کد خبر 949824
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۶

به گفته رئیس کمیته تحقیق و تفحص از پرسپولیس و استقلال سه ماه از زمان قانونی این کمیته برای ارائه گزارش کار باقی مانده اما برخی تخلفات در نظام اداری و مالی دو باشگاه محرز شده است.

به گزارش مشرق، نمایندگان مجلس شورای اسلامی ۲۲ خردادماه سال گذشته با طرح ت حقیق و تفحص از پرسپولیس و استقلال موافقت کردند. نیمه تیرماه ترکیب کمیته تحقیق و تفحص از سرخابی‌ها هم متشکل از ۹ نفر از اعضای کمیسیون فرهنگی به عنوان کمیسیون اصلی همراه با ۵ نفر از درخواست کنندگان تحقیق و تفحص و یک نفر از میان نمایندگان خارج از کمیسیون فرهنگی مشخص و معرفی شد. در ادامه با تعیین اعضای هیأت رئیسه، تحقیق و تفحص به صورت رسمی آغاز شد.

میزان درآمدها و محل تأمین آن، میزان مصارف و هزینه‌ها، میزان جریمه‌های ملی و بین‌المللی و دلایل آنها، سازوکار نظارتی و راهبردی دو باشگاه، آئین‌نامه‌های اداری و مالی و تغییرات سازمانی محورهای کلی بود که برای تحقیق و تفحص از پرسپولیس و استقلال طی ۱۰ سال گذشته تعیین شده بود.

در مصوبه نمایندگان مجلس برای تحقیق و تفحص از دو تیم پرسپولیس و استقلال تاکید شده بود که بعد از تشکیل کمیته ویژه این کار، ظرف مدت زمان ۶ ماه نتیجه تحقیق و تفحص در صحن علنی مجلس اعلام شود اما عدم جمع بندی لازم در این زمان تعیین شده، طرح تمدید مدت زمان قید شده را موجب شد. بر این اساس تحقیق و تفحص از سرخابی‌ها برای ۶ ماه دیگر تمدید شد.

حالا حدود سه ماه از ۶ ماهه دوم تحقیق و تفحص از پرسپولیس و استقلال باقی مانده است. تاکنون بررسی‌ها برخی تخلفات در نظام اداری و مالی دو باشگاه را محرز کرده اما هنوز نیاز به بررسی‌های تکمیلی است که تا پایان مدت زمان قانونی باقی مانده ادامه خواهد داشت.

بعد از اتمام این دوره، زمانِ تحقیق و تفحص تمدید نخواهد شد و گزارش اعضای کمیته به مجلس ارائه می‌شود تا در صورت لزوم محاکم عمومی برای آن حکم صادر کنند.

محمد صادق طباطبایی نژاد رئیس کمیته تحقیق و تفحص از پرسپولیس و استقلال در این زمینه گفت: همچنان در حال بررسی و جمع آوری اطلاعات لازم هستیم. آخرین نشستی که برای تحقیق و تفحص از پرسپولیس و استقلال داشتیم، در روزهای پایانی سال گذشته برگزار شد. احتمالاً هفته آینده نشست دوباره ای خواهیم داشت.

بیشتر بخوانید:

متأسفانه هنوز فرهنگ فوتبالی بالا وجود ندارد

وی در این رابطه ادامه داد: تا به امروز از طریق بررسی‌های انجام شده و همکاری دیوان محاسبات، سازمان بازرسی کل کشور و همچنین گفتگوهایی که با برخی افراد وابسته به این دو باشگاه داشتیم به نتایجی رسیده‌ایم که در قالب گزارش نهایی ارائه خواهد شد.

این نماینده مجلس از پاسخ به پرسشی در رابطه با «نتایج حاصل شده و محور یا محورهای آن»، امتناع کرد و گفت: تحقیق و تفحص گزارش خبری ندارد. طبق روال قانونی نتیجه مصوبات مجلس برای تحقیق و تفحص ابتدا باید در کمیسیون مربوطه مطرح شود سپس به صحن علنی مجلس ارائه می‌شود. در ادامه و در صورت لزوم هم وارد مراحل دادگاهی می‌شود.

طباطبایی نژاد در عین حال تصریح کرد: بر اساس بررسی انجام شده تا به امروز نظام مالی و اداری دو باشگاه تخلفاتی داشته است. البته که حرف و حدیث در مورد این دو باشگاه زیاد است اما هر حرفی بدون مدرک محکمه پسند قابل استناد نیست. به خصوص در تحقیق و تفحص نتایج باید مستند بوده و شواهد و ادله کافی داشته باشد. با این شرایط برخی تخلفات در این دو باشگاه محرز شده است.

رئیس کمیته تحقیق و تفحص از پرسپولیس و استقلال در بخش دیگر از گفتگو گفت: تحقیق و تفحص از پرسپولیس و استقلال برای یک بازه زمانی ۱۰ ساله (۱۳۸۶ تا ۱۳۹۶) انجام می‌شود و ابعاد مختلفی در زمینه‌های مالی، حقوقی و قراردادها را در بر می‌گیرد. طبیعی است که در مدت کوتاه تعیین شده (۲ بازه زمانی ۶ ماهه) نمی‌توانیم به همه حوادث و اتفاقات پیرامون دو باشگاه بپردازیم در حالی که در افکار عمومی تخلفات زیادی در مورد آنها رخ داده است. بنابراین سعی کردیم بیشتر به موضوعاتی بپردازیم که اهمیت بیشتری داشته‌اند مانند مسائل مالی.

وی در مورد کمک گرفتن از دیگر نهادها نیز توضیح داد و یادآور شد: سازمان بازرسی کل کشور روی مصارف و منابع دولتی تمرکز دارد. این سازمان در مورد بودجه‌های دولتی و هزینه کرد آنها در سازمان‌ها و نهادهای مختلف می‌تواند گزارش کاملی ارائه دهد. دیوان محاسبات هم از طریق مجلس روی مصارف بودجه‌ای متمرکز است. به همین دلیل از کارشناسان این دو نهاد برای تکمیل گزارشات کمیته تحقیق و تفحص استفاده کردیم. در عین حال با برخی مدیران و بازیکنانی که طی ۱۰ سال گذشته در دو باشگاه بودند هم صحبت‌هایی داشته‌ایم.

«بر اساس جمع بندی‌هایی که تا به امروز داشته‌اید، امکان دارد تحقیق و تفحص از سرخابی‌ها به صدور حکم یا رأیی منجر شود؟»، طباطبایی نژاد در پاسخ به این پرسش گفت: هر تحقیق و تفحصی صرفاً به ارائه گزارش در صحن علنی مجلس ختم می‌شود. اگر برای تخلفات آن ادله‌ای وجود داشته باشد، دادگاهی شده و در محاکم عمومی برای آن حکم داده می‌شود. مجلس محل صدور رأی و حکم برای گزارش تحقیق و تفحص نیست.

رئیس کمیته تحقیق و تفحص از پرسپولیس و استقلال در پایان گفت: امکانات کارشناسان و زمانی که برای تحقیق و تفحص سرخابی‌ها در ۱۰ سال گذشته تعیین شد، به اندازه کافی نبود. ما سه ماه دیگر فرصت داریم و بعد از آن مدت زمان تعیین شده دیگر تمدید نخواهد شد. در پایان این مدت گزارش خود را در اختیار کمیسیون مربوطه قرار می‌دهیم تا به صحن علنی مجلس برسد.

منبع: مهر