کد خبر 932363
تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۹

آیا ایران در صورت فینالیست شدن در جام ملت‌های آسیا می‌تواند جواز حضور در جام کنفدراسیون‌های سال ۲۰۲۱ را به دست آورد؟

به گزارش مشرق، جام کنفدراسیون‌ها، مسابقاتی است که هر چهار سال یکبار توسط فیفا برگزار می‌شود و در آن شش تیم قهرمان هر قاره (کنفدراسیون) در کنار قهرمان دوره قبل جام جهانی و همچنین میزبان رقابت‌های جام جهانی بعد، هشت تیمی را تشکیل خواهند داد که با هم به رقابت خواهند پرداخت.

بیشتر بخوانید:

تیم ملی فوتبال آلمان در سال ۲۰۱۷ موفق به قهرمانی در دهمین دوره این مسابقات که در روسیه برگزار می‌شد، گشت و برزیلی‌ها با چهار قهرمانی، پرافتخارترین تیم جام کنفدراسیون‌ها به حساب می آیند.

یازدهمین دوره این مسابقات در سال ۲۰۲۱ و احتمالاً در کشور قطر برگزار خواهد شد. قطری‌ها در سال ۲۰۱۰ با حرف و حدیث‌های فراوان به عنوان میزبان جام جهانی ۲۰۲۲ شناخته شدند و تمام تلاش خود را برای برگزاری آبرومندانه این رقابت‌ها در خاک خود به کار می‌گیرند. البته میزبانی این کشور در مسابقات جام کنفدراسیون‌ها در هاله‌ای از ابهام قرار دارد که در ادامه به آن می‌پردازیم. یکی از دلایل مهمی که مخالفان این بازی‌ها در قطر به آن استناد می‌کنند، گرمای هواست. جام کنفدراسیون‌ها مسابقاتی است که هر ساله در فصل تابستان و پس از تعطیلات لیگ‌های معتبر اروپایی برگزار می‌شود و اگر این بازی‌ها در قطر انجام شود، تداخل بزرگی در برنامه‌های این تیم‌ها به وجود می‌آید. از این رو صحبت‌هایی به گوش می‌رسد که ممکن است، جام کنفدراسیون‌های سال ۲۰۲۱ در کشوری آسیایی به جز قطر برگزار گردد. بسیاری نام آن کشور مورد نظر و جانشین قطر را کره جنوبی ذکر می‌کنند.

البته باید این نکته مهم را نیز در نظر داشت که فلسفه برگزاری مسابقات جام کنفدراسیون‌ها، اصولاً آمادگی و تست کشور میزبان جام جهانی است. به همین دلیل، این بازی‌ها با تغییراتی که در نحوه برگزاری آن از سال ۲۰۰۵ رخ داد، هر چهار سال یکبار برگزار می‌گردد. مسئولان قطری برگزار کننده جام جهانی ۲۰۲۲ اما نظر دیگری دارند و معتقدند این کشور حتی در تابستان نیز هیچ مشکلی با برگزاری جام کنفدراسیون‌ها نخواهد داشت و آن‌ها با ایجاد چیلرها و خنک کننده‌های غول پیکر در ورزشگاه‌ها و اطراف آن، هوای مطبوع بهاری را به محل برگزاریِ این مسابقات خواهند آورد. بنا به دلایلی که گفته شد نمی‌توان به طور حتم کشور قطر را از میزبانی این مسابقات کنار گذاشت.

آلمان‌ها قهرمان دهمین دوره جام کنفدراسیون‌ها در سال ۲۰۱۷

اگر بنا را به میزبانی قطر در جام کنفدراسیون‌ها بگیریم، آن وقت شرایط جالبی در این رقابت‌ها برای تیم‌های آسیایی رقم خواهد خورد. همانطور که می‌دانید رقابت‌های جام ملت‌های آسیا ۲۰۱۹ در کشور امارات در حال برگزاری است و این مسابقات به روزهای پایانی خود نزدیک می‌شود. چهار تیم ایران، ژاپن، قطر و امارات توانسته اند به دور نیمه نهایی این رقابت‌ها راه پیدا کنند و طی چند روز آینده، سرنوشت فینالیست‌ها و قهرمانِ هفدهمین دروه این تورنمنت مهم آسیایی مشخص خواهد شد.

