کد خبر 937574
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ - ۲۳:۳۹

راهبرد « گام دوم» برای اجرا است و از این منظر همه مسئولین و افرادی که مخاطب پیام معظم‌له هستند بایستی به جای سخنرانی و برگزاری همایش به فکر اجرای این راهبردها باشند.

به گزارش مشرق، پیام رهبر معظم انقلاب به مناسبت چهلمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی و ورود جمهوری اسلامی به فصل جدیدی از زندگی روز چهارشنبه منتشر شد، راهبردهای مطرح شده در بیانیه «گام دوم» از جمله «پایبندی بر اصول»، «دفاع از مظلومان»، «مدیریت جهادی»، «‌استقرار عدالت»، «حرکت به سمت فتح قله‌های دانش»، «تکیه بر اقتصاد مقاومتی برای حل مشکلات اقتصادی»، «‌مبارزه با فساد»، «محرومیت‌زدایی» و… برای اجرا است نه برگزاری همایش‌ها و کنفرانس‌های هزینه بر و زمان پر کنی که هیچ نتیجه‌ای از آن عاید ملت نمی‌شود.

بیشتر بخوانید:

بررسی «بیانیه گام دوم انقلاب» در اجلاس مجلس خبرگان

توصیه رهبری درباره «بیانیه گام دوم» در جلسه‌ای خصوصی

ویژگی‌های "بیانیه گام دوم انقلاب" و وظایف رسانه‌ها چیست؟

الزامات ۹ گانه شروع گام دوم انقلاب


به مناسبت چهلمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی و ورود جمهوری اسلامی به فصل جدیدی از زندگی، حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای در بیانیه‌ای مهم و راهبردی با تشکر از حضور سرافرازانه و دشمن‌شکن مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن، به تبیین ویژگی‌های مسیر پرافتخار پیموده‌شده در چهل سال گذشته و برکات خیره‌کننده انقلاب اسلامی در رساندن ایران عزیز به جایگاه شایسته ملت پرداختند و با تأکید بر امید واقع‌بینانه به آینده و نقش بی‌بدیل جوانان در برداشتن گام بزرگ دوم به سمت آرمان‌ها، خطاب به جوانان و آینده‌سازان ایران مقتدر، الزامات این جهاد بزرگ را در ۷ سرفصل اساسی بیان کردند.


رهبر معظم انقلاب در این پیام راهبردی بااشاره به سرگذشت چهل ساله انقلاب اسلامی، تفاوت چالش‌های دیروز و امروز انقلاب با مستکبران به ظرفیت‌های مهم کشور برای «گام دوم انقلاب» از جمله نیروی انسانی مستعد و کارآمد و فرصت‌های مادی کشور پرداخته و توصیه‌هایی را برای ایجاد تمدن نوین اسلامی و آمادگی برای طلوع خورشید ولایت عظمی (عج) مطرح ساخته‌اند.


در بند مربوط به «مسائل اقتصادی» رهبر معظم انقلاب با اشاره به اینکه «اقتصاد، هدف جامعه اسلامی نیست، امّا وسیله‌ای است که بدون آن نمی‌توان به هدف‌ها رسید» چالش‌های اقتصادی کشور را چنین برشمرده‌اند؛


۱- چالش بیرونی: تحریم و وسوسه‌های دشمن


۲- چالش درونی: عیوب ساختاری و ضعف‌های مدیریّتی


معظم‌له بااشاره به اینکه «در صورت اصلاح مشکل درونی، چالش بیرونی کم‌اثر یا بی‌اثر خواهد شد» مهم‌ترین عیوب ساختاری اقتصاد کشور را نیز چنین شماره کرده‌اند؛


۱- وابستگی اقتصاد به نفت


۲- دولتی بودن بخشهایی که در حیطه وظایف دولت نیست


۳- نگاه به خارج و نه به توان و ظرفیّت داخلی


۴- استفاده اندک از ظرفیّت نیروی انسانی کشور


۵- بودجه‌بندی معیوب و نامتوازن


۶- عدم ثبات سیاستهای اجرائی اقتصاد


۷- عدم رعایت اولویّت‌ها


۸- وجود هزینه‌های زائد و مسرفانه در بخشهایی از دستگاه‌های حکومتی


در این پیام راهبردی علاوه‌بر برشمرده شدن «چالش‌های اقتصادی» و «عیوب ساختاری اقتصاد کشور» راهکارها نیز مطرح شده است، این راهبردها عبارتند از؛


۱- درون‌زایی اقتصاد کشور


۲- مولّد شدن و دانش‌بنیان شدن


۳- مردمی کردن اقتصاد و تصدّی‌گری نکردن دولت


۴- برون‌گرایی با استفاده از ظرفیّت‌ها


۵- سپردن کار به دست یک مجموعه جوان و دانا و مؤمن و مسلّط بر دانسته‌های اقتصادی


راهبرد مشخص است «اقدام و عمل» لازم است


بر اساس آنچه ذکر شد که می‌توان به تفصیل آن در پیام راهبردی «گام دوم» مراجعه کرد مشکلات و چالش‌های وضعیت کنونی کشور کاملاً مشخص و راه‌حل عبور از این چالش‌ها نیز مشخص است.


