به گزارش مشرق، «برایان هوک» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در گفتوگویی با شبکه اردنی «الغد» به بیان ادعاهای تازهای علیه ایران پرداخت.
وی مدعی شد، واشنگتن «برنامه پیچیده مالی» را که ایران برای نفوذ به سیستم مالی آمریکا جهت دستیابی به اموالی برای تأمین نهادهای نظامی خود استفاده میکرده، کشف کرده است.
بیشتر بخوانید:
هوک در ادامه بر تداوم تحریمها و تشدید فشارها بر اقتصاد ایران در بالاترین حد تأکید کرد و افزود، آمریکا به دلیل برنامه موشکی ایران «دو بسته تحریمی جدید» علیه این کشور وضع کرده است: «دولت آمریکا تا کنون ۲۲ تا ۲۳ بسته تحریمی علیه ایران اعمال کرده و هماکنون حدود ۹۰ شرکت یا سازمان تحت تحریم قرار دارند؛ تحریمهای اخیر مربوط به صنعت نقل و انتقالات دریایی است»
وی مدعی شد: «ایران از نفتکشهای خود برای انتقال تجهیزات نظامی به سوریه استفاده میکند؛ ایران یا مانند «کشوری عادی» رفتار میکند یا اینکه اقتصادی فرو خواهد پاشید».
مجری شبکه «الغد» پرسید: «شما یک توافق با عمان برای مقابله با ایران در تنگه هرمز امضا کردید، اهمیت این توافق چیست و اگر ایران تنگه هرمز را ببندد چه اتفاقی رخ میدهد؟»
هوک اینگونه پاسخ داد: «اخیرا با مایک پامپئو وزیر خارجه و جرد کوشنر مشاور رئیسجمهور در عمان بودم؛ در این دیدار درباره برخی مسائل منطقه صحبت کردیم و گفتیم که سیاستهای خارجی ایران عامل ایجاد تنش و بیثباتکننده در کشورهایی از منطقه است که درباره آنها بحث شد. (به عنوان مثال) آنچه ایران از طریق عواملش در لبنان (حزبالله) انجام میدهد، اینکه چطور از سوریه برای شلیک موشک به سمت اسرائیل استفاده میکند، نیروهایش را در عراق تجهیز میکند».
وی ادامه داد: «یا آنچه آنها (ایران) در بحرین یا جنوب یمن انجام میدهند؛ بنابراین در راستای منافع برخی کشورها مانند عمان است که جلوی نفوذ ایران که دریانوردی در تنگه هرمز را تهدید میکند، بگیرند. همانطور که حمایت ایران از حوثیها نشان میدهد آنها دنبال جای پا در بابالمندب هستند تا تهدید مسیرهای بینالمللی دریایی از طریق دو تنگه (هرمز و بابالمندب) برای آنها فراهم شود».
هوک سپس آمریکا را «تضمینکننده (امنیت) مسیرها و گذرگاههای تجاری جهان» خواند و مدعی شد، آمریکا، مانع از بستن تنگه هرمز توسط ایران شده و این کار را در تنگه بابالمندب یمن تکرار خواهد کرد.
خبرنگار الغد در ادامه پرسید «همکاری امارات و آمریکا برای مقابله با ایران در خاورمیانه را چگونه ارزیابی میکنید؟» برایان هوک همکاری و روابط متقابل با امارات در سطح عالی خوانده و گفت، این روابط هیچ زمانی بهتر از برهه کنونی نبوده است. وی ادامه داد، این اتفاق زمانی رخ داد که با کمک امارات یک شبکه مالی مشکوک در امارات کشف و برچیده شد (شبکهای که آمریکا مدعی است ایران از آن برای انتقال غیرقانونی پول استفاده میکرده است).
هوک افزود، معافیتهای تحریمی اعمال شده در ماه می آینده، تمام خواهد شد و آمریکا هیچ استثنای دیگری در این خصوص قائل نخواهد شد؛ معافیتهای داده شده بویژه در زمینه خرید نفت ایران فقط در راستای عدم افزایش بهای نفت صورت گرفته است.
وی به موضوع صادرات برق ایران به عراق هم پرداخت و گفت، تنها ۹۰ روز به عراق برای ادامه این امر فرصت داده شده و آمریکا از نزدیک با دولت عراق در ارتباط است و تلاش میکند، تکیه عراق بر برق ایران کم شود.
در همین راستا «محمد الحلبوسی» رئیس پارلمان عراق هفته جاری اعلام کرد، عراق حداقل سه سال دیگر به برق ایران نیاز دارد و بغداد از واشتنگتن درخواست کرده معافیت تحریمی در این خصوص را تمدید کند.