به گزارش مشرق، در حالیکه جنبش اعتراضی به اوضاع اقتصادی فرانسه و سیاست های دولت امانوئل ماکرون رئیس جمهوری این کشور موسوم به جلیقه زردها در سیزدهمین شنبه سیاه به برگزاری تجمعات خود ادامه داده اند، خبرگزاری اسپوتنیک اعلام کرد که دست یکی از جلیقه زردهای معترض در شهر پاریس پایتخت فرانسه هم اکنون و حین برگزاری اعتراضات مردمی در این شهر بر اثر اصابت نارنجک قطع شد.
بیشتر بخوانید
نماد تازه اعتراضات فرانسه +تصاویر
ویدئوها و عکسهایی که در شبکههای اجتماعی منتشر شده، نشان میدهد بر اثر شلیک یک نارنجک دودزا توسط پلیس دست یکی از معترضان در پاریس از مچ به پایین قطع و پاره پاره شده است.
به گفته حاضران در صحنه، پلیس از نارنجک دودزای GLI-F4 استفاده کرده که حاوی ۲۵ گرم تیانتی است. شاهدان میگویند یکی از این نارنجکها در فاصله چند سانتیمتری دست این معترض حادثهدیده منفجر شده و این جراحت شدید و غیرقابل جبران را ایجاد کرده است.
البته این اولین مورد جراحت جدی معترضین در جریان تظاهراتهای هفتههای گذشته نیست. آنطور که آمارهای رسمی میگوید تنها تا هفته یازدهم این اعتراضات، یعنی تا دو هفته پیش، دستکم ۱۷۰۰ نفر بر اثر اقدامات خشونتبار نیروهای پلیس زخمی و یازده نفر هم کشته شدهاند. البته پلیس مدعی است کشتهها مربوط به حوادث جادهای ناشی از بستن راههاست و پلیس کسی را نکشته است.
در هفتههای گذشته مردم فرانسه و گروههای حامی حقوق بشر بارها به استفاده پلیس از گلولههای پلاستیکی و نارنجکهای دودزای حاوی مواد منفجره، اعتراض کردهاند، با این وجود دادستانی فرانسه به کارگیری این تسلیحات برای مقابله با اعتراضات را ضروری و مجاز توصیف کرده است.
این تسلیحات که گلولههای پلاستیکی به ابعاد یک توپ پینگپنگ شلیک میکنند، برای مقابله با اعتراضات مردمی و درگیریهای شهری طراحی شدهاند. این تسلیحات همچنین قادرند نارنجک دودزا و مخزنهای گاز اشکآور نیز به سمت معترضان شلیک کنند. «پیر ریچرت» طراح این اسلحهها ضربه گلولههای شلیکشده از این اسلحهها را به «مشتهای مایک تایسون» بوکسور سنگینوزن آمریکایی تشبیه کرده است.
استفاده از این تسلیحات در فرانسه در حالی ادامه دارد که گروههای حامی حقوق بشر، مراکز امدادی و محققین بارها هشدار دادهاند که گلولههای شلیکشده از این سلاحها میتواند به تحمیل جراحات غیرقابل جبران یا حتی مرگ فرد منجر شوند. سال ۲۰۰۶ سه محقق فرانسوی مقالهای در پایگاه «الزویر» منتشر کردند که نشان میداد هرچند ادعا شده که این تسلیحات «کمتر آسیبزا» هستند، اما در حقیقت گلولههای شلیکشده از آنها میتواند لختگیهایی در بدن فرد آسیبدیده ایجاد کند که ممکن است به مرگ او منجر شوند.
در جریان اعتراضات هفتههای گذشته بسیاری از معترضان از ناحیه سر و چشم هدف این گلولههای پلاستیکی قرار گرفته و به شدت مجروح شدهاند. حدود ۲۰ نفر از این مجروحین به دلیل برخورد گلوله پلاستیکی، یک چشم خود را از دست دادهاند.
مردم فرانسه از سه ماه پیش در اعتراض به سیاستهای اقتصادی دولت این کشور، از جمله حمایت «امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه از بانکداران و همچنین تصمیم دولت برای افزایش بهای سوخت، به خیابانها آمدهاند. اقدامات پاریس برای سرکوب اعتراضات همراه با اعطای برخی امتیازات اقتصادی از جمله لغو طرح افزایش قیمت سوخت، تاکنون در خاموش کردن اعتراضات در فرانسه ناکام بوده است.