به گزارش مشرق، چهارم بهمن ماه امسال بود که خزانهداری آمریکا چندین مجموعه را بهاتهام ارتباط و همکاری با جمهوری اسلامی ایران در فهرست تحریم قرار داد. نام لشکر زینبیون که متعلق به رزمندگان پاکستانی جبهه مقاومت اسلامی است، در کنار رزمندگان فاطمیون افغانستانی در این فهرست قرار دارد.
تحریمهای اعمالشده علیه این مجموعهها ثانویه و در ارتباط با «مبارزه با تروریسم» بوده و اتباع و شرکتهای آمریکایی را از ارتباط با مجموعههای تحریمشده منع میکند. قطعاً اثرگذاری این گروه مقاومت که برعلیه تروریستهای حقیقی به پاخاسته و شکست مفتضحانه نیروهای تکفیری در سوریه و عراق علی رغم حمایتهای همه جانبه آمریکا را رقم زده است, باعث شده تا آمریکا و قدرتهای بزرگ اروپا دست به چنین تحریمهایی بزنند اما این اقدام آنها هیچ تأثیری در ادامه دادن این مسیر توسط رزمندگان دلاور زینبیون ندارد و آنها را برای مبارزه با ظلم و دفاع از مقدسات دینی و مظلومین مصممتر میکند. یادآوری روند اقدامات انقلابی شیعیان در پاکستان و شکلگیری زینبیون طی چند سال گذشته در جغرافیای مقاومت انجام داده است، میتواند دلیل کینه ورزی آمریکا را روشن تر برملا کند.
بیشتر بخوانیم:
بسیجی سادهای که فرمانده زینبیون شد
خانواده ۳ شهید؛ دو شهید در جنگ، یک شهید در دفاع از حرم
عاشق اهلبیت با پای مصنوعی هم مدافع حرم میشود
مردم پاکستان در دوران قدیم و پس از استقلال الگوهایی از شخصیتهای راستقامت و نواندیشی مانند محمدعلی جناح و اقبال لاهوری داشتند. پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران, انقلاب اسلامی مورد توجه شیعیان پاکستان قرار گرفت و نظر روحانیت و شیعیان پاکستان به حضرت امام خمینی (ره) و اندیشه و آرا ایشان جلب شد. شهید عارف حسین الحسینی که در زمان تبعید امام (ره) به شهر نجف اشرف در محضر امام (ره) بود, از محضر ایشان بهره برده و متأثر از آرا و اندیشههای امام (ره) میشود. پس از اقبال شیعیان پاکستان به انقلاب اسلامی, شهید عارف حسینی مسیر ترویج اندیشه های امام (ره) و دنبال کردن مبانی و اصول انقلاب اسلامی را در پیش گرفته و انقلاب جدیدی در پاکستان رخ می دهد.
گسترش فرهنگ و اندیشه انقلاب اسلامی در پاکستان موجب شد تا آنها با استفاده از الگوهای اسلامی و انقلابی به اصلاح برخی فرهنگها و نگاههای غلط در پاکستان پرداخته و این اقدامات روز به روز گسترش یابد. با شروع جنگ تحمیلی عراق علیه ایران, شهید عارف الحسینی موضوعگیری شدیدی نسبت به رژیم بعث عراق و صدام میکند که این موضوع واکنشهای مختلفی را در پی داشت. این موضع گیریها موجب شد تا این مجاهد عارف در سال ۶۷ توسط کاردار سفارت عراق در پاکستان به شهادت برسد.
تفکرات و تاثیرات خون شهید الحسینی قابلیتی را در پاکستان ایجاد کرد تا نظر و قوای تمام جناح ها در جبهه منطقه شمالی پاکستان بهویژه پاراچنار, سند و پنجاب را به خود جلب کرده و به مبارزه علیه ظالمان بپردازند. این اقدامات تا جایی پیش رفت که منجر به مبارزاتی علیه وهابیون شد و در این مسیر جمعی از مجاهدان پاکستانی به شهادت رسیدند. در جریان این اقدامات شهید دکتر محمدعلی نقوی که به چمران پاکستان معروف بود اقداماتی را بر علیه ظالمان در پنجاب انجام داد. شهادت شهید نقوی نیز مجدداً وحدت پاکستانیها را از نظر نژادی مستحکمتر و مسیر پیروی از اندیشههای انقلاب اسلامی را هموار کرد.
