کد خبر 94562
تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۰:۱۸

رئیس‌جمهور ونزوئلا ضمن اعلام همبستگی با آرژانتین در خصوص حاکمیت بر جزایر مالویناس از انگلیس خواست به اشغالگری خود پایان داده و این جزایر را ترک کند.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، "هوگو چاوز"، رئیس‌جمهور ونزوئلا، انگلیس را به دلیل اشغال جزایر آرژانتینی "مالویناس" به نقض حقوق بین‌الملل متهم کرد.

چاوز این اظهارات را در پی بروز بحران جدید میان آرژانتین و انگلستان بیان داشته است. انگلستان اخیرا آرژانتین را به استعمارگری متهم کرده است، در حالی که پاسخ معاون رئیس‌جمهور آرژانتین این بود که آنها باید از آنچه گفته‌اند، شرمنده باشند.

"آمادو بودو"، معاون رئیس‌جمهور آرژانتین، در این خصوص گفت: این تاسف‌آور است، زیرا آنچه که درباره استعمارگری گفته شده است دست کم یک اشتباه تاریخی است. همه می‌دانند منظور انگلیس از استعمارگری در طی قرن‌ها چیست.


رئیس‌جمهور ونزوئلا بلافاصله در پی این اظهارات با دولت آرژانتین اعلام همبستگی کرد و از انگلیس خواست از جزایر مالویناس خارج شود.

چاوز در شورای وزیران در کاخ میرافلورس خطاب به انگلیس اظهار داشت: از اینجا بروید، جزایر مالویناس را به ملت آرژانتین برگردانید. استعمارگری بس است.

وی ضمن اشاره به این موضوع که ۲۸ سال است جنگ مالویناس به اتمام رسیده، افزود: انگلیس توجهی ندارد که حقوق بین‌المللی و اصول اولیه جغرافیا، تاریخ، زمان و مکان را نقض می‌کند.

رئیس‌جمهور ونزوئلا خاطرنشان کرد: زمانی که ناوگان انگلیسی در سال ۱۹۸۲ به سمت مالویناس حرکت می‌کرد، می‌دانست چه کار می‌کند. آنجا نفت و گاز وجود دارد. نفت دریای شمال برای انگلیسی‌ها در حال اتمام است و آنها ناامید هستند. یانکی‌ها ناامید هستند که ذخایر دیگری ندارند.

این اظهارات چاوز پس از آن ایراد شد که "کریستینا فرناندز"، رئیس‌جمهور آرژانتین، اعلام کرد اقداماتی برای جلوگیری از عبور کشتی‌های انگلیسی که در پی حوضه‌های نفتی در مجمع الجزایر مالویناس هستند صورت می‌گیرد.

دولت آرژانتین لندن را در رابطه با حفاری در منطقه مورد مناقشه مالویناس، بدون در نظر گرفتن قطعنامه‌های شورای امنیت که دو طرف را برای آغاز مجدد مذاکرات درباره آینده جزایر دعوت می‌کند، محکوم کرده است.

بوئنوس آیرس طی این هفته کنترل کشتیرانی به سمت جزایر مالویناس را تشدید کرد تا برای کشتی‌هایی که می‌توانند از آب‌های قانونی آرژانتین تا ۲۰۰ مایل استفاده کنند، مجوز صادر شود.

پیش‌بینی شده است در روزهای آتی پلت فرم های نفت بریتانیا (اشن گاردین) به جزایر مالویناس وارد شوند.

آرژانتین چندی پیش با انتشار بیانیه‌ای در سازمان "یونسکو" بر حق خود در خصوص حاکمیت بر جزایر مالویناس که تحت اشغال انگلیس قرار دارند تاکید کرد.

در بیانیه منتشر شده توسط هیات آرژانتین اعلام شده بود: ۳ ژانویه سال ۱۸۳۳ جزایر مالویناس با توسل به زور توسط نیروهای انگلیسی به اشغال در آمد. انگلیسی‌ها ساکنان و مقامات آرژانتینی که استقرار آنها در آنجا قانونی بود را بیرون راندند و در عوض شهروندان بریتانیایی را در جزایر سکونت دادند.

در ادامه بیانیه آمده است: جمهوری آرژانتین فورا به این اقدام نامشروع اعتراض کرد و کماکان نیز به این اقدام اعتراض دارد. دولت آرژانتین یک بار دیگر بر حق مسلم خود درباره حاکمیت بر جزایر مالویناس، "جورجیاس دل سور"، "ساندویچ دل سور" و موقعیت‌های آبی پیرامون آنها که جزئی از قلمرو ملی این کشور است، تاکید می‌کند.

هیات آرژانتین در یونسکو تاکید کرد: اشغال غیرقانونی استعماری بریتانیا که بیش از ۱۷۹ سال از آن می‌گذرد، با بی‌توجهی به حقوق بین‌المللی همراه است، در حالی که ازسرگیری مذاکرات در خصوص حاکمیت این جزایر از طریق قطعنامه ۲۰۶۵ مجمع عمومی سازمان ملل به انگلیس اعلام شده است و ۹ قطعنامه متوالی در این زمینه به امضاء رسیده است.

در بخش دیگری از این بیانیه عنوان شد: این نامشروعیت با ایجاد پایگاه‌های نظامی انگلیس و با ادعای کذب ضرورت دفاعی در آتلانتیک جنوبی تشدید شده است و این کشور به توسعه فعالیت‌های غیرقانونی یک‌جانبه خود در این منطقه ادامه می‌دهد.

هیات آرژانتینی افزود: این فعالیت‌ها مغایر قطعنامه‌های سازمان ملل است و استثمار منابع طبیعی تجدیدناپذیر منطقه و نیز انجام مانورهای نظامی از قبیل پرتاب موشک از جزایر مالویناس، در تضاد با حقوق بین‌المللی است.

در این بیانیه خاطرنشان شد: کشورهای منطقه در نفی حضور نظامی بریتانیا در آتلانتیک جنوبی با یکدیگر هماهنگ هستند و نگرانی خود را از فعالیت‌های یک‌جانبه مذکور از طریق سازمان‌های "مرکوسور" (بازار مشترک آمریکای جنوبی)، "اوناسور" (اتحادیه کشورهای آمریکای جنوبی)، "سلاک" (جامعه کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب) و "ایبرو آمریکا" اعلام کرده‌اند.

بیانیه هیات آرژانتین تصریح کرد: علاوه بر این سازمان‌های دیگری مانند "اتحاد کشورهای آمریکای جنوبی و عربی" (آسیا)، "اتحاد کشورهای آمریکای جنوبی و آفریقایی" (آسا) و "گروه ۷۷ به علاوه چین" موافقت خود را با ازسرگیری مذاکرات در این رابطه ابراز داشته‌اند.

این بیانیه همچنین تاکید کرد: دولت آرژانتین یک بار دیگر و پس از ۱۷۹ سال چپاول، تمایل صادقانه و همیشگی خود را برای ازسرگیری فرایند مذاکره در جهت یافتن راه‌حلی قطعی و مسالمت‌آمیز در خصوص حاکمیت بر این جزایر و پایان دادن به اوضاع کنونی اعلام می‌کند، امری که با پیشرفت جهان کنونی پس از استعمار در تضاد است.

مردم آرژانتین نیز با تجمع در برابر سفارت انگلیس در بوئنوس آیرس با اعتراض به اشغالگری این کشور بر حق حاکمیت خود بر جزایر مالویناس تاکید کردند.