به گزارش مشرق، ماجرای گرانی گوشت و مرغ در هفتههای گذشته به گلولهای برفی تبدیل شده که هر روز بزرگتر میشود و به نظر میرسد نه سیاست دولتیها و نه حتی گفتاردرمانیهایشان، نتوانسته در مقابل آن چندان کارساز باشد و هر روز رکورد جدیدی در قیمتها ثبت میشود.
بیشتر بخوانید:
رانت ۵۰ هزار میلیارد تومانی به جیب چه کسانی میرود؟
توزیع گسترده برنج، روغن و تخممرغ با قیمت مصوب
هفته گذشته بود که رسانههای کشور به نقل از عباس قبادی دبیر ستاد تنظیم بازار کشور و معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کردند: «با توجه به قیمت مصوب، هیچ خرده فروشی حق ندارد مرغ گرم را بالاتر از ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان عرضه کند و در صورت مشاهده با متخلف برخورد قانونی می شود»؛ اظهاراتی که با چاشنی تهدید «برخورد با متخلفان» این امید را زنده کرد که مسئولان دولتی قصد دارند بعد از مدتها، سر و سامانی به این بازار بدهند.
اما گزارشها از سطح بازار نشان میدهد قیمتها در مرغفروشیها و در سطح خردهفروشی بدون توجه به اظهارات دبیر ستاد تنظیم بازار کشور و معاون وزیر صمت، همچنان مسیر قبلی خود را طی میکند و هر کیلوگرم مرغ گرم در خرده فروشیها، بین ۱۳ هزار و ۹۰۰ تا ۱۵ هزار و ۲۰۰ تومان به دست مصرف کننده میرسد.
این بی توجهی مرغها به خط و نشانهای دولتیها سابقهدار است و پیش از این هم، درحالیکه ستاد تنظیم بازار قیمت هرکیلوگرم مرغ گرم را ۹,۸۰۰ تومان و قیمت مرغ منجمد ۸,۹۰۰ تومان را تعیین کرده بود، قیمت مرغ در بازار خردهفروشی، در کانال ۱۳ هزار تا ۱۴ هزار تومان در نوسان بود. این بی توجهی بازار به مصوبات و دستورالعملهای دولتی درحالی است که مهدی یوسفخانی رئیس اتحادیه پرنده و ماهی در واکنش به قیمت بالاتر از مصوبه دولتی در بازار گفته بود: «ما از ابتدا هم با قیمتگذاری ۹۸۰۰ تومانی مخالف بودیم».
حالا باید دید با در پیشرو بودن روزهای پایانی سال و نزدیک شدن به ایام شب عید، دولتیها چه راهکاری برای کنترل بازار به کار خواهند بست.