در حالی که تا برگزاری جام جهانی برزیل حدود دو سال باقی مانده، از سود یک و نیم میلیارد دلاری آن گفته می شود.

به گزارش خبرنگار ورزشی مشرق، هنوز دو سالی تا برگزاری جام جهانی برزیل باقی مانده که صحبت های مسئولان فدراسیون بین المللی نگاه ها را به خود جلب کرده است. آنها درباره سود هنگفت مالی این رقابت ها می گویند که به نظر می رسد به عددی بیش از یک و نیم میلیارد دلار می رسد و این یعنی، پولی فراوان!
جروم والکه، دبیرکل فیفا در گفت و گویی اعلام داشته سود کلی این رقابت ها به حدود یک و نیم میلیارد دلار امریکا می رسد که دو برابر جام جهانی 2010 افریقای جنوبی می شود. البته، وی اذعان داشته که این منفعت به تمام فوتبال دنیا خواهد رسید.
وی در دیداری که از ریودوژانیرو (پایتخت برزیل) داشت، عنوان داشت: "رقمی معادل 3 و نیم میلیارد دلار چرخش مالی در دوران برگزاری این دیدارها خواهیم داشت. ما برنامه ای داریم که یک و نیم میلیارد دلار به عنوان سود، نصیب فوتبال جهان شود." این در حالی است که جام جهانی افریقا دارای منفعتی 631 میلیون دلاری برای فیفا و سایرین بوده است. این رشد خیره کننده، اهالی مستطیل سبز را حسابی خوشحال و ذوق زده کرد؛ اما این همه ماجرا نیست.

* این سود نصیب چه کسی می شود؟
به نظر می رسد با توجه به ویژگی های اقلیمی و اقتصادی برزیل، رسیدن به چنین سودی چندان دور از ذهن نباشد؛ اما این عدد نصیب چه کسی یا کسانی می شود؟ اگرچه این مقام مسئول در فیفا، فوتبال جهان را سهم دار این گردش بزرگ مالی می داند؛ اما چند درصد آن نصیب برزیل خواهد شد؟
تجربه افریقای جنوبی نشان می دهد که میزبان، بزرگ ترین بازنده این رقابت هاست چرا که کمترین بهره نصیبش می شود. اکنون که مدت ها از برگزاری این رویداد در این کشور قاره سیاه می گذرد، آنها مانده اند و هزینه نگهداری ورزشگاه ها و مخارجی که نصیبی نداشت؛ الا تفریح توریست ها و مسئولان سازمان های جهانی.
اگرچه برزیل متفاوت از افریقاست و اقتصاد و صنعت توریسم رشد یافته تری دارد؛ اما به نظر می رسد، برنده اصلی، فیفا و شرکت های اقتصادی بین المللی باشند. آنها هستند که سهمدار عمده این ثروت هنگفت و ثمرات آن هستند. البته، میزبان در حال تلاش هایی ست تا سهم خود را بالا ببرد؛ اما فیفا و گردانندگانش می دانند وارد چه میدانی شوند و چه کنند.