به گزارش مشرق، سردار سیدکمال هادیانفر صبح امروز در نشست خبری با بیان اینکه براساس نظر کارشناسان، شرایط جوی کشور در ایام نوروز در یک صد سال گذشته بیسابقه بود، اظهار کرد: برنامهریزیهای پلیس راهور مبنی بر یک نوروز همانند نوروزهای قبلی بود و انتظار سفرهای گسترده را داشتیم اما پلیس راهور نیز غافلگیر شد.
بیشتر بخوانید:
کاهش ۳۲ درصدی سفر به خارج از کشور در نوروز ۹۸
رئیس پلیس راهور ناجا ادامه داد: از ۲۸ اسفند با توجه به اتفاقاتی که در کشور رخ داد باید برنامهریزی جدیدی میکردیم که با اطلاعرسانی به موقع توانستیم با برنامهریزیهای سریع، برنامه جدیدی را برای مدیریت این شرایط اتخاذ کنیم.
بیش از ۴۱ نفر در کشور گواهینامه دارند
وی با بیان اینکه پلیس راهور به تنهایی قادر به اجرای برنامهها در کشور نیست، خاطرنشان کرد: دولت و مردم باید به پلیس راهور کمک کنند، بیش از ۴۱ میلیون نفر در کشور گواهینامه دارند، از این تعداد ۲۲ میلیون نفر دارای گواهینامه خودرو و ۱۱ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر دارای گواهینامه موتورسیکلت هستند.
وجود ۹ میلیون موتورسیکلت فرسوده در کشور
هادیانفر افزود: امروز بیش از یک میلیون و ۵۶۰ هزار خودرو در انتظار فرسوده شدن هستند و ۹ میلیون موتورسیکلت نیز فرسوده است، در مجموع ۲ میلیون و ۳۱۶ وسیلهنقلیه در کشور تاکنون اسقاط شده است.
رئیس پلیس راهور ناجا تصریح کرد: معیار آمارهای پلیس مبنی بر تصادفات جرحی و فوتی، آمار پزشکی قانونی است، ۱۶۴ هزار و ۹۸ فقره تصادف فوتی و جرحی در ۱۰ ماهه سال ۹۷ بنابر آمار پزشکی قانونی داشتیم.
به گفته هادیانفر در مجموع در بحث خودروهای نو شماره ۹۵۲ هزار و ۸۳۴ دستگاه در سال ۹۷ پلاک شدند که نسبت به سال، کاهش ۴۰ درصدی داشت، در نقل و انتقال خودرو نیز در سال ۹۷ بیش از ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار خوردو با ۱۰ درصد افزایش نسبت به سال ۹۶ نقل و انتقال شدند، در بحث صدور گواهینامه نیز یک میلیون و ۸۹۳ هزار نفر به دارندگان گواهینامههای جدید در کشور اضافه شدند که برابر مقررات مجاز به تردد در جادههای کشور نیستند و حتماً خودروی آنها باید دارای علامت مشخص باشد که نسبت به مدت مشابه ۲۷ درصد افزایش داشت.
وی ادامه داد: در مجموع کشتهشدگان در تصادفات درون و برونشهری در ۱۰ ماهه سال ۹۷، ۱۴ هزار و ۶۸۵ نفر بود که ۳ هزار و ۷۹۵ نفر از آنها در شهرها و ۱۰ هزار و ۸۹۰ نفر در جادهها جان باختند، ۵۲ درصد جانباختگان در سر صحنه تصادف، ۶ درصد در حین انتقال و ۴۱.۲ درصد در مراکز درمانی جان باختند، از این تعداد حدود ۲۱ درصد عابرپیاده و افراد کمسن و سال یا کهنسال بودند، ۲۲.۵ درصد جانباختگان موتورسیکلتها بودند و ۲۵ درصد از علل این فوتیها واژگونی بود.
رئیس پلیس راهور متذکر شد: ۲۷ درصد از تصادفات فوتی در ۵ هزار و ۴۰۰ نقطه حادثهخیز شهرها و جادهها رخ داده است، ۱۵ درصد از مصدومان سوانح رانندگی در جادههای بدون جداکننده بود، ۳۱ هزار و ۱۶۰ گواهینامه که نمره منفی را به حدنصاب رساندند توسط پلیس ضبط شد و بیشترین شهرهای فوتی مربوط به اصفهان، مشهد، شیراز و پرحادثهترین پاسگاه پلیس، پاسگاه پلیس خاش بود.
پراید با ۲۸ درصد در تصادفات ۱۰ ماهه ۹۷ نقش نخست را داشت
وی ادامه داد: ۷۹.۵ درصد خودروهای سواری شخصی در تصادفات ۱۰ ماهه سال ۹۷ نقش داشتند که ۲۸.۵ درصد مربوط به پراید، ۲۶ درصد پژو، ۰.۰۶ درصد مربوط به اتوبوسها و ۴.۲ مربوط به وسایلنقلیه سنگین بود.
هادیانفر یادآور شد: تعداد کشته به ازای هر ۱۰ هزار وسیلهنقلیه باید ۳۱ درصد بر اساس برنامه پنج ساله ششم دولت کاهش پیدا میکرد، سرانه وسایلنقلیه در دنیا ۳.۷ نفر، آسیا ۳.۶ و در ایران ۲.۵ نفر است، آمار جانباختگان بر اساس هر ۱۰ هزار وسیله در دنیا ۶.۵ نفر در اورپا ۳.۳ در آسیا ۲.۹ و در ایران ۴.۹ نفر است که میزان تحقق آن تا پایان برنامه پنج ساله ششم ۱۴ درصد بوده است.