نحوه تشکیل زینبیون
بیش از ۶ سال بود سوریه درگیر یک جنگ نیابتی شده بود. به غیر از ارتش سوریه، گروههای مقاومت از سایر کشورها برای مقابله با گروهکهای تروریستی تکفیری راهی سوریه و عراق شدند. هدف آنها نابود کردن تروریستهایی بود که با حمایت قدرتهای بزرگی همچون آمریکا، اسرائیل و عربستان سعودی در سوریه و عراق از جانب همین قدرتها تجهیز شده و با هدف آنان در این کشورها دست به تجاوز زده و به جنایات بیشماری دست بزنند. در جریان سوریه ۸۸ کشور جمع داعشیها و تکفیریها را تشکیل دادند و جبهه متحد کفار منافقین برای شکستن پل مقاومت تشکیل شده بود.
با حمله تکفیریها به سوریه و در خطر قرار گرفتن حرم حضرت زینب (س)، طلاب و جوانان پاکستانی بسیاری بودند که میخواستند برای دفاع از حرم عقیله بنیهاشم که در فرهنگ آنها حضرت زینب (س) «ثانیه زهرا» نامیده میشود به سوریه بروند اما به علت حساسیتها و تمرکز سرویس اطلاعاتی پاکستان بر روی شیعیان, این امکان به راحتی فراهم نبود. عدهای از جوان پاکستانی که در ایران حضور داشتند تصمیم به این اقدام گرفتند و در زمستان سال ۹۲ اجتماعی را در تهران برپا کردند و در آنجا هسته اولیه ۲۴ نفره ای شکل گرفته. آنها در آن اجتماع آمادگی خود را برای مقابله با تکفیریها اعلام کردند و نام «زینبیون» را برای خود برگزیدند.
اولین گروه از رزمندگان و مجاهدان زینبیون ابتدای سال ۹۳ عازم سوریه شده و در جبهه مبارزه علیه تروریستها حضور پیدا کردند. آزادسازی حلب، نبل و الزهرا, تدمر, حما و حاشیه دمشق از جمله مناطقی بود که رزمندگان زینبیون نقش مهمی در آزادسازی و تثبیت آن مناطق داشتند. رزمندگان زینبیون به سبب مجاهدت و سلحشوریشان در میان رزمندگان جبهه مقاومت زبانزد شدند. امام خامنهای نیز در پیامی به مدافعان حرم پاکستانی به موضوع رشادت آنها اشاره کردند و فرمودند: «سلام من را به مدافعین حرم پاکستانی برسانید. زینبیون خیلی خوب میجنگند. خیلی خوب مجاهدت میکنند. سلام من را به پدرها و مادرها و خانواده هایشان برسانید.»
رزمندگان تیپ زینبیون که بعداً به لشکر زینبیون تبدیل شد, همانگونه که در مبارزه با وهابیون در پاکستان حضوری مؤثر داشتند, در طول چند سال حضور مؤثر و پررنگ خود در جبهه مقاومت, شهدا و جانبازانی را در قالب رزمنده, روحانی, پزشک و بهیار تقدیم آستان حضرت زینب (س) کردند و موجبات بازگشت آرامش و ثبات را به سوریه فراهم کردند و به نگین درخشانی در محور مقاومت تبدیل شدند.در ادامه به زندگینامه و مجاهدتهای برخی از شهدای شاخص زینبیون میپردازیم:
شهید نوروزعلی درویش
شهید نوروزعلی درویش از جمله فرماندهان لشکر زینبیون و جزو کسانی بود که هسته اولیه زینبیون را شکل داد. او قبلاً و در زمان مبارزه با وهابیون در منظقه پاراچنار حضوری فعال داشت و در جریان آن مبارزات چندین بار مجروح شد اما دست از دفاع و مقابله با ظالم برنداشت.
