کد خبر 948246
تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۳۹۸ - ۰۳:۱۲

دولت در سال ۹۷ در جلسات عصرگاهی یکشنبه‌ها و صبح‌های چهارشنبه‌ها مصوبات زیادی داشت که در این گزارش، مهمترینِ آن‌ها را می‌خوانید.

به گزارش مشرق، طبق روال همیشگی دولت؛ اخبار مصوبات جلسه هیئت دولت هر هفته یکشنبه‌ها حوالی عصر و چهارشنبه‌ها حوالی ظهر منتشر می‌شد. هیئت دولت سال گذشته جلسات متعدد با مصوبات و موضوعات مختلف زیادی داشت.

بیشتر بخوانید:

چه کسانی در سال ۹۷ از قطار دولت پیاده شدند؟ +۲۴ انتصاب روحانی

در این گزارش، مهمترین این مصوبات را می‌خوانید:

** خرید کالاهای خارجی دارای تولید داخل برای کلیه دستگاه‌های دولتی ممنوع شد

هیئت وزیران اولین جلسه خود در سال ۱۳۹۷ را در اولین روز کاری این سال، عصر یکشنبه ۵ فروردین برگزار کردند و حجت‌الاسلام حسن روحانی، رئیس‌جمهور نیز ریاست جلسه را عهده‌دار بود.

هیئت وزیران خرید کالاهای خارجی دارای تولید داخل را برای کلیه دستگاه‌های دولتی بر اساس فهرستی که از این کالاها تهیه و به تأیید دولت رسیده است، ممنوع اعلام کرد. ممنوعیت خرید اقلام مذکور شامل کلیه دستگاه‌های دولتی، نهادهای عمومی دولتی و غیردولتی و کلیه طرف‌های معامله آنها اعم از پیمانکاران، فروشندگان داخلی و خارجی می‌شود.

** مصوبه هیئت دولت برای ساماندهی و مدیریت بازار ارز / تصویب و ابلاغ ۱۶ دستورالعمل

هیئت وزیران در جلسه روز چهارشنبه ۲۲ فروردین که به ریاست حجت‌الاسلام روحانی برگزار شد، به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و تبصره (۳) ماده (۷) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز – مصوب ۱۳۹۲-، ۱۶ دستور العمل را به منظور ساماندهی و مدیریت بازار ارز تصویب و اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور آن را به دستگاه‌های ذی‌ربط ابلاغ کرد.

** تصویب آیین‌نامه‌ای درباره مسکن مهر

هیئت دولت در جلسه چهارشنبه ۳ مرداد خود و با ریاست رئیس‌جمهور در ادامه با هدف تعیین تکلیف تعداد ۵۰ هزار باب از واحدهای مسکن مهر تکمیل شده یا نیمه تمام فاقد متقاضی و نیز به منظور حمایت از افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور، آیین نامه اجرایی مربوط به واگذاری واحدهای مسکونی یاد شده به مستمری بگیران دو نهاد مذکور را به تصویب رساند.

به موجب این آیین‌نامه، وزارت راه و شهرسازی موظف است فهرست تمامی واحدهای مسکن مهر تکمیل شده یا نیمه تمام فاقد متقاضی این آیین‌نامه را به انضمام مشخصات کامل آنها در تمامی شهرهای کشور تهیه و حداکثر ظرف مدت ۱۰ روز پس از ابلاغ این آیین‌نامه، به نهادهای حمایتی و بانک عامل اعلام نماید. این وزارتخانه همچنین موظف است براساس فهرست اعلامی نهاد حمایتی، نسبت به ثبت مشخصات متقاضیان در سامانه ثبت‌نام و واگذاری مسکن مهر با تعیین مشخصات کامل پروژه اقدام کند.

** تصمیم دولت برای ساماندهی ارز / تامین ارز کالاهای اساسی و دارو به نرخ رسمی

در جلسه عصر یکشنبه ۱۴ مرداد هیئت وزیران که به ریاست حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور برگزار شد، اعضای دولت به بررسی پیشنهادهای بانک مرکزی به منظور ساماندهی بازار ارز و مسائل مربوط پرداخته و تصمیماتی را در این زمینه اتخاذ کردند.

** تصویب لایحه بودجه سال ۹۸

هیئت دولت لایحه بودجه کل کشور برای سال ۱۳۹۸ را بعد از چند جلسه فوق‌العاده صبح و عصر، تبصره‌های پیشنهادی ارقام کلان و ویژگی‌های بودجه مورد بحث و تبادل نظر اعضا قرار گرفت، در جلسه یکشنبه ۱۱ آذر تصویب کردند.

این لایحه برای بررسی به مجلس شورای اسلامی ارسال شد.

** مصوبه‌ای درباره سرخابی‌های تهران

واگذاری شرکت‌های فرهنگی – ورزشی استقلال و پرسپولیس در جلسه عصر یکشنبه ۲۵ آذرماه ۱۳۹۷ هیئت دولت، به ریاست حجت الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور، به موافقت رسید.

** دولت خواستار تایید نهایی پالرمو شد

گزارشی از لایحه الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون جرایم سازمان یافته فرا ملی (پالرمو) و روند مراحل مختلف تصویب آن در جلسه سی‌ام دی‌ماه هیئت دولت مورد بررسی قرار داده شد.

