یک روزنامه حامی دولت نوشت اکنون دوران تکنوکرات‌های حرف‌شنو از روحانی است. نمکی هم وزیر بهداشت شد تا کابینه دوم بیشتر از قبل عملگرا و فرمانبردار باشند.

سرویس سیاست مشرق- روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

******

کیهان

اطلاعات فروشی و آینده‌فروشی به FATF خیانت است نه شفافیت

یک کارشناس اقتصادی حامی دولت می‌گوید عدم عضویت در FATF از هیچ جنبه‌ای به صلاح کشور نیست.

فرشاد مؤمنی در انتخابات سال ۹۶ از حامیان روحانی بود. او اما چندین بار در حوزه اقتصادی، دولت را متهم به آینده‌فروشی کرده و سؤال این است که آیا با سپردن تعهدات یکطرفه به FATF، آینده‌فروشی اتفاق نمی‌افتد؟!

وی به روزنامه ایران گفته است: اصل ماجرا این است که حساسیت‌های شدید نسبت به مسئله پولشویی سه خاستگاه جدی دارد. یکی از خاستگاه‌ها این است که می‌گویند با توجه به روندهای مربوط به جهانی شدن اقتصاد، افزایش پیوندها و تعامل‌ها در دنیای اقتصادی بین واحدهای مختلف چه کشورها و چه بنگاه‌ها ما در معرض این هستیم که برای فعالیت‌های قاچاق کالا و خدمات مجاز، کسانی آن پول‌های آلوده را با سازوکارهای شناخته شده‌ای تطهیر می‌کنند.

یک مسئله مهم دیگر که پولشویی را به مثابه جرم ثانویه مطرح کرده است، احتمال این هست که پول‌های حاصل از قاچاق مواد مخدر در معرض تطهیر قرار بگیرند و سومین مسئله این است که شبهه‌های بسیار جدی وجود دارد که پول‌های پولشویی شده در خدمت تأمین مالی فعالیت‌های تروریستی قرار گیرد.

وی می‌افزاید: فکر می‌کنم هیچ ایرانی شرافتمند و دلسوزی در جمهوری اسلامی ایران حاضر نیست که حکومت ایران در مقیاس جهانی در معرض چنین اتهام‌هایی قرار گیرد. بنابراین کسی که حسابش پاک است نباید از محاسبه باکی داشته باشد و اصل ماجرا را بپذیرد و خودش را در معرض چنین تهمتی قرار ندهد. نهایت این است که در جزئیات ایرادهایی وجود دارد که آن را می‌توان از طریق برخورد فعال همدلانه تلاش برطرف کرد.

مؤمنی همچنین گفت: با نفی FATF ثابت می‌کنیم ایران کشوری است که می‌خواهد به قاعده‌های شفاف‌سازی و اطمینان دهنده«نه» بگوید.

با صراحت می‌گویم هر کوششی که پیوستن و اصل عضویت ایران به FATF را زیر سؤال ببرد نه تنها خدمت به کشور تلقی نمی‌کنم بلکه از بسیاری جهات شائبه خیانت را هم در آن پررنگ می‌بینم.

وی می‌افزاید: چه کسی در ایران هست که بتواند ادعا کند که عدم شفافیت بلاهای شدید بر سر این اقتصاد نیاورده است.

این اظهارات در حالی است که شفافیت در قبال FATF، شفافیت وارونه و فروش اسرار مالی و بانکی به دشمن در جنگ اقتصادی، برای زدن ضربات دقیق‌تر از سوی دشمن و بستن منافذ دور زدن تحریم‌هاست.

نکته جالب اینکه رئیس‌جمهور فعلی آمریکا متهم بزرگ پولشویی است اما هرگز از سوی FATF تحت تعقیب و بازخواست قرار نمی‌گیرد. اروپا و آمریکا مجموعاً بالغ بر ۷۵ درصد جرائم مربوط به پولشویی را مرتکب می‌شوند و رکورددار این جرائم هستند، هم چنان که حامیان اصلی تروریسم محسوب می‌شوند اما به اعتبار اینکه چاقو دسته خود را نمی‌برد، FATF نیز هرگز سراغ آنها نمی‌رود.