او از نفرات اولی بود که در سوریه حضور پیدا کرد و نام جهادی «درویش» را برای خود برگزید تا هر گامی که در این مسیر بر میدارد برای رضای خدا باشد.نوروزعلی درویش در عملیاتهای زیادی حضوری مؤثر داشت که مهمترین آنها عملیات آزادسازی منطقه نبل و الزهرا بود.سرانجام این فرمانده دلاور و حماسه ساز با کارنامهای درخشان در دفاع و جهاد همانگونه که در ایام نوروز به دنیا آمده بود, در چهارم فروردین ۹۴ در حلب به شهادت رسید.
شهید زینتعلی جعفری
شهید زینتعلی جعفری ۲۸ ساله از فرماندهان لشکر زینبیون بود. او پس از آنکه مدرک دیپلمش را در پاکستان گرفت راهی ایران شد و پس از آن برای دفاع از حریم اهل بیت (ع) به سوریه رفت و در بیشتر عملیاتهای مبارزه با تروریستهای تکفیری حضوری فعال و مؤثر داشت. سرانجام این فرمانده مجاهد در سوریه به آرزوی خود رسید تا لقب اولین فرمانده شهید زینبیون را بگیرد.
شهید مالک
«عقید» دومین فرزند خانواده بود که در روستای ملیخیل شهر پاراجنار در خانوادهای مذهبی و کشاورز به دنیا آمد. او سال ۹۲ بود که برای امرار معاش به ایران آمد و پس از دو سال به پاکستان برگشت. با بحرانی شدن اوضاع سوریه و حمله تکفیریها به حرم اهل بیت (ع), برای مبارزه با تروریستها به عنوان اولین گروه از رزمندگان زینبیون راهی سوریه شد.
عقید با حضور در سوریه با نام جهادی «مالک» ابتدا مسئولیت یک گروه هفتنفره را برعهده داشت و در اولین مأموریتش با نفوذ به عمق دو کیلومتری دشمن و انجام شناسایی توانست موفقیتهایی برای انجام عملیات برعلیه تروریستها را به ارمغان آورد. فرماندهی پدافند لشکر زینبیون در منطقه باشکوی از دیگر سمتهای این شهید بود.
«مالک» زینبیون سرانجام در ۲۷ اردیبهشت سال ۹۴ در جنوب حلب در جریان یک عملیات بزرگ و سنگین خود را به خاکریز دشمن رساند اما با تیر مستقیم تروریستها در مقام دومین فرمانده زینبیون به شهادت رسید. پیکر شهید مالک پس از گذشت دوسال در ۲۸ فروردین ۹۶ تفحص شده و در قم به خاک سپرده شد.
شهید مطهر حسین
«مطهر حسین» که به «مطهر» شهرت داشت متولد ۱۳ بهمن سال ۶۵ روستای پوارشهر پاراچنار پاکستان است. او در جوانی برای کار به دبی می رود و در آنجا با یک یهودی بر سر مسائل دینی بحث میکند که به درگیری میانجامد و به همین دلیل, مدتی به زندان میرود. مطهر با اینکه درآمد خوبی داشت اما زمانی که شنید مقدسات دینی در خطر است کار خود را رها کرد و به ایران آمد و پس از آن در آبان سال ۹۲ راهی سوریه شد.
پس از شهادت «مالک» که فرماندهی کل زینبیون را برعهده داشت, «مطهر» فرمانده کل زینبیون شد.روح شهادت و مردانگی «مطهر» در دوران فرماندهی زننبیون به منصه ظهور رسید. سرانجام این فرمانده دلاور زینبیون در نهم محرم که مصادف با ۳۰ مهرماه ۹۴ بود به شهادت میرسد. به دلیل رشادتهای «مطهر حسین» تپه گفابیه به نام «تل مطهر» مشهور شد.