ما در 4 محور اعتقادی، سیاسی، کارایی و مقبولیت کاندیدا ها را ارزیابی می کنیم. یعنی در مرحله اول میزان اعتقادی کاندیداها به نظام و ولایت فقیه مورد ارزیابی قرار می گیرد و در مراحل بعدی، جایگاه و گرایشات سیاسی، کارآمدی و رفتاری آنها مورد ارزیابی قرار می گیرد.

به گزارش مشرق ، رییس ستاد جبهه متحد اصولگرایان در نشست تحلیلی جبهه پیشرفت و عدالت با اشاره به برخی تهمت پراکنی ها علیه شخصیت های شاخص اصولگرا گفت: بعضی از کسانی که به دیگران تهمت ساکتین فتنه می دهند، خودشان در 8 ماه اول فتنه حتی یک مورد موضع گیری ندارند. وقتی هم که به آنها می گوییم شما خودتان چرا ساکت بودید، پاسخ می دهند «ما که مسئول بودیم!».

 دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی در تشریح علت برخی تهمت زنی ها اظهار داشت: اینها روی افراد موضع دارند و تهمت می زنند تا برای خودشان هویتی ایجاد کنند. این هویت را در جاهای دیگر مانند انتخابات ریاست جمهوری آینده خرج کنند. به همین دلیل متقاعد کردن آنان خیلی دشوار است، چون متقاعد شدنشان به معنای از بین رفتن رویا هایشان است.

زاکانی در ادامه تصریح کرد: اگر به سوالاتی که مایه قوام اعضای این جریان شده، پاسخ داده شود و این سوالات در مورد خودشان نیز پرسیده شود، ورق برخواهد گشت.

 
وی در خصوص تهمت هایی که اعضای جبهه پایداری نسبت به قالیباف مطرح می کنند، خاطرنشان کرد: آقای قالیباف سرباز آقا هستند و خوب می دانند که تکلیف شان چیست و به تکالیف خود عمل می کنند. در انتخابات سال 88 خود آقای قالیباف یک گزینه مطرح بود و اتفاقا شانس بالایی هم داشت. اما هم بر مبنای تحلیل و هم تحقیقا به این نتیجه رسید که نباید کاندیدا شود و نشد  و بنا به اظهار خودشان به آقای احمدی نژاد رای داد.

به نوشته فردا، رئیس ستاد انتخابات جبهه متحد اصولگرایان در خصوص اشتراکات احتمالی لیست جبهه متحد با جبهه پایداری تصریح کرد: در جبهه متحد برای جبهه پایداری کرسی هایست و ما به دنبال این نیستیم که این کرسی ها را از بین ببریم. اما در مورد لیست در دوره های قبلی اینطور بود که می گفتیم کاندیدا های ما فقط در لیست خودمان باشند و در لیست اصلاح طلبان نباشند و در خصوص لیست های اصولگرایان هم تنها روی سرلیست ها حساس بودیم که یکسان نباشند تا بیانگر ویژگی های تفکیک کننده دو لیست باشند. اما اینکه لیست جبهه متحد در این دوره با لیست جبهه پایداری اشتراک داشته باشد یا نه باید در شورای مرکزی تصمیم گیری می شود. 

زاکانی در پاسخ به این سوال که اگر اسم شما در لیست جبهه پایداری باشد آیا حاضرید بیانیه بدهید و خواستار حذف نامتان از لیست جبهه پایداری شوید؟ گفت: بنده تابع جبهه متحد هستم و هر تصمیمی که جبهه متحد بگیرد، مکلف به انجام آن هستم. 

دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی در پاسخ به این انتقاد که اگر قرار باشد عده ای در هر دو لیست باشند و لیست جبهه متحد مرزبندی شفافی با لیست جبهه پایداری نداشته باشد توجیه صرف اینهمه فرصت و هزینه برای تشکیل جبهه متحد چیست؟ اظهار داشت: بنده شخصا با اشتراک لیست ها هم موافقم و هم مخالف. زمانی مخالفم که هیچ راهی برای وحدت وجود نداشته باشد و زمانی مخالفم که لیست مشترک به جبهه متحد ضربه بزند و مانع موفقیت ما شود. در این صورت ما باید لیستمان را محکم ببندیم چرا که معتقدم در تهران ظرفیت هایی داریم که اگر این ظرفیت ها فعال شود دیگران توان رقابت با ما را ندارند.

 
رئیس ستاد انتخابات جبهه متحد اصولگرایان در تشریح اهمیت این دوره از انتخابات گفت:  در بعد خارجی، در منطقه، جغرافیای سیاسی منطقه در حال تغییر است و در بعد جهانی نیز کشورهای فعال نظام سلطه اکنون در درون مرزهای خودش هم امنیت ندارد. در بعد داخلی نیز فرصت های فراوانی پیش روی ماست و پیروزی اصولگرایان در انتخابات مجلس نهم مسیر تحقق این فرصت ها را هموار خواهد کرد.

این نماینده مجلس با بیان این مطلب که رقبای اصلی جریان اصولگرایی در انتخابات آتی مجلس، اصلاح طلبان و جریان انحرافی هستند، در تشریح تفاوت های انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی با انتخابات دوره های گذشته تصریح کرد: تا پیش از این انتخابات در قالب رقابت اصولگرا و اصلاح طلب انجام می شد اما هم اکنون در داخل جریان اصولگرایی نیز شاهد گسستی هستیم. بخشی از اصولگرایان از بدنه اصولگرایی جدا شده اند و جریان انحرافی را تشکیل داده اند و در داخل مجموعه اصولگرایان واقعی هم عده ای هستند چون تحلیل درستی از صحنه ندارند قادر به تمییز میان اصلی و فرعی نیستند و علیه نیرو های انقلاب موضع می گیرند و پرخاش می کنند.