در همین حال دو رژیم صهیونیستی و رژیم عربستان، جزو رکوردداران تأمین مالی تروریسم و جرائم سازمان یافته محسوب می‌شوند اما یکی از همان‌ها (اسرائیل) به عضویت کامل FATF درآمد بی‌آن که مورد سؤال باشد و یا در فهرست اقدامات متقابل FATF قرار گیرد و دیگری (عربستان) عضو ناظر FATF است و هرگز در فهرست اقدامات متقابل FATF و تحریم‌ها و مضیقه‌های این نهاد قرار نگرفته است.

با این اوصاف باید از آقای مؤمنی پرسید آیا ایران باید پاک بودن خود را به اسرائیل و آمریکا و انگلیس و ایتالیا که سران مافیای جنایت و پولشویی و ترور و جرائم سازمان یافته در دنیا هستند، اثبات کند؟ و اگر پس از دادن همه امتیازها، باز هم متهم شد و طرف غربی همه بازی را به هم زد، در آن صورت تکلیف چیست؟ آیا اسرار مالی و اقتصادی لو رفته قابل برگشت است؟! آیا فروش این اطلاعات به دشمنانی که تشنه بستن منافذ ضد تحریمی ایران هستند، شرافت است یا خیانت؟!

اما در موضوع شفافیت؛ آیا باید در مقابل دشمنان شفاف بود یا باید همین شفافیت از سوی دولت در داخل اجرایی شود و به دلایل مختلف اجرایی نمی‌شود؟ چرا امثال آقای مؤمنی، مطالبه اجرایی کردن شفافیت که قوانین آن هم نوعاً موجود است نمی‌کنند؟!

اگر راه دور زدن تحریم‌ها بسته می‌شود چرا باید عضو FATF شویم؟!

یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره بررسی پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: به نظر می‌رسد رأی اکثریت به نفع تصویب این لایحه نیست. وی تصریح کرد: وضعیت CFT در مجمع هم بدتر از پالرمو هست.


محمدجواد جمالی نوبندگانی در گفت‌وگو با ایلنا، درباره بررسی لایحه پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اطلاعاتی که من دارم حاکی از این است که رأی اکثریت اعضای مجمع به نفع تصویب این لایحه نیست، زیرا برخی از اعضای مجمع سؤالاتی را مطرح کردند و یکسری خواهان تحقق وعده‌هایی از طرف مسئولان هستند که آنها هم بیان کرده‌اند نمی‌توانند وعده‌ای دهیم.


وی بیان کرد: به نظر می‌رسد اگر آن روز که تصویب پالرمو در مجمع مورد بررسی بود به رأی‌گیری گذاشته می‌شد، قطعاً رأی نمی‌آورد.


نماینده مردم فسا در مجلس خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد برخی از کسانی که در اوایل نسبت به این لایحه نظر موافق داشتند هم به جرگه مخالفان پیوسته‌اند.


جمالی نوبندگانی با اشاره به بررسی «CFT» در مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: احساس من این است که «CFT» وضعش در مجمع بدتر از پالرمو است.


به گفته وی برخی از مسئولان در رابطه با «FATF» در حال حاضر پیامی‌هایی را می‌دهند که چندان مثبت نیست.


جمالی نوبندگانی خاطرنشان کرد: برخی‌ها امروز عنوان می‌کنند با ورود به «FATF» راه دور زدن تحریم‌ها را می‌بندیم مسلماً این حرف‌ها موضع موافقان لوایح چهارگانه را تضعیف کرده و می‌کند. اگر هدف پیوستن به «FATF» و پالرمو این باشد که نتوانیم تحریم‌ها را دور برنیم چرا با دست خودمان خودکشی کنیم.

دولت، نرخ پنج ساله تورم را شکست

یک روزنامه حامی دولت نوشت رکورد تورم پس از ۵ سال شکسته شد.

