به گزارش مشرق، از سالیان گذشته صبحانه از جمله وعدههای غذایی حائز اهمیت بوده است، اما طی چند سال اخیر درست بودن این ادعا مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
در مطالعات پیشین این استدلال مطرح شده که خوردن صبحانه به افراد کمک میکند تا از وزن ایدهآل و سالم برخوردار باشند، چرا که روند سوخت و ساز را افزایش داده و احتمال پرخوری را در دیگر ساعات روز کاهش میدهد. اما به تازگی متخصصان استرالیایی اظهار کردهاند که شواهد کافی در حمایت از این توصیه وجود ندارد.
بیشتر بخوانید:
خواص چای سفید چیست؟
راهکارهای کنترل خوردن و کاهش گرسنگی
در این بررسی متخصصان علوم تغذیه و سلامت در استرالیا به مطالعه روی ۱۳ آزمایش پرداخته و تأثیر خوردن و نخوردن صبحانه را مقایسه کردند. در این آزمایشها در مجموع ۵۰۰ نفر مشارکت داشتهاند و در فاصله سالهای ۱۹۹۲ تا ۲۰۱۶ میلادی در آمریکا، انگلیس و ژاپن انجام گرفته است.
بررسیها نشان داد مصرف صبحانه باعث شده تا روزانه ۲۶۰ کالری مازاد دریافت شود. علاوه بر این، خوردن صبحانه وزن افراد را حدود ۰.۴۴ کیلوگرم افزایش میدهد. همچنین شواهدی که تأیید کند صبحانه فرآیند سوخت و ساز بدن را افزایش میدهد، وجود ندارد.
به گفته متخصصان استرالیایی، خودداری از مصرف وعده غذایی صبحانه توصیه نمیشود، اما اجبار افراد به خوردن این وعده غذایی نیز ضرورتی ندارد. در حقیقت افراد مختلف بر اساس سبک زندگی، حجم توده بدنی و فاکتورهای دیگر به توصیههای غذایی متفاوت نیاز دارند.