کد خبر 92994
تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۰ - ۱۳:۵۳

سرهنگ مهماندار از ورود 200 هزار خودروی ناایمن فاقد کیسه هوا و ترمز ضد قفل به چرخه حمل و نقل در سال جاری خبر داد و افزود: متأسفانه امسال میزان ایمنی خودروها نسبت به سال گذشته بسیار کاهش یافته است. البته باید بدانیم که تولیدات ناایمنی در مقابل جان هموطنان چه ارزشی دارد.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، سرهنگ محمدرضا مهماندار ظهر چهارشنبه در نشست خبری با اشاره به اینکه بیشترین ترددهای کشور در تعطیلات اربعین انجام شد، گفت: در روزهای 21 و 22 دی ماه بیشترین ترددها در استانهای اصفهان، ایلام، چهارمحال، خراسان رضوی، خراسان شمالی و قم انجام شد، این در حالیست که کمترین تردد نیز در استانهای اردبیل، البرز، تهران و زنجان انجام شد. همچنین پیک ترافیک در روز پنجشنبه با تردد 337 هزار خودرو در ساعت 16 تا 17 بود.

وی با اعلام کاهش تردد خودروها همزمان با شروع مرحله دوم قانون جدید راهنمایی و رانندگی افزود: کمترین تردد نسبت به 10 ماهه گذشته در استانهای کردستان و یزد ثبت شد و استان های البرز، قم، مازندران، هرمزگان و سیستان و بلوچستان بیشترین حجم تردد را ثبت کردند. این در حالیست که بیشترین ترافیک آذرماه نیز به دلیل تاسوعا و عاشورای حسینی در استان زنجان ثبت شد.

کاهش 10 تا 15 درصدی تخلف سرعت در دی ماه

مهماندار با اشاره به کاهش 10 تا 25 درصدی تخلفات سرعت همزمان با اجرای مرحله دوم قانون راهنمایی و رانندگی گفت: این در حالیست که رعایت نکردن فاصله طولی نیز 10 درصد کاهش داشته است تا قبل از نوروز سیستم ثبت تخلفات رعایت نکردن فاصله طولی در جاده های کشور نصب می شود. هم اکنون دوربینهای محور اصفهان، شیراز و تهران مشهد به صورت آن لاین خودروهای متخلف را جریمه و با استفاده از دوربینهای سیار یا دوربینهای سازمان راهداری به صورت آف لاین خودروهای متخلف جریمه می شوند.

کاهش تلفات رانندگی

وی با اعلام اینکه در 8 ماهه امسال تعداد تلفات حوادث رانندگی 2 هزار نفر کاهش یافته است، تأکید کرد: متأسفانه با وجود کاهش تلفات رانندگی شدت تصادفات همچنان بالا است. عدم رعایت فاصله طولی، تصادف عابران پیاده و موتورسیکلت ها و تصادفات حمل و نقل عمومی به ویژه خودروهای مسافربری همچنان بالا است.

تصادف 212 اتوبوس از ابتدای مهر تا 25 دی

فرمانده پلیس راه کشور از وقوع 212 تصادف اتوبوسهای مسافربری از ابتدای مهر ماه تا 25 دی خبر داد و افزود: این آمار در سال گذشته 210 تصادف بود. البته در سال گذشته 134 نفر در تصادفات اتوبوسها در این بازه زمانی جان خود را از دست دادند که این آمار امسال به 109 نفر کاهش یافت. امسال با توجه به شدت تصادفات تعداد مجروحان از 363 نفر در سال گذشته به 478 نفر افزایش یافت. در سال گذشته 31 نفر جان خود را بر اثر واژگونی اتوبوسها از دست دادند که امسال با توجه به مسئولیت ناپذیری رانندگان این آمار به 32 نفر افزایش یافت. سازمانهای مرتبط با حمل و نقل عمومی از جمله سازمان راهداری باید در بکارگیری رانندگان دقت بیشتری کرده و این حوزه نیازمند تحول اساسی است.

وی ادامه داد: البته پلیس نیز که آخرین خاکریز برخورد با رانندگی متخلف است، برای جلوگیری از تخلفات اقدامات مناسبی را انجام داده است و بدون اغماض با متخلفین برخورد می کند.

تغییر دفترچه های رانندگان حمل و نقل عمومی

سرهنگ مهماندار با اشاره به تغییر دفترچه های رانندگان حمل و نقل عمومی تأکید کرد: بزودی دفترچه های رانندگان این بخش تغییر و دفترچه های جدید با 2 رنگ آبی و قرمز در اختیار آنها قرار می گیرد، دفترچه های آبی متعلق به کسانی است که قانون را رعایت می کند اما رانندگانی که مرتکب تخلفات حادثه ساز شوند برای آنها دفترچه های قرمز صادر می شود در صورتیکه گواهینامه توقیف یا ابطال شود، دفترچه نیز توقیف و ابطال می شود.

