معاون وزیر خارجه ایران با انتقاد از تاخیر زیاد اروپا در راه‌اندازی سازوکار ویژه مالی، گفت: دولت آمریکا به دلیل دوری از منطقه درکی از شرایط ندارد و اروپا باید مسئولیت تاریخی خود را انجام دهد.

به گزارش مشرق، «سید عباس عراقچی» معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران که به منظور برگزاری رایزنی‌های سیاسی ایران و اتریش در وین به سر می‌برد، امروز (سه‌شنبه) با «شیدر» رئیس کمیسیون سیاست خارجی مجلس اتریش دیدار و گفت‌وگو کرد.

در این دیدار که تعدادی از اعضای کمیسیون از جمله رئیس گروه دوستی پارلمانی دو کشور حضور داشتند، طرفین در خصوص مناسبات دوجانبه به ویژه همکاری‌های پارلمانی، تحولات منطقه‌ای و جهانی گفت‌وگو کردند.

شیدر در این دیدار ضمن اشاره به اهمیت حفظ برجام، توسعه روابط دوجانبه و اهمیت نقش ایران در منطقه، بر تداوم رایزنی‌های پارلمانی با ایران تاکید کرد.

بیشتر بخوانید:

از SPV چه می‌خواهیم؟

کانال SPV اسم رمز کدام عملیات است؟

وی همچنین با ابراز خرسندی از موافقت مجلس شورای اسلامی برای سفر هیأت پارلمانی اتریش به تهران اظهار داشت: مایلیم با مقامات ایرانی پیرامون مناسبات دوجانبه و منطقه‌ای گفت‌وگوهای بیشتری داشته باشیم.
عراقچی نیز با تقدیر از مواضع سازنده اتریش درباره برجام، از تأخیر زیاد اروپا در راه اندازی ساز و کار مالی با ایران انتقاد کرد و افزود: به هم خوردن تعادل برجام، تبعات زیادی را برای منطقه، اروپا و جهان در پی خواهد داشت.

وی افزود: دولت آمریکا به دلیل دوری از منطقه درکی از شرایط ندارد و اروپا باید مسئولیت تاریخی خود را انجام دهد.

عراقچی که به منظور سفر به سه کشور اروپایی اتریش، اسلواکی و بلغارستان دیروز (دوشنبه) و در اولین مقصد این سفر وارد وین شد، دیروز ضمن رایزنی با همتای اتریشی خود با وزیر خارجه این کشور نیز دیدار و گفت‌وگو کرد. وی همچنین با یوکیا آمانو مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز دیدار و به گفت‌وگو درباره آخرین تحولات برجام پرداخت.

معاون سیاسی وزیر خارجه ایران همچنین در دیدار با وزیر خارجه اتریش بر اجرایی شدن فوری ساز و کار ویژه مالی اروپا SPV تاکید کرد.

عراقچی همچنین در گفت‌وگویی درباره سازوکار ویژه مالی اروپا SPV گفت: ما شنیده بودیم و قرار بود دوشنبه اعلام شود، ظاهراً مراحل ثبت آن ممکن است یک مقدار دیگری طول بکشد، ولی امیدواریم این کار به زودی انجام شود.

معاون سیاسی وزیر خارجه گفت: بیش از هشت ماه است که اروپایی‌ها قرار است این کار را انجام دهند و می‌فهمیم که این کار مشکلات فنی و حقوقی زیادی دارد، می‌فهیم که آمریکا تهدید کرده هر کسی با این مکانیسم مالی کار کند تحریم خواهد کرد و می‌فهمیم این مکانیسم باید این به شکلی طراحی شود که به دور از فشارها و تحریم‌های آمریکا باشد و هر کمپانی که با این کار می‌کند، مورد تحریم واقع نشود؛ ولی هشت ماه هم زمان زیادی برای تشکیل یک چنین مکانیسمی است.

وی با بیان اینکه همه کشورهای اروپایی امیدوارند این مکانیسم هر چه زودتر شکل بگیرد، اظهار داشت: سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان و عضو برجام بانی و سهامدار این مکانیسم هستند، به ما گفته شده مراحل ثبت آن شروع می‌شود و ظرف یکی دو روز آینده قرار است اعلام شود، مگر اینکه آن کسانی که نمی‌خواهند این روابط شکل بگیرد، بتوانند موفق شوند.

وی قرار است در ادامه این سفر به اسلواکی و بلغارستان برود.

منبع: فارس