روزنامه همشهری نوشت: رکورد تورم پس از ۵سال شکسته شد. نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه (شاخص احساس تورم در بین مصرف‌کنندگان) در بهمن‌ماه امسال به ۴۲/۳ درصد رسید که بالاترین نرخ تورم در ۵ سال گذشته است. براساس برآورد مرکز آمار ایران، نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه در کشور از ۷ درصد در فروردین‌ماه امسال با ۶ برابر جهش به رقم کم‌سابقه بالای ۴۲ درصد رسیده؛ نکته هشداردهنده اینکه سرعت رشد ماهانه میانگین قیمت سبد کالاها و خدمات مصرفی مردم در بهمن امسال بیش از دی‌ماه بوده که می‌تواند زنگ خطری برای سیاستگذار پولی باشد.

مرکز آمار ایران روایت می‌کند شاخص ماهانه رشد قیمت‌ها از ابتدای امسال پس از التهابات ارزی رشد داشته و از ۱/۳ درصد در فروردین به ۷/۱ درصد در مهرماه امسال رسید؛ که تقارن این پرش میانگین قیمت کالاها و خدمات مصرفی مردم با ثبت رکورد دلار ۱۹ هزار تومانی در ۴ مهرماه امسال نشان می‌دهد نبض قیمت‌ها برخلاف تصور مسئولان با نوسان قیمت دلار تغییر می‌کند.

ثبت سرعت رشد نرخ تورم در دی‌ماه امسال به ۲ درصد این گمانه را تقویت کرد که آهنگ رشد تورم کندتر شده و انتظار می‌رفت تا روند نرخ تورم متعادل‌تر شود اما بروز تنش قیمتی در برخی کالاهای خوراکی و غیرخوراکی در بهمن‌ماه امسال نشان داد که کندتر شدن آهنگ رشد تورم دست‌کم در ماه‌های اخیر شکننده بوده است.

تغییرات قیمت کالاها و خدمات مصرفی در ۱۲ ماه منتهی به بهمن امسال نسبت به مدت مشابه پارسال نشان می‌دهد نرخ تورم به ۲۳/۵ درصد رسیده که بالاترین نرخ تورم از مردادماه ۱۳۹۳ است و این احتمال وجود دارد که با روند شکننده ثبات ارزی و همچنین نرخ رشد نقدینگی و انتظارات تورمی، نرخ تورم در سال آینده باز هم روندی صعودی را تجربه کند.

ناکارآمدی دولت از سبد کالا تا صف توزیع گوشت

عضو شورای عالی فضای مجازی تصریح کرد ضعف دولت در توزیع، ربطی به تحریم‌ها ندارد.

اخیراً و در پی برخی انتقادات عزت‌الله ضرغامی از عملکرد اقتصادی دولت، حسام‌الدین آشنا در توئیتی از وی خواسته بود پیشنهاد عملی بدهد.

ضرغامی در این زمینه نوشت: می‌گویند واردات گوشت حدود ۴۰ درصد افزایش یافته و قاچاق هم اجمالا کنترل شده است. پس چرا قیمت گوشت کماکان بیش از ۱۰۰ هزار تومان است و مردم احساس کمبود می‌کنند؟

علتش واضح‌تر از آن است که به #استیضاح آن نیاز باشد! توزیع توزیع توزیع!

وی می‌افزاید: بررسی‌ها نشان می‌دهد که مشکل بزرگ امروز عدم توانمندی و برنامه‌ریزی در امر «توزیع» است. ضعف توزیع داشته‌های داخل کشور به تحریم مربوط نمی‌شود.

رئیس اسبق صدا و سیما می‌نویسد: از مرثیه توزیع سبد کالا در سال ۹۲ تا ارز زائران اربعین تا گوشت و پوشک، معلوم شد که دولت نه مولد خوبی است و نه موزع خوب!

مشاوران محترم که به دنبال دریافت پیشنهادات اجرایی هستند، تجربیات دولت جنگ و اتوماسیون دولت نهم و دهم را در مورد توزیع جمع‌بندی کنند و به شرف عرض برسانند.

اراده روحانی فاصله گرفتن از اصلاح‌طلبان

عضو شورای شهر تهران می‌گوید اراده روحانی، فاصله از اصلاح‌طلبان است.

