به گزارش مشرق، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، در جلسه علنی نوبت عصر امروز (سهشنبه، ۷ اسفند) پارلمان و در جریان بررسی بخش هزینهای لایحه بودجه ۹۸، با اختصاص ارز ۴هزار و ۲۰۰ تومانی برای تأمین کالاهای اساسی از سوی دولت مخالفت کردند.
در متن بند الحاقی (۲) تبصره (۷) لایحه بودجه ۹۸ که بهارستاننشینان با آن مخالفت کردند، آمده است: در جهت حمایت از مصرفکنندگان کالاهای اساسی به دولت اجازه داده میشود تا سقف چهارده میلیارد دلار از منابع حاصل از فروش نفت خام را پس از کسر کسورات قانونی با نرخ یارانهای و ترجیحی خارج از سامانه نظام یکپارچه مدیریت ارزی (نیما) صرفاً برای تأمین کالاهای اساسی کشور اختصاص دهد. عناوین کالای اساسی مشمول این بند حداکثر ظرف مدت پانزده روز پس از ابلاغ این قانون بهتصویب هیئت وزیران میرسد.
بیشتر بخوانید:
آیا قیمت گوشت، مرغ و آجیل کاهش مییابد؟
رسوب ۶ ماهه ۳۰۰۰ کانتینر قطعات خودرو در چابهار
دولت موظف است تمهیدات لازم برای اجرای این بند و نظارت بر توزیع کالاهای مذکور را فراهم کند بهطوری که اجرای این بند اثر منفی بر تولید داخلی نداشته باشد و قیمت نهایی این کالاها برای مصرفکننده جز هزینههای توزیع، با افزایش مواجه نشود.
سازمان برنامه و بودجه کشور مکلف است در پایان خردادماه و براساس آخرین اطلاعات آماری رسمی کشور مبنی بر قیمت خردهفروشی کالاها، عملکرد این بند را به کمیسیونهای برنامه و بودجه و محاسبات و اقتصادی مجلس شورای اسلامی ارائه کند. دولت موظف است درصورت عدم تحقق شروط فوق، ظرف مدت یک ماه پس از ارائه گزارش، روشهای دیگری را برای نحوه مصرف مانده منابع اتخاذ کند بهنحوی که اقشار آسیبپذیر و تولیدکنندگان این نوع کالاها در کشور دچار آسیب نشوند. مصرف این وجوه در مواردی جز مصرف این بند مجاز نمیباشد و تخلف محسوب میشود.
براساس این گزارش، نمایندگان مجلس در این جلسه، پس از بیان اظهارات موافقان و مخالفان، بند الحاقی (۲) تبصره (۷) لایحه بودجه سال ۹۸ را برای بررسیهای بیشتر به کمیسیون تلفیق ارجاع دادند.