کد خبر 93903
تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۵:۰۸

مار "بوآ” زهر ندارد اما دارای دندانهایی است که می تواند شکار را گرفته و نگه دارد و سپس به دور طعمه خود حلقه زده و به آن فشار می آورد و تا زمانی که قلب طعمه اش از کار نیافتد به فشار وارد کردن ادامه می دهد و سپس پس از کار افتادن قلب طعمه، آن را رها می کند.

به گزارش گروه خواندنی های مشرق به نقل از باشگاه خبرنگاران، مار "بوآ” یکی از ترسناک ترین انواع خزندگانی است که در دنیا زندگی می کند. این مار می تواند تا 4 متر رشد کرده و تا 30 سال عمر کند. این مار در اکثر شرایط جوی دنیا یافته شده اما زیستگاه مورد علاقه او جنگل های استوایی است.



مار "بوآ” زهر ندارد اما دارای دندانهایی است که می تواند شکار را گرفته و نگه دارد و سپس به دور طعمه خود حلقه زده و به آن فشار می آورد و تا زمانی که قلب طعمه اش از کار نیافتد به فشار وارد کردن ادامه می دهد و سپس پس از کار افتادن قلب طعمه، آن را رها می کند. فک این مار نیز از دیگر عجایب خلقت است . فک این خزنده به صورتی خلق شده است که از هم جدا شده و به "بوآ" اجازه می دهد که طعمه های بزرگ را نیز به راحتی به داخل دهان خود بفرستد.

اما این نحوه شکار مار "بوآ" باعث شد تا دانشمندان در دانشگاه پنسیلوانیا به دنبال آزمایشی برای کشف توانایی های این مار بروند. این دانشمندان در آزمایش خود یک قلب مصنوعی را در درون بدن یک موش مرده جاسازی کردند ، این قلب مصنوعی و رگهای آن با آب کار کرده و از راه دور کنترل می شود توسط "بوآ" به دام انداخته شد.



دانشمندان متوجه شدند که هر چه قلب مصنوعی به فعالیت خود ادامه می دهد مار نیز بر فشار خود بر طعمه می افزاید. این میزان از فشار و مدتی که مار برای این طعمه مصنوعی صرف کرد تا کنون در هیچ مورد دیگری دیده نشده است. در آزمایش بعد دانشمندان از یک موش زنده استفاده کردند و به محض اینکه ضربان قلب موش متوقف شده مار "بوآ" فشار وارد آوردن را متوقف کرد.

دانشمندان بعد از انجام این تحقیق به این نتیجه رسیدن که مار "بوآ " و حسگرهای موجود در بدن آن بسیار باهوش تر از چیزی هستند که تا قبل از این آنها تصور می کردند. به احتمال زیاد مارها از این حسگرهای موجود در بدن خود برای هماهنگ کردن اندام خود در زمان انجام حرکت های پیچیده بهره می برند.