حسن رسولی که با عارف و بنیاد امید وی همکاری می‌کند، در روزنامه آرمان نوشت: در جلسه تعدادی از شخصیت‌های اصلاح‌طلب با آقای حسن روحانی، اصلاح‌طلبان که پایگاه اصلی رأی آقای روحانی در سال‌های ۹۲ و ۹۶ به حساب می‌آیند، انتظار داشتند تا مناسبات فی‌مابین هواداران آقای روحانی با دولت و او که تا قبل از آن گفت‌وگو مانند شرایط فعلی مناسبات حسنه‌ای نداشت، بهبود یابد و حتی در پایان آن جلسه اعلام شد که کارگروهی به منظور تسهیل بهسازی این روابط و مناسبات مشترکاً از سوی طرفین تشکیل خواهد شد.

اما طی سه ماهه اخیر و پس از آن نشست نه تنها این اتفاق نیفتاد بلکه مواضع و جهت‌گیری‌هایی در انتخاب وزرا و استانداران مشاهده شد که نشان‌دهنده مؤثر نبودن آن گفت‌وگو و عدم تعهد دولت به اجرای توافقات نشست مذکور است.

آقای ترکان که خود از افراد اصلی حلقه اصلی آقای روحانی بودند به عنوان یکی از اعضای اصلی حزب اعتدال و توسعه هنگامی که اذعان می‌کنند به بسته‌تر شدن حوزه اختیارات ابتکار عمل آقای جهانگیری به عنوان نماد اصلاح‌طلبان در دولت یازدهم، در حقیقت آنچه که مطرح شده و تصور می‌شود مورد نظر بسیاری دیگر از اصلاح‌طلبان است، تأیید می‌شود.

تصور آن است که در این مورد شخص آقای روحانی باید مخاطب و مورد سؤال قرار گیرند. اگر قصد تفکیک در میان بین اراده آقای رئیس‌جمهور و جهت‌گیری‌های اطرافیان ایشان مانند رئیس دفترشان و یا سایر همکاران نزدیک ایشان وجود داشته باشد به نظر می‌آید که این نوع برقراری ارتباط خیلی منطقی و معتبر نیست.

با توجه به آنچه که شاهد بودید و هستید آقای روحانی ظاهراً با اراده خود تصمیم به فاصله گرفتن از اصلاح‌طلبان دارند که طبیعتاً به عنوان یک مسئله مهم سیاسی هم برای دولت و هم برای اصلاح‌طلبان قابل تأمل بوده و به مجموعه مصالح مشترک اصلاح‌طلبان و دولت آسیب‌رسان است.

یادآور می‌شود رسولی در انتخابات ۹۲ از گردانندگان اصلی ستاد عارف بود.

هفت صبح: نوبخت سیاستگذار دولت شده است

یک روزنامه حامی دولت نوشت اکنون دوران تکنوکرات‌های حرف‌شنو از روحانی است. نمکی هم وزیر بهداشت شد تا کابینه دوم بیشتر از قبل عملگرا و فرمانبردار باشند.

هفت صبح نوشت: دولت دوم حسن روحانی، هنوز به نیمه کار نرسیده، چهار ژنرال اصلی خود را از دست داده است: کرباسیان در وزارت امور اقتصاد و دارایی استیضاح شده، علی ربیعی به همین صورت از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی رفته و آخوندی و قاضی‌زاده هاشمی از سمت خود استعفا دادند.

اگر مخرج مشترک رفتن ژنرال‌های دولت در دولت اول روحانی، مخالفت اصولگرایان با آن‌ها (فرجی دانا و جنتی) بود، در دولت دوم روحانی مخالفت یک عضو کابینه یعنی محمدباقر نوبخت، وجه مشترک رفتن ژنرال‌هایی مثل آخوندی و قاضی‌زاده هاشمی است.

آخوندی که گرایشش به سیاست‌های لیبرالی کاملاً روشن است، به هیچ وجه نمی‌تواند با سیاست‌های مسامحه‌کارانه نوبخت در حوزه عدول از اقتصاد بازار کوتاه بیاید و از سوی دیگر قاضی‌زاده، مکرراً با نوبخت بر سر منابع مربوط به طرح تحول سلامت مشکل داشته است.

