱۶ اعلام کردند که آتش بس در سوریه برقرار است اما ظرف دو هفته درگیریها در سوریه از سرگرفته شد این معنی اش این بود که هر چه که آمریکا و روسیه تصمیم بگیرند لزوماً اتفاق نمیافتد.
۳ ماه بعد از آن، جمهوری اسلامی ایران و روسیه و ترکیه تصمیم گرفتند در سوریه آتش بس بشود و الان دو سال است که آتش بس در سوریه برقرار است.
آمریکا به سازمان ملل فشار می اورد که روند آستانه را شکست خورده اعلام کند چرا چون روند آستانه میگوید شاه برهنه است!
ما خودمان اول از همه باید این واقعیت را بپذیریم و درک کنیم که امریکا دیگر قدرت سلطه گری نیست و درحال حاضر در عالم فقط یک ابرقدرت داریم و آن هم خدا است و آنها که به خدا ایمان دارند. اینها واقعیت امروز دنیا است.
سه سال پیش بنده بعنوان یک معلم دانشگاه، کتابی نوشتم با عنوان «دنیای پسا غربی» این ادعا یک شعار نیست بلکه یک واقعیت علمی است و در عمل شما ملت عراق ثابت کردید که آمریکا داعش را شکست نداد بلکه الحشد الشعبی و گروههای مقاومت و نیروهای مسلح عراق داعش را شکست دادند.
این مضحک است که بگوییم که آمریکا با ۲۰ بمباران، داعش را شکست داد.
واقعیت آن است که سلطه آمریکا امروز سلطه فکری است یعنی اینکه جهان فکر کند که امریکا هنوز سلطه و هیمنه دارد. همین واقعیت در اقتصاد و صعت هم وجود دارد.
آمریکاییها غیر از اروپا (بعد از جنگ جهانی دوم) کجا را در دنیا بازسازی کردهاند که الان میخواهند عراق و سوریه و افغانستان را بازسازی کنند. یک شرکت آمریکایی و حتی اروپایی که میخواهد بیاید در عراق، هزینهای که برای امنیت پرسنل اش صرف میکند از کل هزینهای که برای پروژه میخواهد هزینه کند، بیشتر است.
اما یک شرکت ایرانی که بخواهد در عراق کار کند نه تنها هزینههای بالادستی اش کاهش میآید بلکه به عشق امام حسین میآید کار میکند.
ما عاشق آمدن به عراق و سرمایه گذاری و بازسازی این کشور هستیم همانطور که در کنار الحشد الشعبی و نیروهای مسلح عراق جنگیدیم امروز هم آمادهایم در بازسازی عراق مشارکت کنیم.
واقعیت این است که مسئولان عالی رتبه عراق در گسترش همکاریها با ایران همه متعهد هستند و باید مسؤولین میان رتبه در این کشور نیز این واقعیت را درک کنند.
مشکل ما در عراق این است که مسئولان عالی رتبه این کشور واقعیات را به خوبی درک میکنند اما در سطوح میان و پایینی به دلیل نگرانی که از هیمنه آمریکا دارند در گسترش مناسبات مشکل تراشی میکنند.»