کد خبر 94032
تاریخ انتشار: ۴ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۳:۲۸

رييس شوراي عالي جبهه ايستادگي گفت: راهبرد جبهه متبوعش همسويي و همراهي با جبهه متحد اصولگرايان است.

به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمين سيدمحمود علوي در پاسخ به اين‌كه محسن رضايي چه مقدار ساز و كار جبهه متحد اصولگرايان را براي انسجام نيروهاي انقلاب مفيد مي‌داند؟ اظهار كرد: تا آن‌جايي که در جريان هستم هم وي و هم اعضاي جبهه ايستادگي بر وحدت در جريان اصولگرا تاکيد دارند و اين را مي‌توان در موضع‌گيري اعضاي شوراي عالي جبهه ايستادگي و شخص آقاي رضايي ديد. اما تاکنون از سوي جبهه متحد پاسخي داده نشده است.

علوي در ادامه تصريح كرد: اگر اين مسير ادامه يابد جبهه ايستادگي با ليست مستقل وارد عرصه انتخابات مي‌شود. البته پيام‌هايي از سوي جبهه متحد دريافت شد و منوچهر متکي به عنوان نماينده جبهه متحد اصولگرايان با شوراي عالي جبهه ايستادگي ديدار و گفت‌وگو کرد که اين گفت‌وگوها مفيد بود.

رييس شوراي عالي جبهه ايستادگلي ادامه داد: همچنين طبق رهنمود آيت‌الله مهدوي کني هيات رييسه جبهه ايستادگي با آقايان تقوي و ابوترابي ديدار و گفت‌وگو کردند و قرار شد اين دو بزرگوار نتيجه را به شوراي مرکزي جبهه متحد اصولگرايان منتقل و هر تصميمي که اتخاذ مي‌شود به جبهه ايستادگي ارائه دهند.

علوي تاكيد كرد: راهبرد جبهه ايستادگي همراهي با جبهه متحد اصولگرايان است و تمايل داريم که در اين مسير حرکت کنيم و اگر از سوي جبهه ايستادگي کسي در ليست جبهه متحد اصولگرايان نباشد باز ترجيح مي‌دهيم با جبهه متحد همراهي کنيم. ولي به گفته باباطاهر "مهرباني بايد از دو سر باشد". بالاخره جبهه متحد بايد پيام همگرايي جبهه ايستادگي را مي‌پذيرفت و از نماينده اين جبهه در جلسات شوراي مرکزي متحد اصولگرايان دعوت مي‌کرد.

وي افزود: روح‌الاميني به عنوان رابط جبهه ايستادگي معرفي شده است. ضمن آن‌که جبهه ايستادگي نمي‌خواهد در حاشيه قرار گيرد و اگر با اين بي مهري‌ها مواجه شود در انتخابات ليست مستقل ارائه خواهد داد، اما اميدواريم با تدبير جبهه متحد اصولگرايان شاهد حرکت مستقل جبهه ايستادگي در انتخابات مجلس نهم نباشيم و اين جبهه نيز به عنوان يکي از اضلاع اصولگرايي شناخته شود.

رييس شوراي عالي جبهه ايستادگي گفت: البته اگر ناچار شويم فهرست مستقل ارائه دهيم باز در اردوگاه اصولگرايان حرکت خواهيم کرد و مي‌توانم با قاطعيت بگويم که 80 درصد نامزدهاي مورد حمايت ايستادگي با جبهه متحد اصولگرايان مشترک خواهند بود.

وي در پاسخ به اين‌كه " آيا اگر جبهه متحد اصولگرايان شما را در فهرست قرار ندهد به نفع نامزدهاي جبهه كنار مي‌رويد؟" گفت: حضور بنده به درخواست اقشار وسيع مردم صورت گرفته است و نمي‌توانم دعوت مردم و گروه‌هاي ولايت مدار را ناديده بگيرم، نظر کساني که اينجانب را براي حضور در انتخابات دعوت کرده‌اند مهم است به همين جهت حضوري فعال در عرصه انتخابات مجلس نهم خواهم شد و صحنه رقابت را ترک نخواهم کرد.

