کد خبر 929867
تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۷ - ۱۹:۰۱

سرپرست وزارت بهداشت، گفت: در خصوص تامین مواد اولیه تولید دارو تا ۶ ماهه اول سال آینده مشکلی نداریم و برای ۶ ماهه دوم سال آینده نیز تدابیر لازم اتخاذ شده است.

به گزارش مشرق، سعید نمکی، در حاشیه اجلاس معاون درمان دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور، اظهار داشت: علیرغم فشارهای ظالمانه که دشمنان ما در قالب تحریم به ایران وارد می‌کنند، اما به گونه‌ای مدیریت می‌کنیم که کوچک‌ترین نگرانی برای تأمین داروی مورد نیاز بیماران عادی و خاص وجود نداشته باشد و به عنوان مسئول سلامت می گویم که مردم کوچک‌ترین نگرانی در مورد تأمین دارو نداشته باشند.

وی در خصوص سیاست‌های آینده وزارت بهداشت در مورد پزشکی خانواده و نظام ارجاع، گفت: جدی ترین علتی که موجب شد تا بنده مسئولیت سرپرستی وزارت بهداشت را بپذیرم، استقرار نظام ارجاع و اجرای پزشکی خانواده در کشور بوده است. نظام ارجاع، پزشکی خانواده، راهنماهای بالینی، پرونده الکترونیک سلامت و تغییر نظام پرداخت از فی فور سرویس به DRG از تکالیف قانونی بودند که در مواد مختلف برنامه پنجم توسعه وجود داشتند، اما مغفول ماند و در سال دوم برنامه ششم توسعه که امسال است باید به این اهداف می‌رسیدیم.

بیشتر بخوانید:

چه کسی مسئول حاشیه‌های غیربهداشتی وزارت بهداشت است؟

سرپرست وزارت بهداشت با قدردانی از زحمات و خدمات معاونین بهداشت و درمان و مدیران وزارت بهداشت در رسیدن به اهداف برنامه ششم توسعه، خاطرنشان کرد: به عنوان فردی که متولی برنامه ریزی و بودجه ریزی نظام سلامت بوده‌ام از مناطق مختلف کشور که نظام ارجاع را به صورت آزمایشی اجرا می‌کنند، بازدید کردم و امروز می‌توانم بگویم که در حال فراهم کردن زیرساخت‌های مورد نیاز و تسریع برنامه‌های وزارت بهداشت برای اجرای این تکالیف قانونی هستیم. همچنین در سفر اخیرم به گرگان در جلسه ۵.۵ ساعته، وضعیت نظام ارجاع را بررسی کردم.

نمکی اضافه کرد: هفته آینده به استان مازندران سفر می‌کنم تا از وضعیت پزشکی خانواده این استان بازدید کرده و مشکلات را برطرف کنیم. به شما قول می‌دهم که تا پایان سال آینده، بخش عمده‌ای از کشور را تحت پوشش سیستم ارجاع و پزشکی خانواده، پرونده الکترونیک سلامت و راهنماهای بالینی ببریم.

وی در خصوص برنامه‌های وزارت بهداشت برای اجرای سیاست‌های جمعیتی گفت: سیاست‌های جمعیتی همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند، از سیاست‌ها و برنامه‌های مهم ما است و باید مراقبت کنیم که جمعیت به نُرم تهدید کننده‌ای نرسد. با همکاران مان در وزارت بهداشت بر این باور هستیم که باید فرامین مقام معظم رهبری را دنبال کنیم، اما راهکارها را باید متناسب با ظرفیت‌های جامعه بسنجیم.

نمکی در پایان اضافه کرد: به عنوان نمونه به جای اینکه در حاشیه شهرهایی که دسترسی مردم به برخی از تسهیلات زایمانی وجود ندارد و یا در زنانی که ۴ تا ۵ بار زایمان داشته‌اند و تولد فرزندان بعدی ممکن است جان مادر و نوزاد را به خطر بیندازد، باید به افرادی بیشتر توجه کنیم که پس از گذشت چندین سال از ازدواج، هنوز بچه دار نشده یا بچه دار نمی‌شوند یا یک فرزند دارند. بنابراین باید برای جبران کاهش جمعیت، به سمت گروه‌های هدفی برویم که زایمان و فرزندآوری در آنها با ریسک کمتری همراه است.

منبع: مهر