روحیه محافظه‌کاری نوبخت در یک کلام باعث شده که او نه جرأت طرح بزرگی مثل تحول سلامت را داشته باشد و نه آن‌طور که عباس آخوندی می‌گوید؛ جسارت از بین بردن طرح‌هایی مثل واریز یارانه یا مسکن مهر.

نوبخت در این مسیر چه کرده؟ تغییر افراد راحت‌ترین رویکرد او برای این مسئله بوده است. دژپسند در وزارت امور اقتصاد و دارایی و نمکی در وزارت بهداشت، به طور مشخص دو مدیر نزدیک به محمدباقر نوبخت هستند که حالا در رأس دو وزارتخانه مهم قرار گرفتند تا سیاست‌های او را پیش ببرند و البته جایگزین‌های ربیعی (یعنی شریعتمداری) و آخوندی (یعنی اسلامی) و حتی شریعتمداری در وزارت صمت (یعنی رحمانی) مشکل چندانی با نوبخت ندارند.

این گونه است که حالا با تغییر ژنرال‌های سیاستگذار به تکنوکرات‌های اداری، عملاً نوبخت به سیاستگذار درجه یک کشور تبدیل شود. با این حال سؤال اینجاست که آیا این سیاست‌های نوبخت و این تغییر مهره‌های او در نهایت به نفع دولت روحانی بوده است. فعلاً که نشانه‌ها مثبت نیستند و نگاهی به گذشته و عبرت گرفتن از حذف مهره ارزشمندی مثل طیب‌نیا که نوبخت در آن هم مؤثر بود، تردیدهای جدی در موفقیت این پروژه ایجاد کرده است.

ایران

گفت‌وگوی برخی مقامات دولت ترامپ برای حفظ برجام

خبر اول اینکه، یک پایگاه خبری وابسته به نومحافظه‌کاران امریکایی گزارش داده است که برخی اعضای دولت ترامپ به‌طور محرمانه وارد مذاکراتی با اروپا شده‌اند تا توافق هسته‌ای را در دوران ریاست‌جمهوری ترامپ زنده نگه دارند.

به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه خبری واشنگتن فری بیکن، چند منبع آگاه گفته‌اند که مقاماتی در داخل دولت دونالد ترامپ رئیس‌جمهور امریکا سیاست‌هایی را دنبال می‌کنند که هدف آن حفظ بخش‌های زیادی از توافق هسته‌ای با ایران، شامل کاهش دادن میزان فشاری است که از طریق تحریم‌های اقتصادی و نفتی بر ایران وارد می‌شود.

این سیاست‌ها که شامل مواردی همچون صدور معافیت برای مشتری‌های نفت ایران و دسترسی این کشور به بازارهای جهانی است موجب شکل‌گیری تنش‌های زیادی در داخل دولت ترامپ با افرادی شده است که خواهان رویکردی سختگیرانه‌تر (درخصوص ایران) هستند. این اقدامات همچنین جنگ‌طلبان ضد ایرانی در کنگره را مغشوش کرده است که در حال حاضر روی بسته‌های تحریمی برای اعمال فشار بیشتر بر ایران کار می‌کنند.

احتمال میانجیگری چین میان ایران و عربستان

خبر دیگر اینکه، سردبیر روزنامه سعودی «عکاظ» روزنامه نزدیک به هیأت حاکمه و یکی از مهم ترین نشریه‌های عربستان نوشت، میانجیگری چین برای حل اختلاف میان تهران و ریاض در جریان سفر محمد بن سلمان ولیعهدی سعودی به پکن دور از انتظار نیست.

به گزارش ایرنا، «جمیل الذیابی» در مصاحبه تلفنی با اسپوتنیک روسیه گفت: همه چیز در عالم سیاست امکان دارد، دور از انتظار نمی دانم، اگر چین از اراده عربستان و ایران برای حل اختلاف‌هایشان اطمینان حاصل کند، درخواست برای میانجیگری دو کشور را که سال ۲۰۱۷ اعلام کرده بود، دوباره تکرار کند.