وي كه با پايگاه اطلاع‌رساني جبهه متحد اصولگرايان گفت‌وگو مي‌كرد، ادامه داد: انتخابات يعني عرصه رقابت و با توجه به اين‌که در اين دوره از انتخابات اصلاح‌طلبان ترجيح دادند منفرد در انتخابات شرکت کنند نيازمند رقابت پررنگ در درون خانواده اصولگرايان هستيم، مجموعه‌هايي که در اصول، اشتراک دارند، ولي در بعضي از تفکرات ديدگاه‌هاي مختلفي را دنبال مي‌کند، مي‌توانند در انتخابات مجلس نهم با يکديگر رقابت کنند. براين اساس تشکل‌هايي همچون جبهه پايداري و جبهه ايستادگي شکل گرفتند بدون اين‌که برخورد خصمانه‌اي با جبهه متحد اصولگرايان داشته باشند، مي‌خواهند فضا را به سمت رقابت پيش ببرند.

علوي تاكيد كرد: نيروهاي انقلاب مي‌توانند زير چتر ولايت فقيه با هم متحد شوند، در اصول و آرمان‌هاي انقلاب يک صدا عمل کنند، اما در عين حال مي‌توانند، ليست‌هاي متعددي را منتشر کنند. ليست‌هاي متعدد در بين اصولگرايان نبايد باعث نگراني شود، آنچه باعث نگراني مي‌شود، جبهه گيري‌هايي است که همراه با خشونت، بي اخلاقي، ريختن آبروي افراد و تخريب يکديگر صورت مي‌گيرد. اگر حرمت همديگر را حفظ کنيم مي‌توانيم در يک خانواده رقابت خوبي را داشته باشيم.

وي اظهار كرد: در صورت ارئه ليست‌هاي متعدد، اکثر نامزدها مشترک خواهند بود و نبايد به تقابل 100درصدي دامن زد، البته در اين صورت(تکثر ليست‌هاي انتخاباتي) برخي از نامزدها با آراي بالا و برخي ديگر با آراي پائين وارد مجلس مي‌شوند، اما نبايد از رقابت اصولگرايان هراسيد.

رييس شوراي عالي جبهه ايستادگي در ادامه افزود: معتقدم رقابت درون گفتماني باعث مشارکت حداکثري مردم در انتخابات خواهد شد، آن‌ها مي‌توانند در اين صورت نامزدهاي مورد حمايت خود را پيدا کنند و به آنان راي دهند.

وي ادامه داد: درباره حضور جريان اصلاحات در انتخابات بايد بگويم که هنوز ليست جريان‌ها مشخص نشده است و نمي‌توان از هم اکنون اعلام کرد که چه تعداد از جريان دوم خرداد در انتخابات شرکت کرده‌اند. اما اصلاح‌طلبان ترجيح دادند در اين دوره بدون تابلو و با چراغ خاموش وارد شوند. چرا که اگر با نام و نشان مي‌آمدند با اقبال مردم مواجه نمي‌شوند.

علوي گفت: اما آن‌چه مي‌توان گفت آن است که اصلاح‌طلبان و هواداران آن‌ها در انتخابات شرکت خواهند کرد و مشارکت مردم، مشارکت قابل توجهي خواهد شد و نمي‌توان حضور اين جريان سياسي در انتخابات را ناديده گرفت.

وي در پاسخ به سوالي درباره تبيين سه شاخص سلبي ليست اصولگرايان گفت: در جريان اصولگرايي ما با 2 بخش نرم‌افزاري و سخت‌افزاري روبرو هستيم. در بخش نرم‌افزاري شاخصه‌هاي اصولگرايي در منشور جامعتين تبيين شده است. جامعتين در اين منشور اصول، مباني و شاخصه‌هاي اصولگرايي را اعلام کرده‌اند. بنابراين ما مانيفست جامعي را از اصولگرايي داريم و به لحاظ نرم افزاري در جريان اصولگرا مشکلي نداريم.

