کد خبر 93961
تاریخ انتشار: ۴ بهمن ۱۳۹۰ - ۰۹:۲۱

منابع مطلع در بروکسل معتقدند که در صورتی که قیمت نفت در صورت تحریم ایران افزایش یابد ، این اتحادیه در تصمیم خود صرف نظر خواهد کرد.برخی از تحلیل گران هم در ایران پیشنهاد می دهند که در صورت اجرای چنین تحریمی ایران باید از هم اکنون فروش نفت خود به اروپا را متوقف کند و اجازه ندهد اروپا با خیال راحت فصل سرما و اوج بحران مالی خود را پشت سر بگذارد

به گزارش مشرق به نقل از تابناک،  در حالی که امروز دوشنبه اتحادیه تحریم فازبندی شده نفت ایران را تصویب کرده است ، با این وجود  منابع مطلع در بروکسل معتقدند که در صورتی که قیمت نفت در صورت تحریم ایران افزایش یابد ، این اتحادیه در تصمیم خود صرف نظر خواهد کرد.

«بلومبرگ»  امروز گزارش داده است که متعاقب تصمیم  اتحادیه اروپا ، قیمت نفت افزایش یافت . امروز قیمت نفت برنت دریای شمال با 92 سنت افزایش در هر بشکه به 110.78 دلار در هر بشکه رسید و قیمت نفت "وست‌تگزاس اینترمدیت" نیز در هر بشکه 64 سنت افزایش را تجربه کرده است.

در همین حال در ایران کارشناسان معتقدند که تحریم نفتی ایران چندان جدی نیست . وزیری هامانه وزیر ابق نفت در این باره با اعلام اینکه نوع کیفیت نفت خام ایران با هیچیک از کشورهای عضو اوپک همچون عربستان سعودی قابل اجرا نیست، می گوید که  آثار روانی تصمیم امروز اتحادیه اروپا منجر به افزایش شدید و ناگهانی بهای نفت خام در بازارهای جهانی خواهد شد.

 وی با اعلام اینکه با تحریم نفت ایران در اروپا تنها مصرف کنندگان بزرگ زیان خواهند دید، اظهارداشت: با این وجود شخصا تحریم نفت ایران در اروپا را جدی نمی بینم. وزارت نفت ایران هم معتقد است حتی در صورت اجرای این تحریم ها نفت ایران مشتریان دیگری خواهد یافت . کارشناسان نفتی عرب هم وابستگی 400 هزار بشکه ای نفت در ایران را جدی می دانند و این تحریم ها را آسیب زا می دانند .

برخی از تحلیل گران هم در ایران پیشنهاد می دهند که در صورت اجرای چنین تحریمی ایران باید از هم اکنون فروش نفت خود به اروپا را متوقف کند و اجازه ندهد اروپا با خیال راحت فصل سرما و اوج بحران مالی خود را پشت سر بگذارد. اما در مورد عملیاتی شدن و توافق روی این پیشنهاد تا کنون صحبتی نشده است .

اما کشورهای وارد کننده نفت ایران چه کشورهایی هستند ؟

بر اساس آمارهای بین المللی حدود 18 درصد نفت ایران به اروپا صادر می شود که در این بین کشورهای ایتالیا ، اسپانیا و یونان بیشترین وارد کننده های نفت ایران هستند که هر سه کشور هم با بحران مالی روبرو هستند .


به نظر می رسد که مقامات ایرانی در روز های آینده با رصد کردن تحولات بین المللی و رد  وبدل کردن دیدگاه و نظرات خویش با طرف های اروپایی باید تصمیمات مهمی را اتخاذ کنند.