قم جای اقدامات خلاف قانون نیست

شنیدیم که، آیت‌الله سعیدی در خطبه‌های نماز جمعه قم این شهر را مرکز و کانون انقلاب اسلامی دانست و گفت: این شهر مقدس همواره مورد بغض دشمنان کینه توز بوده و سعی کردند چهره این شهر را تخریب کنند، دشمنان برای تخریب قم که حرم اهل بیت (ع) است، آرام نمی‌نشینند و عوامل نفوذی خود را می‌فرستند و پول خرج می‌کنند تا چهره فرهنگی و انقلابی را دچار تغییر کنند اما باید بدانند که قم جای اقدامات خلاف اخلاق و هنجارشکنانه نیست.

به گزارش رسا، تولیت حرم مطهر حضرت معصومه (س) تأکید کرد که هنجارشکنان و پشتیبانان آنها بدانند که مردم، جوانان و مسئولان قم مصمم هستند که با متخلفان طبق قانون برخورد کنند.

سعید امامی پشت پرده مجله قند پارسی

دست آخر اینکه، عمادالدین باقی در گفت‌وگویی با ایرنا گفته که سعید امامی، متهم اصلی در پرونده قتل‌های زنجیره‌ای دهه ۷۰ در پی فتوا گرفتن از مراجع علیه روشنفکران بوده است. وی افزوده: سعید امامی از مقام‌های وزارت اطلاعات با هدف گرفتن فتوا علیه روشنفکران، نشریه‌ای به نام «قند پارسی» را با محتوای ضد دینی در خارج از کشور منتشر می‌کرد که توسط بخش دیگری ازاطلاعات شناسایی و جلوگیری شد.

خراسان

دستور قضایی برای لغو بخشی از ابلاغیه رئیس جمهور

در حالی که بر اساس ابلاغیه حجت الاسلام روحانی رئیس جمهور در تیر سال گذشته، شرایطی برای استخدام دستیاران ستادی در دستگاه های دولتی تعیین شده بود، با شکایت رسیده به دستگاه قضایی و رسیدگی به آن، مشخص شده درج مواردی چون "متقاضی باید رتبه مشخصی در کنکور سراسری و کنکور دانشگاه آزاد اسلامی داشته باشد" مغایر با ماده ۴۲ قانون مدیریت خدمات کشوری بوده و در عین حال از حدود اختیارات شورای تصویب کننده این موضوع نیز خارج است، بنابراین بخش هایی از این ابلاغیه لغو و طی روزهای اخیر به مسئولان دولتی اعلام شده است.

دولت این بار سراغ موتورهای قاچاق رفت

بر اساس ابلاغیه روزهای اخیر یک مسئول ارشد اجرایی به عیسی کلانتری، سازمان حفاظت محیط زیست موظف شده است با همکاری وزارت اقتصادی و معاونت حقوقی رئیس جمهور، پیشنهادهای لازم را به منظور جلوگیری از امکان تردد مجدد موتورسیکلت های فرسوده که به عنوان کالای متروکه، قاچاق یا دارای صاحب متواری هستند ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ این نامه، به دولت ارائه کند.

آرمان

دستگیری ۸ نفر درحادثه تروریستی خاش

شنیده شد که رئیس کل دادگستری استان سیستان و بلوچستان از دستگیری ۸ نفر متهم در ارتباط با حادثه تروریستی محور خاش - زاهدان خبر داد و گفت: با تلاش‌های نیروهای نظامی و انتظامی و امنیتی و پشتیبانی دستگاه قضائی استان تا کنون ۸ نفر متهم در این خصوص دستگیر که دو نفر آنها طی روز گذشته و امروز دستگیر شدند.«حجت‌الاسلام حمیدی اظهار کرد: از شش نفر دستگیر شده در روزهای قبل که جرم آنها محرز گردیده است یک نفر خانم که مالک خودروی انتحاری بوده است در شهرستان خاش دستگیر شده است که در بررسی‌های به عمل آمده از منزل نامبرده قطعاتی از خودروی انتحاری کشف شده و پرونده با قاطعیت در مجتمع جرایم امنیتی در حال پیگیری است و به محض محرز شدن و قطعیت مجرمیت نسبت به صدور حکم اقدام و احکام شرعی صادره با قاطعیت اجرا خواهد شد و به اطلاع عموم خواهد رسید. وی همچنین از کشف خانه‌های تیمی در شهرستانهای خاش و سراوان خبر داد که در بررسی‌های انجام شده ۱۵۰ کیلو مواد منفجره آماده انفجار در شهرستان خاش و ۶۰۰ کیلو مواد منفجره پیش ساخت بمب در شهرستان سراوان کشف گردید.

