حق مسکن کارگران آخرین بار آبانماه سال ۹۵ با افزایش ۱۰۰ درصدی از ۲۰ هزار تومان به ۴۰ هزار تومان افزایش پیدا کرد، اکنون بعد از ۲ سال که حق مسکن ثابت است قرار است، در جلسه دوشنبه اول بهمن ماه افزایش حق مسکن ۹۸ کارگران برای سال آینده مورد بررسی قرار گیرد. پیشنهادات مختلفی از سوی نمایندگان کارگران و کارفرمایان مطرح شده است اما هنوز به نتیجه نهایی نرسیده است.
بیشتر بخوانید:
سه طرح جدید دولت برای خانه دار شدن مردم
دولت به نفع سوداگران بازار مسکن کنار کشید؟
در جلسه هفته گذشته شورای عالی کار سناریوهای مختلفی مورد بررسی قرار گرفت. در آن جلسه وزارت کار پیشنهاد افزایش ۶۰ درصدی حق مسکن را ارائه داده است که با این پیشنهاد حق مسکن با ۲۴ هزار تومان افزایش به ۶۴ هزار تومان میرسد. اما نمایندگان کارگری افزایش حق مسکن به ۲۵۰ هزار تومان را به شورای عالی کار ارائه دادند.
نمایندگان کارفرمایی نیز در این نشست سناریوی افزایش حق مسکن به میزان «رشد تورم» را مطرح کردند که تقریباً به پیشنهاد وزارت کار نزدیک است.
قرار است فردا این پیشنهادات مورد بررسی قرار گیرد. طبق گزارش مهر ماه معاملات مسکن شهر تهران که از سوی بانک مرکزی منتشر شد، در هفت ماهه سال ۱۳۹۷، تعداد معاملات آپارتمانهای مسکونی شهر تهران به ۸۴.۳ هزار واحد مسکونی رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال پیش از آن، ۱۴.۹ درصد کاهش نشان میدهد. در این مدت متوسط قیمت یک متر مربع بنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاههای معاملات ملکی در شهر تهران ۷۰.۱ میلیون ریال بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۵.۴ درصد افزایش نشان میدهد.قیمت اجاره بها نیزحدود ۴۰ درصد افزایش یافته است.
آمار غیر رسمی هم حکایت از این دارد که قیمت مسکن در سال ۹۷ افزایش حدود ۷۰ درصدی داشته است. در چنین شرایطی میزان افزایش حق مسکن کارگران برای سال آینده باید چقدر باشد تا آنها بتوانند بخشی از هزینههای تأمین مسکن خود را تأمین کنند. طبق آمارهای اعلام شده از سوی نمایندگان کارگران در حال حاضر جامعه حداقل بگیر حدود ۵۰ درصد دستمزد خود و در برخی موارد بیشتر را صرف هزینه اجاره بها یا اقساط مسکن میکنند. بنابراین افزایش ۲۴ تا ۶۴ هزار تومانی حق مسکن دردی از کارگران را دوا نمیکند.