به گزارش مشرق، دکتر قوامزاده در پاسخ به سوال مصطفی امامی در رابطه با نیاز بشر به پیوند مغز استخوان گفت: در قدیم مردم برای درمان بیماری ها به حکیمباشی مراجعه میکردند و با ایجاد مدارس و دانشکده ها و درنهایت دانشگاه و دانشکده پزشکی، افرادی با نام پزشک روی کار آمدند. درابتدا صرفا پزشک عمومی وجود داشت که تمام کارهای پزشکی اعم از جراحی های مختلف و درمان بیماری های متنوع بر دوش آن بود، بعد ها این جریان تکامل پیدا کرد و علت آن احتیاج بشر برای درمان های بهتر بود.
درهر بخش تخصص جداگانه و قابل پیشرفتی برای کیفیت بهتر عمر انسان شکل گرفت،و برای درمان سرطان نیاز به تیمی متخصص و درمان دارویی ایجاد شد ولی درنهایت این تیم از نظر متخصصین ناقص بود زیراکه تکامل رشته نیاز به پیوند داشت و علت این کافی نبودن درمان ها بود. و از همین جهت اولین پیوند در دنیا سال 1968 درآمریکا انجام و سپس در بیماران سرطان خون شروع به پیوند کردند. ایران در سال 69 به چنین کار تخصصی پرداخت.
وی درادامه به جایگاه سوم بیمارستان شریعتی در دنیا پرداخت و گفت: تا سه سال پیش این مرکز جزو سه مرکز اول در دنیا بود و حدود چهارصد پیوند در سال انجام میشد، ولی درحال حاضر ما درجا می زنیم و دو مرکز دیگر در آمریکا پیشرفت های چشمگیری داشته اند، وعلت اصلی درجا زدن ضعف مدیریت است و مشکلی از نظر پزشکی و علم و دانش وجود ندارد.
دکترقوام زاده در رابطه با تبادل توریست پزشکی گفت: تبادل پزشکی ما با همه جای دنیا بسیار زیاد است،تحریم ها برای دهنده ها و انتقال خون از جهات مالی مشکل ساز بود یعنی درواقع برای نگهداری این سلول ها پول گرفته میشود که مقدار آن بسیار زیاد است و انتقال پول دچار مشکل شد.
مصطفی امامی با اشاره به مشکلات بیمارستان شریعتی از نظر انتظاربیش از حد بیماران پرسید و توجیه آن را جویا شد، دکترقوام زاده در پاسخ به این نکته گفت: درواقع زمانی که بیمار مراجعه میکند مشکلات آن بررسی شده و تشخیص اولیه تایید میشود و در لیست پیوند قرار میگیرد، که باتوجه به تشخیص بیماری و نوع آن در اولویت قرار میگیرد وگاه از دسترس ما خارج است و در کامپیوتر این دسته بندی قرار میگیرد.
«نمودار» به تهیه کنندگی حسین سینجلی و سردبیری زهرا رضا نیا هر شب به غیر از روزهای جمعه ساعت 19 پخش می شود.