ازدواج «مریم کاویانی» با یک دیپلمات

شنیده شد که نازی خوش اخلاق عکاس سینمایی با انتشار عکسی از ازدواج مریم کاویانی و رامین مهمانپرست خبر داده است. مریم کاویانی، زاده اهواز است به سال ۱۳۴۹، اصالتاً، اما مازندرانی؛ پدر کارگر کارخانه نیشکر و کاغذ پارس و مادر خانه‌دار. هر دو هم اهل مطالعه، اما نه علاقه‌مند پیگیر هنر. خود کاویانی هم نه علاقه چندانی داشته به بازیگری و نه شناختی از سینما. خودش می‌گوید از میان بازیگران فقط هدیه تهرانی، محمدرضا فروتن و افسانه بایگان را می‌شناخته و بس. روزی گذر نادر مقدس به بیمارستان مهراد که او در آنجا مشغول به کار است، می‌افتد. مقدس از او دعوت می‌کند تا بازدیدی داشته باشد از پشت صحنه فیلم «رویای جوانی» که در دست ساخت دارد. کاویانی بر تردیدهایش غلبه می‌کند و از سر کنجکاوی در پشت صحنه این فیلم حاضر می‌شود. مقدس به او می‌گوید که چهره خوبی برای بازیگری دارد و با اصرار مانتوی سفیدی بر تنش می‌پوشانند و روانه جلوی دوربینش می‌کنند تا ایفاگر نقش کوتاه یک خانم دکتر شود و این‌گونه مریم کاویانی بازیگر می‌شود، به همین سادگی.

بازداشت یک شهروند فرانسوی در ایران؟

شنیده شد که وزیر خارجه فرانسه مدعی بازداشت یک شهروند فرانسوی در ایران شد و اظهار داشت که پاریس در این باره درحال رایزنی با مقام های ایرانی است. «ژان ایو لودریان» درباره یک شهروند ۵۹ ساله به نام «نلی ارین-کامبرول» گفت: او به جزیره کیش رفته بود. وی به دلیل امضای یک قرارداد غیرقانونی و انجام یک سفر بدون مجوز بازداشت شده است و از ۲۱ اکتبر ۲۰۱۸ (۲۹ مهر) در زندان به سر می برد. به گزارش رویترز، رسانه های محلی فرانسوی هفته گذشته جزئیات مربوط به بازداشت ارین-کامبرول را منتشر کرده و اعلام کردند ارین-کامبرول برای آغاز مذاکره درخصوص عقد قرارداد به کیش رفته بود و به خاطر خرید غیرقانونی طلا بازداشت شد. وزیر خارجه فرانسه اظهار داشت: مقام های کنسولی توانسته اند چندین بار با این فرد دیدار کنند. ما با خانواده او و مقام های ایرانی در تماس هستیم تا وضعیت ارین بهتر شود و در عین حال به روندهای اداری ایران نیز احترام می گذاریم.

افشای فساد ۴۱ میلیون تومانی

شنیده شد که دادستان کردستان از محکوم شدن پنج عضو شورای شهر سریش آباد از توابع استان کردستان به اتهام تحصیل مال از طریق نامشروع خبر داد. اکبر جوهری گفت: موضوع اتهام پنج عضو شورای شهر سریش آباد دایر بر تحصیل مال از طریق نامشروع بدین شرح است که مبلغ جمعاً چهارصد و ده میلیون ریال از سوی پیمانکار معدن شهرداری به حساب شخصی اعضای شورا واریز شده و فیش‌های واریزی یک مرحله آن در پنج فقره در فضای مجازی منتشر گردیده بود. این مقام قضائی گفت: دادگاه با انجام تحقیقات مبسوط و برگزاری چندین جلسه دادگاه و مواجهه حضوری و جلسه رسیدگی، النهایه دفاعیات اعضای شورا را در خصوص پنج فقره فیش واریزی بلاوجه تلقی و هر کدام از اعضای شورا به یکسال حبس تعزیری محکوم کرد. جوهری تصریح کرد: ضمناً تعدادی از گروه‌های فعال در فضای مجازی که اقدام به انتشار فیش‌ها کرده بودند از اتهام افترا و نشر اکاذیب تبرئه شدند.