متأسفانه در سال‌های متمادی گذشته علیرغم‌اشاره‌ها و تصریحات مداوم حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای بر این مشکلات و چالش‌ها و تاکید بر راه‌حل محوری «اقتصاد مقاومتی» مسئولین ذیربط در قوای مختلف از دولت گرفته تا قوه قضائیه و مجلس تنها به سخنرانی و برگزاری همایش‌ها و کنفرانس‌های وقت پرکن و هزینه بر بسنده کرده و به وظایف خود نپرداخته‌اند.


روی سخن اینجا است که همه چیز در چهلمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی و ورود کشور به فصل جدیدی از زندگی مشخص است و مسئولین نباید در حل این مشکلات و عبور از چالش‌ها تعلل کرده و به سخنرانی و برگزاری همایش بسنده کنند.


این همایش‌ها معجزه نمی‌کنند!


آذر ۱۳۹۳ رهبر معظم انقلاب اسلامی در پاسخ به نامه جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور، در ارتباط با برگزاری «همایش ملّی ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد» و درخواست صدور پیام برای این همایش، مرقومه‌ای را صادر و در این مرقومه تصریح کردند: نفس اهتمام آقایان به امر مبارزه با فساد را تحسین می‌کنم، لکن این سمینار و امثال آن بناست چه معجزه‌ای بکند؟


در بخشی از این مرقومه از مسئولین ذیربط پرسیده شده بود: «مگر وضعیت برای شما مسئولان سه قوه روشن نیست؟ با توجه به شرایط مناسب و امیدبخشی که از لحاظ همدلی و هماهنگی و همفکری بین مسئولان امر وجود دارد، چرا اقدام قاطع و اساسی انجام نمی‌گیرد که نتیجه را همه بطور ملموس مشاهده کنند. توقع من از آقایان محترم این است که چه با سمینار و چه بدون آن، تصمیمات قاطع و عملی بدون هرگونه ملاحظه‌ای بگیرند و اجرا کنند. موفق باشید.»


معظم‌له در سال‌های متمادی گذشته اسامی سال‌ها را به نام‌های اقتصادی مشخص کرده‌اند که این مسئله نشان‌دهنده عُمق توجه ایشان به مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم است، به عنوان نمونه در پیام نوری رهبر انقلاب اسلامی که در آن سال ۱۳۹۶ سال «اقتصاد مقاومتی: تولید-‌اشتغال» نامگذاری شده بود معظم‌له تصریح کرده بودند: «من در سال «اقدام وعمل» -که سال ۹۵ بود- از مسئولین محترم خواستم که ستادی برای اقدام و عمل تشکیل بدهند و تشکیل دادند؛ کارهای خوبی هم خوشبختانه انجام گرفت که گزارش آن را به ما دادند؛ لکن آنچه انجام گرفته است، با آنچه مورد انتظار مردم و مورد انتظار ما است، فاصله زیادی دارد.»


تاکید بر اقدام و عمل نشان‌دهنده این واقعیت است که برخی مسئولین تنها سخن می‌گویند و نیازی به اقدام و عمل نمی‌بینند تا نتیجه عملکرد آنان در زندکی مردم مشخص باشد.


برگزاری همایش‌ها و کنفرانس‌های مختلف قرار نیست معجزه کند، وظایف مسئولین مشخص است و آنها باید به جای سخن گفتن و برشمردن وظایف خود به «مخاطب بایدها» توجه کرده و در اجرای مسئولیت‌های خود همت کنند.


مردم پای کارند مسئولین تعلل نکنند


راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن و حضور میلیونی مردم در خیابان‌ها موید این واقعیت است که مردم در صحنه حضور دارند و برای حفظ انقلاب از بذل جان نیز دریغ نمی‌کنند و در این میان مسئولین بایستی تعلل نکنند.


وقتی که مردم در صحنه حضور دارند، مشکلات و چالش‌ها مشخص و راه‌حل عبور از این مشکلات نیز واضح است تعلل مسئولین معنایی جز بی‌توجهی آنان به ایثارگری مردم ندارد.


هر کس چه‌اشخاص حقیقی و چه شخصیت‌های حقوقی باید وظایف خود را در اجرایی کردن راهبرد «گام دوم» بشناسند و به آن عمل کنند و لبیک حقیقی به این پیام راهبردی اجرایی کردن آن است.
 

منبع: کیهان