به گزارش مشرق، دریا اورس در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه روحانی و اردوغان در تمامی دیدارها بر ظرفیت بزرگ دو طرف برای افزایش مراودات تأکید دارند اظهار داشت: رؤسای جمهور ایران و ترکیه معتقدند که حجم مبادلات اقتصادی میتواند تا ۳۰ میلیارد دلار برسد که تا ۲۲ میلیارد دلار افزایش یافته بود ولی تحریمها باعث شد این حجم کاهش یابد.
بیشتر بخوانید:
ورشکستگی برخی شرکتهای کرهای پس از تحریم ایران
پامپئو: سناتورها خواستار تشدید تحریمها علیه ایران هستند
وی با بیان اینکه "قرار است دوباره مناسبات اقتصادی را بین دو کشور ارتقا دهیم" افزود: باید در سال جدید به رقمهای بالایی دست یابیم چرا که دو سیاستمدار بزرگ منطقه، روحانی و اردوغان معتقدند باید این مناسبات را افزایش دهیم.
سفیر ترکیه در ایران تحریمها را مورد اشاره قرار داد و گفت: اگر موانع زیادی وجود دارد، فرصتهای خوبی هم وجود دارد. اگر تهدید تحریم وجود دارد فرصتهای زیادی هم با مدیریت مناسب میتوانیم از دل این تهدیدها استخراج کنیم تا بهنفع هر دو کشور باشد.
وی با تأکید بر اینکه در ایران و ترکیه افراد ذیربط باید روی کاهش موانع تلاش کنند، خاطرنشان کرد: در هر دو کشور تورم و نوسان نرخ ارز وجود دارد و ارزش پول ملی کاهش یافته و باید با هم قیمت ارز را به قیمت واقعی کاهش دهیم. مباحثی بین کارشناسان اقتصادی و سیاسی دو طرف مطرح میشود و باید کمیسیون اقتصادی مشترک ما فعالتر شود تا تجار ما بتوانند بهراحتی مراودات اقتصادی داشته باشند.
دریا اورس درباره اقدام آمریکا در تحمیل تحریمها به برخی کشورها با اعتقاد به اینکه تحریم آمریکا مستقیم و برخی غیرمستقیم است اضافه کرد: وقتی کشوری تحریم میشود، کشورهای همسایگان آن هم بهنوعی تحریم غیرمستقیم میشوند. رئیس جمهور ما در تمام محافل بینالمللی بهصراحت اعلام کرده که در برابر این تحریمها سر فرو نمیآوریم و از سیاستهای مستقل خود پیروی میکنیم چرا که هیچ کشوری نمیتواند برای ما در ارتباط برقرار کردن و نکردن تعیین تکلیف کند.
سفیر ترکیه گفت: تحریم ایران را قبول نمیکنیم و این را رئیس جمهور ترکیه در مجمع عمومی سازمان ملل اعلام کرد، ترکیه سعی میکند که هرچه در توان دارد کنار ایران باشد و تأثیر تحریمها را کمتر کند.