علوي گفت: در زمينه سخت‌افزاري با توجه به 2 شخصيت ارزنده حضرات آيات مهدوي‌کني و محمد يزدي سازوکارهايي انديشيده شده است و چهره‌هاي شاخص و تاثيرگذار اصولگرا دور هم جمع شده‌اند و سازوکاري را مشخص کرده‌اند و بايد بر اساس چارچوبي که حضرات آيات مهدوي کني و يزدي تبيين کرده‌اند حرکت کرد. هيچ چارچوبي را نمي‌توان پيدا کرد که در آن اتفاق نظر 100 درصدي وجود داشته باشد.

رييس شوراي عالي جبهه ايستادگي افزود: بايد دنبال سازوکاري برويم که در آن اعتماد ايجاد شود و مطمئن هستم سازوکاري که اين عزيزان تبيين کردند بالاترين درصد اعتماد را به همراه خواهد داشت. چرا که در آن ولايت‌مداري، زاويه داشتن با جريان فتنه، فساد و انحراف لحاظ شده است.

وي در پاسخ به اين‌كه يعني شما معتقد هستيد در سازوکاري که از سوي جامعتين طراحي شده است، ساکتين فتنه، انحراف و فساد بعنوان نامزد انتخابات قرار نمي‌گيرند؟ گفت: اين شاخص‌ها از نظر اين 2 بزرگوار پنهان نمي‌ماند. و بدون شک افرادي که با شاخصه‌هاي اصولگرا همخوان نيستند و مواضع 2 پهلويي را اتخاذ کرده‌اند ديگر نمي‌توانند در عرصه انتخابات با تابلو و گفتمان اصولگرايي حضور پيدا کنند. اما در اين‌که چه کساني از شاخصه‌هاي اصولگرايي برخوردار نيستند اختلاف نظر وجود دارد. ملاک براي ما نظر حضرات آيات مهدوي کني و يزدي است.

علوي خاطرنشان كرد: جامعتين با پيشينه طولاني نشان دادند که همواره در مسير ولايت حرکت مي‌کنند، مسيري که امام دنبال مي‌کرد و امروز همان راه را رهبر معظم انقلاب اسلامي ادامه مي‌دهند. پس حجت براي اصولگرايان بايد نظر جامعتين باشد.

وي در پاسخ به اين‌كه افرادي وجود دارند كه برخي آن‌ها را اصولگرا مي‌دانند، اما در برخي برهه‌هاي حساس به نظام ضربه زدند در مورد اين نوع افراد نظر تببيني خود را بگوئيد، گفت: كساني که با موضع‌گيري و اظهار نظر خود به نظام ضربه زدند ديگر نمي‌توانند آن را توجيه کنند، چرا که به هيچ وجه قابل بخشش نيست و نمي‌توان آن‌ها را اصولگرا ناميد، اصولگرايي با ضربه زدن به نظام قابل جمع نيست.

اما معتقدم اصولگرايي با شاخصه‌ها و مباني روبرو است، و بايد افراد را با آن شاخصه‌ها مورد ارزيابي قرار داد.

وي درباره آسيب‌هاي مجلس هشتم گفت: هيچ مجلسي از آسيب مصون نيست و هر عملکردي داراي جنبه‌هاي مثبت و منفي است و معمولا در پايان هر دوره مجلس عملکرد قوه مقننه مورد حمله قرار مي‌گيرد. بخش قابل توجه آن سياسي است به خاطر آن‌که عده‌اي مي‌خواهند با اين تخريب‌ها کرسي‌هاي مجلس را از آن خود کنند و اين تخريب‌ها با واقعيت انطباق ندارد. به همين جهت بايد پس از انتخابات عملکرد مجلس را مورد ارزيابي قرار داد تا جنبه تبليغاتي نداشته باشد.

رييس شوراي عالي جبهه ايستادگي افزود: مجالس در زمينه نظارت نسبتا ضعيف عمل کرده‌اند. در قانونگذاري مباحث به صورت کلان مطرح مي‌شود و نمايندگان به آن راي مي‌دهند، اما در حوزه نظارت اين ضعف ديده مي‌شود و مجلس فعلي همچون مجالس گذشته در حوزه نظارت ضعيف عمل کرد. ولي با اين اوصاف مجلس هشتم تمام تلاش خود را به کار بست تا در مسير انقلاب حرکت کند و با آسيب‌هايي که در مجلس ششم شاهد بوديم مواجه نشد.