در شرایط فعلی چه کسانی نقشه تیم ترامپ را در داخل اجرا می‌کنند و به هر بهانه‌ای به دنبال تنش در روابط ایران با کشورهای همسایه هستند؟

سرویس سیاست مشرق - همزمان با بحرانی شدن اوضاع سیل در کشورمان، برخی از رسانه‌های داخلی و خارجی و همچنین برخی از سلبریتی‌ها به شبه افکنی و انتشار مطالب تفرقه‌افکنانه درباره این عزم ملی که با کمک مالی بسیاری از ایرانی‌ها و اقدام به موقع سپاه، ارتش، هلال احمر و سایر ارگان‌ها همراه بود، پرداختند.

یک روز گفتند چرا آخوندها و علما در این صحنه‌های بحرانی حضور ندارند. یک روز گفتند چرا آخوندها با عمامه کار می کنند و ریا می کنند. روز دیگری گفتند که آب را به عمد در شهرها نگه داشته‌اند تا به تاسیسات نفتی آسیب نزند. دست آخر هم با ورود نیروهای بسیجی عراقی برای کمک به سیل زده‌ها تیتر زدند که عراقی‌ها برای جلوگیری از ورود آب به کشورشان به ایران آمده اند.

همین موضوع جرقه‌ای شد که رسانه‌های معاند و برخی سلبریتی ها، اظهاراتی عجیب و نادرست مطرح کنند و موج گسترده‌ای از اخبار نادرست و البته هدف‌دار در فضای مجازی منتشر شود.

رسانه‌هایی که برای کمک ناچیز اروپایی‌ها جشن می‌گیرند و در برابر انتقاد برخی که می‌گویند به جای این کمک‌ها، اروپا حق و حقوق ملت ایران را پرداخت کند، تیتر می‌زنند: دندان اسب پیشکش را نمی‌شمارند. حال چطور کمک‌های گسترده لجستیکی، انسانی، مالی و غذایی مهمترین همسایه و شریک ایران را نمی‌بینند و اتفاقاً بر طبل اختلاف دو ملت می‌کوبند.

مردم عراق، چه شیعه و چه سنی، در راستای طرح جمع‌آوری کمک‌های مردمی این کشور به سیل‌زدگان ایران، با راه‌اندازی کمپینی با نام «رد جمیل» (قدرشناسی)، اقدام به جمع‌آوری کمک کردند که نخستین محموله این هدایا و کمک‌های مردمی عراق، به همت حشدالشعبی عراق، روز چهارشنبه گذشته در قالب یک صد تن مواد غذایی از بصره عازم مناطق سیل‌زده ایران شد.

ورود یگان مهندسی حشد الشعبی به ایران

جنبش نجباء عراق نیز علاوه‌بر راه‌اندازی کمپینی تحت عنوان «زیر آتش بودیم و ما را یاری کردید، حالا شما زیر آب هستید و نوبت یاری ما رسیده است» کمک‌های جمع‌آوری شده را در قالب یک کاروان امدادی که دربر گیرنده بیش از صد خودروی حامل کمک‌های رفاهی و عمرانی بود، به مناطق سیل زده ایران اعزام کرد. علاوه‌بر اینها یگان مهندسی سازمان بسیج مردمی عراق (حشدالشعبی) برای کمک به مهار سیل در خوزستان، وارد کشور شد.

بسته‌های غذایی عراقی‌ها برای مردم حمیدیه
بسته‌های غذایی عراقی‌ها برای مردم حمیدیه

اما همزمان با پایکوبی اصلاح‌طلبان با کمک‌های نمایشی و ناچیز برخی کشورهای اروپایی، دروغ بزرگ آمریکایی‌ها در مستثنی کردن اقلام بشردوستانه از تحریم‌های ظالمانه‌شان، بیشتر آشکار شد؛ جایی که رئیس‌کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، صریحاً اعلام کرد، جمعیت هلال احمر ایران برای کمک به سیل‌زدگان نمی‌تواند هیچگونه منابع مالی را به دلیل تحریم‌های آمریکا دریافت کند.

سازمان صلیب سرخ جهانی طی اطلاعیه‌ای با غیرانسانی خواندن تحریم‌های آمریکا علیه ایران اعلام کرد: تحریم‌های آمریکا ضد ایران مانع امدادرسانی به سیل‌زدگان در ایران شده است و به دلیل تحریم‌ها امکان ارائه پول نقد به هلال احمر ایران برای کمک به سیل‌زدگان وجود ندارد.

