به گزارش مشرق، یحیی آلاسحاق به روزنامه آرمان گفت: ما از ابتدای سال ۹۷ تاکنون حدود هشتمیلیارد دلار کالا به عراق صادر کردهایم. همچنین بیش از سه میلیارد دلار نیز در بخش نفت، گاز، برق و انرژی صادرات داشتهایم که این رقم، میزان صادرات ما تا پایان سال جاری را قطعا به ۱۲میلیارد دلار میرساند. پیشبینی افزایش صادرات تا ۲۰میلیارد دلار در سالهای آینده نیز غیرمحتمل و دور از دسترس نیست. زیرا در همه این حوزهها و موارد دیگری از قبیل خدمات فنیومهندسی، حتما زمینههای زیادی وجود دارد؛ به ویژه با وجود کارهای زیربنایی انجام شده و سرمایهگذاریهای صورت گرفته و امکانات و تسهیلاتی که در روابط بانکی ایجاد شده است این امر قابل دسترسی است.
بیشتر بخوانید:
دستاوردهای سفر روحانی به عراق در منطقه
در روابط بانکی مبنا را بر ریال و دینار قرار دادیم که بسیاری از مشکلات، اینگونه حل شد. نرخ را هم برمبنای سنا درنظر گرفتیم که کمک خواهد کرد علایق دوکشور برای حل باقیمانده مسائل بروکراتیک در حوزه استاندارد، گمرک، ثبات مقررات و روادید مشهود است. بحث روادید را که مذاکره کردیم و حل شده است و برای مردم عادی رایگان میشود و گردشگری سلامت، سیاحتی و زیارتی بهتر خواهد شد. در حوزه گردشگری سلامت، بالای ششمیلیون گردشگر از هر دوطرف وجود دارد و افزایش آن قطعا محتمل است.
وی میافزاید: ما اکنون عمدتا صادرکننده هستیم اما باتوجه به تعاملاتی که قرار است در منطقه شکل بگیرد، مقداری از نیازهایمان را میتوانیم از طریق عراق از کشورهای دیگر وارد کنیم. برخی مقررات در زمینه ترانزیت کالا در عراق وجود دارد که اگر آنها رفع شوند حجم بسیارخوبی از نیازهای ما از این طریق ممکن میشود. به ویژه اگر خطوط ریلی شلمچه را بتوانیم نهایی کنیم، راهآهن ما میتواند به سوریه و اردن نیز متصل شود که منافع خوبی دارد. در زمینههای نفت و گاز و پتروشیمی و دیگر مسائل، زمینه برای یک کار بسیار بزرگتر از ۲۰میلیارد دلار نیز خارج از ذهن نیست.