هیئت وزیران وزیران در این جلسه، ضمن تأکید بر مواضع اصولی ایران در مبارزه همه جانبه با تروریسم و جرایم مالی بین المللی، تأیید نهایی این لایحه را که به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است، برای مقابله با تحریم‌های غیرقانونی و توطئه های آمریکا ضروری دانست و ابراز امیدواری شد که با توضیحات کارشناسی اقتصادی و حقوقی، همه ابهامات مربوط برطرف شده و دو لایحه باقی مانده در جهت مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم نیز هرچه زودتر آماده ابلاغ گردد و سلامت و شفافیت مبادلات مالی جمهوری اسلامی ایران را از حمایت حقوقی لازم برخوردار نماید.

** تصویب لایحه جامع انتخابات

هیئت وزیران در سومین روز از بهمن ۹۷، درجلسه روز چهارشنبه خود به ریاست حجت الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور، لایحه جامع انتخابات را تصویب کرد.

این لایحه بر مبنای سیاست‌های کلی اتنخابات ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری و بررسی تجربیات پیشین در ایران و سایر کشورها و استفاده از فناوری‌های جدید در اجرای انتخابات تهیه و تدوین شده است که از جمله آن‌ها می‌توان به اخذ و شمارش الکترونیکی آرا، امکان ثبت‌نام قبل از انتخابات از رأی‌دهندگان، شفاف‌سازی منابع هزینه‌های تبلیغاتی نامزدها، امکان رأی دادن به فهرست‌های انتخاباتی به‌صورت یکجا و تعیین شرایط قابل راستی‌آزمایی برای امکان ثبت‌نام داوطلبان اشاره کرد.

اصلاح نظام انتخاباتی از دیگر موارد پیش‌بینی شده در این لایحه است؛ از جمله این اصلاحات، نقش احزاب در انتخابات، حضور بیشتر بانوان در مجلس شورای اسلامی، پیش‌بینی احکام دقیق‌تر درخصوص عدم دخالت نیروهای غیرمرتبط با انتخابات، شیوه‌های اعمال نظارت از سوی مراجع نظارتی، تبیین حدود وظایف مراجع مورد استعلام، تعریف عملیاتی از رجل سیاسی و مذهبی، ملاک قرار گرفتن خوداظهاری برای تشخیص تدین و وفاداری به نظام و قانون اساسی و برجسته کردن نقش تشکل‌های مردم نهاد قابل ذکر هستند.

رفع برخی از ایرادهای اجرایی مانند زمان تمدید اخذ رأی، نقاط مناقشه برانگیز و اختلافی و تفکیک دقیق تر صلاحیت هریک از دستگاه‌های اجرایی و نظارتی نیز از جمله موارد پیش بینی شده در لایحه جامع انتخابات است.

حجت‌الاسلام روحانی در این جلسه از ارسال این لایحه در هفته‌ی بعدی به مجلس خبر داد.

** تعیین ۱,۰۰۰,۰۰۰ تومان عیدی آخر سال

هیئت وزرا در جلسه عصر روز یکشنبه هفتم بهمن ماه، به ریاست رئیس‌جمهور، میزان پاداش آخر سال (عیدی) کارکنان دستگاه‌های اجرایی، نیروهای مسلح، نیروی انتظامی و قوه قضاییه و سایر دستگاه‌های اجرایی مشمول قوانین خاص را تعیین کرد.

بر این اساس هیئت وزیران به دستگاه‌های اجرایی، نیروهای مسلح، نیروی انتظامی و قوه قضاییه و سایر دستگاه‌های اجرایی مشمول قوانین خاص اجازه داد به کارمندان خود (اعم از رسمی، ثابت، پیمانی، خرید خدمت، قراردادی و موقت) اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و تحقیقاتی و قضات که بطور تمام وقت اشتغال به کار دارند، مبلغ ۱۰ میلیون ریال به نسبت مدت خدمت تمام وقت در سال ۱۳۹۷ به عنوان پاداش آخر سال (عیدی) در بهمن ماه سال جاری از محل بودجه مصوب دستگاه‌های اجرایی پرداخت نمایند.

** صدور مجوز واردات گوشت با ارز نیما و بدون سود بازرگانی

همزمان با افزایش قیمت و صف‌های خرید گوشت در اوایل بهمن‌ماه، با تصویب هیئت وزیران در جلسه چهارشنبه ۱۷ بهمن‌ماه و با هدف تأمین نیازهای مصرف جامعه، واردات گوشت با ارز نیما و سود بازرگانی صفر تعیین شد.

بر این اساس وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف شد نسبت به توزیع مناسب‌تر گوشت‌های وارداتی با ارز یارانه‌ای اقدام کند. وزارت امور اقتصادی و دارایی موظف شد با هماهنگی وزارت جهاد کشاورزی نسبت به تسریع در مراحل ترخیص گوشت از بنادر اقدام نماید.

** تصویب «لایحه مبارزه با قاچاق انسان»

هیئت دولت در جلسه روز چهارشنبه ۸ اسفند به ریاست اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور، با توجه به لزوم تقویت و هماهنگی بین بخشی در امر مبارزه با پدیده شوم قاچاق انسان از طریق اصلاح قوانین و مقررات مربوط و با هدف رفع خلأهای قانونی، دولت «لایحه مبارزه با قاچاق انسان» را جهت تصمیم‌گیری و تصویب نهایی، به مجلس شورای اسلامی فرستاد.

ضرورت حفظ امنیت داخلی با توجه به شرایط بی‌ثبات کشورهای پیرامون، مقابله همه جانبه با گسترش پدیده قاچاق انسان و عبور غیرمجاز از مرزها با توجه به درآمد و عواید نامشروع سرشار آن و تشدید مبارزه با قاچاقچیان، همچنین تجمیع قوانین مرتبط و انطباق آنها با اسناد و کنوانسیون‌های بین المللی، از جمله اهداف لایحه یاد شده است.

منبع: تسنیم

برچسب‌ها