رد صلاحیت 13 هزار و 700 راننده حمل و نقل عمومی

وی با بیان انجام تست سلامت از 168 هزار راننده حمل و نقل عمومی اظهار داشت: پس از انجام این تستها 13 هزار و 700 راننده رد صلاحیت شدند. همچنین در این تست مشخص شد 89 درصد رانندگان دارای اختلالات بینایی، 18 درصد اختلال شنوایی، 10 درصد دارای فشار خون، 4 درصد دیابت و 48 درصد اضافه وزن هستند. این در حالیست که 92 درصد از رانندگان حمل و نقل عمومی دخانیات مصرف می کنند.

فعالیت 10 تیم کنترل سلامت/ برخورد با راننده مست خودروی سمند

فرمانده پلیس راه کشور از فعالیت 10 تیم کنترل سلامت در جاده ها خبر داد و افزود: در هفته گذشته خودروی سمند با سرعت 180 کیلومتر در ساعت در جاده آمل به بابل شناسایی و تولید شد که پس از انجام تست سلامت مشخص شد راننده آن الکل مصرف کرده است، علاوه بر جریمه 200 هزار تومانی و ضبط 6 ماهه گواهینامه، این فرد به جرم شرب خمر این فرد به مراجع قضایی معرفی شد. معتقدیم باید تست سلامت علاوه بر مرحله اول دریافت گواهینامه به صورت رندمی و دوره ای انجام شود، به همین دلیل در پاسگاه ها مأموران خودروهای عمومی و شخصی را به صورت رندمی مورد تست قرار می دهند.

توقیف 626 جلد گواهینامه

سرهنگ مهماندار با اعلام توقیف 626 جلد گواهینامه رانندگان دارای بیش از 30 نمره منفی تأکید کرد: همزمان با اجرای قانون جدید راهنمایی و رانندگی از اردیبهشت ماه امسال به 3 میلیون و 458 هزار و 934 خودرو به علت نبستن کمربند ردیف عقب تذکر داده شد و دهم آبان ماه نیز یک میلیون و 897 هزار 768 خودرو در این رابطه اعمال قانون شدند. البته در ناوگان مسافربری نیز هیچ خودرویی قبل از بستن کمربند ایمنی حرکت کند. خوشبختانه امروز بیش از 90 درصد رانندگان اتوبوسها از کمربند ایمنی استفاده می کنند.

صدور 334 قبض جریمه برای انجام حرکات نمایشی

سرهنگ مهماندار با اشاره به  اجرای قانون جدید راهنمایی و رانندگی، از افزایش جریمه ها خبر داد و گفت: از ابتدای دی ماه تاکنون 334 راننده به علت انجام حرکات نمایشی 4 هزار و 660 راننده به علت سرعت بیش از 50 کیلومتر از حد مجاز، 31 هزار 562 راننده به علت سبقت غیر مجاز، 551 راننده به علت حرکات ماریپچ، 455 راننده به علت حرکت با دنده عقب، 11 هزار و 25 راننده نیز به علت تجاوز از سرعت مجاز بین 30 تا 50 کیلومتر، جریمه شدند. این در حالیست که در این مدت 164 هزار و 163 مورد تجاوز به چپ از خط ممتد و 126 هزار 625 اعمال قانون نیز در رابطه با تجاوز از سرعت مجاز تا 30 کیلومتر ثبت شد. البته 4 راننده نیز به علت رانندگی در حالت مستی و اعتیاد شناسایی و با آنها برخورد شد.

ورود 20 هزار خودروی ناایمن به چرخه حمل و نقل

سرهنگ مهماندار از ورود 200 هزار خودروی ناایمن فاقد کیسه هوا و ترمز ضد قفل به چرخه حمل و نقل در سال جاری خبر داد و افزود: متأسفانه امسال میزان ایمنی خودروها نسبت به سال گذشته بسیار کاهش یافته است. البته باید بدانیم که تولیدات ناایمنی در مقابل جان هموطنان چه ارزشی دارد. خودروی ناایمنی که دارای مشکلات ایمنی است وقتی تولید می شود در حوادث رانندگی جان سرنشینانش را به خطر می اندازد، متأسفانه الان خودروهایی در کشور تولید می شود که در مقایسه با خودروهای خارجی بسیار ناایمن هستند.