حراج تابلوی ربنا با امضای شجریان

شنیده شد که دو تابلوی نقاشی‌خط ربنا با امضای محمدرضا شجریان و با هدف خیریه به حراج گذاشته می‌شود. این تابلوها از آثار علی رحیمی‌پارسا است که تابستان امسال با حضور همایون شجریان رونمایی و امضا شدند. حبیب رضایی بازیگر سینما و مشاور هنری این پروژه گفت‌: این تابلوهای نقاشی‌خط ادای دینی هنرمندانه به ربنای دلنشین استاد شجریان است که با کیفیت و تکنیک خاصی طراحی و اجرا شده‌اند و در مراسم رونمایی مورد تأیید همایون هم قرار گرفته و آن‌ها را امضا کرده است. آقای رحیمی‌پارسا فقط ۲ نسخه از این تابلوی نقاشی‌خط مزین به «ربنا» را اجرا کرده که قرار است به زودی در یک نمایشگاه و حراج خیریه به بالاترین قیمت پیشنهادی به فروش گذاشته شوند. همه هزینه‌های تامین شده از محل فروش این آثار زیر نظر خالق اثر و شخص همایون شجریان صرف امور خیریه خواهد شد.

اعتصاب بازیکنان تیم فوتبال سایپا

شنیده شد که باشگاه سایپا مدت‌هاست که مشکل مالی دارد و حق و حقوق شان عقب افتاده است، در سفری هم که برای بازی مقابل الریان در پلی‌آف لیگ قهرمانان به قطر داشتند، دو، سه تا از بازیکنان با مشکل خروج از کشور روبه‌رو بودند و طبق قانون باید ۱۵۰۰ دلار پول به همراه‌شان می‌بود که حتی این مبلغ ۱,۵۰۰ دلار را هم علی دایی پرداخت کرده است تا این بازیکنان از لحاظ قانونی دچار مشکل نشوند. این در حالی است که بازیکنان سایپا در مدت حضور در قطر پول توجیبی هم نگرفتند.برهمین اساس بازیکنان تیم سایپا هم به علی دایی در محل تمرین گفتند که ما روحیه تمرین کردن نداریم ولی اگر شما بگویید تمرین کنید ما تمرین می‌کنیم ولی به خاطر مشکلات مالی روحیه‌ای برای تمرین کردن، نداریم.

سرگردانی ۱۹ ساعته پرواز مشهد-استانبول

شنیده شد که مسافران پرواز مشهد- استانبول بعد از ۱۹ ساعت سرگردانی هم‌چنان در باند فرودگاه امام خمینی منتظرند و در بلاتکلیفی به سر می‌برند.ایسنا نوشت، پرواز مشهد- استانبول شرکت هواپیمایی ایران‌ایر به شماره ۷۱۹ که قرار بود ساعت ۵:۵۰ دقیقه، یکم اسفند ماه فرودگاه مشهد را به مقصد استانبول ترک کند، بعد از چند بار رفت و برگشت در فرودگاه امام خمینی به زمین نشست. یکی از مسافرین این پرواز با بیان این مطلب اظهار کرد: از ساعت ۵ ما داخل هواپیما نشستیم، ساعت ۵:۵۰ هواپیما به سمت استانبول پرواز کرد و وقتی روی آسمان استانبول رسید، سه چهار دور چرخید و یک‌باره گفته شد که مه صبحگاهی به قدری است که ما باند را نمی‌بینیم و در فرودگاه دیگری می‌نشینیم تا تصمیم بگیریم.

هدیه جنجالی پاکستان به بن سلمان

شنیده شد که محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی در سفر اخیرش به پاکستان یک اسلحه از جنس طلا دریافت کرده است. صفحه توئیتری شبکه سی ان ان تصویر اسلحه‌ای از جنس طلا را منتشر کرده است که در جریان سفر محمد بن سلمان به پاکستان به او هدیه داده شده است.

برچسب‌ها