 
زاکانی ادامه داد: ما اکنون پس از اداره دو دوره مجلس در موضع پاسخگویی قرار داریم در حالی که پس از مجلس ششم ما در موضع پرسش قرار داشتیم. امروز از ما در مورد عملکردمان در مجلس می پرسند و باید پاسخ دهیم که اصولگرایان در مجالس هفتم و هشتم چه کرده اند. امروز از ما می پرسند در 7 سالی که دولت در اختیار اصولگرایان بود چه اقداماتی صورت گرفت. به حمدالله کارهای بسیارخوبی در دولت و مجلس انجام شده اما متاسفانه برخی اقدامات خلاف اصولگرایی دولت هم به اصولگرایان آسیب های فراوانی وارد کرده و به پای اصولگرایان نوشته شد.

 
عضو شورای مرکزی جبهه متحد اصولگرایی در پاسخ به این سوال که اگر در حوزه ای دو کاندیدای اصولگرا وجود داشته باشند که حاضر نباشند به نفع هم کنار بکشند شما چگونه کاندیدای جبهه متحد را انتخاب می کنید؟ گفت:  ما برای انتخاب کاندیداها شیوه نامه ای تنظیم کردیم که بر اساس آن انتخاب می کنیم. وی در توضیح این شیوه نامه اظهار داشت: ما در 4 محور اعتقادی، سیاسی، کارایی و مقبولیت کاندیدا ها را ارزیابی می کنیم. یعنی در مرحله اول میزان اعتقادی کاندیداها به نظام و ولایت فقیه مورد ارزیابی قرار می گیرد و در مراحل بعدی، جایگاه و گرایشات سیاسی، کارآمدی و رفتاری آنها مورد ارزیابی قرار می گیرد و در نهایت از سبد افراد قبول شده در مرحله صلاحیت های فردی نامزدها بر اساس نظرسنجی و مقبولیت عمومی از میان افراد با صلاحیت انتخاب می شوند.

 
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص وحدت شکنی جبهه پایداری بر خلاف نظر رهبری که بر وحدت تاکید داشتند و عدم واکنش جبهه متحد اصولگرایان، تصریح کرد: اصولگرایان شامل طیفی با سلایق مختلف هستند و جبهه پایداری نیز با دیگران که اختلاف سلایقی هم دارند و این اختلاف سلایق امر مطلوبی است و ما باید تلاش کنیم این اختلافات به دعوا و نفی همدیگر نیانجامد.
 

رئیس ستاد انتخابات جبهه متحد اصولگرایان با بیان اینکه ما راه و روش جبهه پایداری در رقابت را نمی پسندیم، تاکید کرد: بعضی از دوستان در جبهه پایداری رفتارهایی می کنند که ما اساسا آنها را قبول نداریم آن را غیر اخلاقی می دانیم. مانند کاری که یک نشریه انجام داد و لیست کذبی را به نام جبهه متحد را منتشر کرد.
 

وی در ادامه با بیان اینکه ما با هیچکس تعارف نداریم، هشدار داد: اگر قرار باشد با عیب جویی راه هموار شود، بعضی دوستان عیب های بزرگتری دارند. لذا ما اگر صبوری می کنیم از موضع ضعف و مصلحت گرایی نیست.

زاکانی در تشریح برنامه های جریان انحرافی برای آسیب به نظام و ولایت، تصریح کرد: من یک سال و نیم پیش در قم خطرات عناصر انحرافی را توضیح دادم و گفتم خطر اینها از هر چیز دیگری بیشتر است. امروز هم معتقدم اینها می خواهند به نظام آسیب بزنند اما توان آن را ندارند.

وی با یادآوری ماجرای خانه نشینی رئیس جمهور، خاطرنشان کرد: در آن 11 روز خانه نشینی، اینها فکر می کردند نظام با بحران های جدی مواجه می شود. آنها انتظار داشتند مردم به خیابان ها بیایند و از اینها طرفداری کنند. اتفاقا یکی از نزدیکان رئیس جمهور وقتی دید اتفاقی نیافتاد، از یکی ازوزرا می پرسید؛ آیا مردم خبر دارند که رئیس جمهور در خانه نشسته است؟! اما دیدند که حتی هیات وزیران هم با آنها همراهی نکردند.

عضو شورای مرکزی جبهه متحد اصولگرایی در رابطه با اقدامات مجلس برای مقابله با جریان انحرافی افزود: ما در مجلس روز های اول به تذکر و گفتگو اکتفا کردیم. اما وقتی دیدیم دارند از خطوط قرمز عبور می کنند، اقداماتی را شروع کردیم که اتفاقا همان ها از خانه پیغام فرستادند که دست نگه دارید و گفتند ما چنین قصدی نداریم.

عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس هشتم در خصوص نحوه تعامل حامیان دولت با هیات رئیسه مجلس نیز گفت: دوستانی که بعدا جبهه پایداری را تشکیل دادند خودشان آقای لاریجانی را آوردند. دو ماه قبل از فروردین 87 آقای محصولی به ما گفتند دولت می خواهد آقای حداد رئیس مجلس شود. عید ورق برگشت و گفتند نظر ما آقای لاریجانی است. نامزد ما برای ریاست مجلس آقای حداد بود. در فراکسیون رای گیری شد و رای آقای لاریجانی بالاتر بود و آقای حداد هم طبق توافق در صحن نامزد نشدند. سه ماه نگذشته بود که آقای حسینیان آمد و گفت ما پشیمان شدیم و می خواهیم لاریجانی را پایین بکشیم. به آنها گفتم شما باید اول فکر هایتان را می کردید و کسی که بالا رفت دیگر به این آسانی ها پایین نخواهد آمد.