اگر با میزبانی قطر در جام کنفدراسیون‌های ۲۰۲۱ موافقت شود، در صورت صعود این کشور به فینال جام ملت‌های آسیا، دیگر فینالیست مسابقات اماراتِ ۲۰۱۹ نیز می‌تواند حتی در صورت دوم شدن هم به یازدهمین دوره جام کنفدراسیون‌ها راه پیدا کند. این فرصتی بی نظیر برای چهار تیم راه یافته به جام ملت‌های آسیاست و اگر تیم ملی فوتبال کشورمان بتواند ژاپن را شکست داده و آن سوی جدول نیز قطری‌ها بر امارات پیروز شوند، آن وقت هر دو تیم جواز حضور در این تورنمنت را به دست خواهند آورد. اتفاقی تاریخی که ایران می‌تواند برای اولین بار طعم حضور در جام کنفدراسیون‌ها را تجربه نماید.

البته زمزمه‌هایی نیز به گوش می‌رسد که ممکن است رقابت‌های جام کنفدراسیون‌ها در آن سال جای خود را به مسابقاتی جدید تحت عنوانِ سوپر کاپ جهان بدهد. مسابقاتی که ۲۴ تیم باشگاهی از ۶ قاره جهان در آن شرکت خواهند داشت. البته احتمال وقوع چنین مساله‌ای بالا نخواهد بود؛ چون همان گونه که گفته شد، موجودیت رقابت‌های جام کنفدراسیون‌ها بیشتر برای تست امکانات سخت افزاری کشور میزبان جام جهانی نظیر استادیوم‌ها و همچنین مسائل پخش ویدیویی این رقابت هاست. پس اگر بنا به هر دلیلی به میزبانی قطر در جام کنفدراسیون‌ها موافقت شود، دو تیم فینالیست جام ملت‌های آسیا ۲۰۱۹ می‌توانند جواز حضور در این رقابت‌ها را به دست آورند، در غیر این صورت طبق معمول کشور قهرمانِ کنفدراسیون مربوطه که امیدواریم، کشور عزیزمان ایران باشد می‌تواند در این جام حضور به هم رساند.

در جدول زیر می‌توانید تیم‌های احتمالی حاضر در جام کنفدراسیون‌ها، نحوه صعود و همچنین تاریخچه حضور آن‌ها در این مسابقات را ملاحظه فرمایید.

کشور کنفدراسیون راه یافته به عنوان راه یافته در تاریخ حضورهای پیشین در این جام
نامشخص AFC میزبان نامشخص نامشخص
فرانسه UEFA قهرمان جام جهانی ۲۰۱۸ ۱۵ جولای ۲۰۱۸ ۲ (سال‌های ۲۰۰۱ و ۲۰۰۳)
نامشخص AFC قهرمان جام ملت‌های آسیا ۲۰۱۹ ۱ فوریه ۲۰۱۹ نامشخص
نامشخص CONCACAF قهرمان جام کونکاکاف ۲۰۱۹ ۲۰۱۹ نامشخص
نامشخص CONMEBOL قهرمان کوپا آمریکا ۲۰۱۹ ۷ جولای ۲۰۱۹ نامشخص
نامشخص OFC قهرمان جام ملت‌های اقیانوسیه ۲۰۲۰ ژوئن ۲۰۲۰ نامشخص
نامشخص UEFA قهرمان جام ملت‌های اروپا ۲۰۲۰ ۱۲ جولای ۲۰۲۰ نامشخص
نامشخص CAF قهرمان جام ملت‌های آفریقا ۲۰۱۹ ۱۳ جولای ۲۰۱۹ نامشخص

منبع: طرفداری