اما نکته‌ای که در این میان قابل تامل بود وضعیت و نحوه کمک‌های کشورهای متمول اروپایی بود، کمک‌هایی که شاید بهتر بود اصلاً کشورمان آنها را قبول نمی‌کرد، چرا که این گونه کمک‌ها بیشتر تحقیر ملت بزرگ ایران بود.

در این رابطه ببینید:

عکس / سنگ تمام نُجَباء در اهواز و حمیدیه

فیلم / ورود کاروان کمک‌های جنبش نجباء عراق

کشورهای اروپایی که نه در برجام و نه پس از خروج آمریکا از این توافق هیچ‌گونه همراهی با ایران نداشتند، از بسته حمایتی برای کمک به سیل‌زدگان ایران رونمایی کردند که بیشتر به یک شوخی شبیه بود. مبلغ کمک مالی چندین کشور اروپایی با قیمت روز یورو، چیزی در حدود ۱۶ میلیارد تومان بود، رقمی که بدون نیاز به کمک اروپایی‌ها، مردم ایران چندین برابر آن را تاکنون به حساب هلال احمر و کمیته امداد و سایر نهادهای امدادرسان دولتی و غیردولتی واریز کرده‌اند.

با این حال کشورهای اروپایی با رپرتاژی خبری اعلام کرده‌اند که ۱/۲ میلیون یورو برای کمک به سیل زدگان ایران اختصاص داده‌اند و با اعتماد به نفس می‌گویند «ما با همبستگی کامل با مردم ایران در این زمان سخت هستیم»!

این درحالی است که چندین دولت اروپایی حتی حاضر نشدند در زمانی که ترامپ معافیت‌هایی را برای خرید نفت ایران تعیین کرده بود، با ایران همراهی کنند. در این راستا کشورهای اروپایی طبق برجام می‌بایست روزانه ۵۰۰ هزار بشکه نفت از ایران خریداری می‌کردند. چیزی معادل ۲۵ میلیون دلار در هر روز. به طور مثال سهم فرانسه در این معامله ۵ میلیون دلار بوده است.

با خروج آمریکا از برجام، این تعهدات دستخوش تغییر قرار گرفت، اما ترامپ با وضع معافیت برای مدتی، اجازه خرید روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت را صادر کرده بود. یعنی روزانه ۱۰ میلیون دلار. با این وجود کشورهایی که امروز کمک ۱۶ میلیارد تومانی خود را «همدلی با مردم ایران» معرفی می‌کنند، در این مدت حاضر نشدند حتی یک بشکه نفت از ایران خریداری کنند و با خوش رقصی برای آمریکا ترجیح دادند در کنار ترامپ بایستند.

با این حال لیست کمک‌های غیر نقدی اروپایی‌ها به سیل زدگان در ایران نیز در نوع خود جالب توجه است. به طور مثال پک تجهیزات نجات در سیلاب که از سوی آلمان ارسال شده است شامل ۸۱ لباس سیلاب، ۸۰ کلاه ایمنی نجات، ۴۰ جلیقه نجات سیلاب، ۴۵ جفت چکمه ایمنی ضد آب، ۲۸ جفت چکمه قابل استفاده در آب و خشکی، ۷جفت چکمه ایمنی لاستیکی و ۹ ست نجات سریع در آب بوده است، چیزی که یک خیریه محلی نیز توانایی تهیه آن را داشته است! البته فرانسوی‌ها هم ظاهراً ۵ هزار پتو و ۱۱۴ پمپ تخلیه آب به سیل‌زدگان کشورمان کمک کرده‌اند.

** اتاق فرمان انتشار این اخبار کجاست؟

با پاره کردن برجام توسط آمریکا و عدم همراهی اروپایی‌ها سال گذشته، سال سختی از جهت اقتصادی برای مردم ایران بود، و مشکلات فروش نفت در سال گذشته موجب بالارفتن قیمت ارز و به تبع آن تورم در سطح اقتصاد جامعه گردید.

در این میان گسترش ارتباطات مالی با همسایگان به ویژه عراق، با توجه به افزایش حجم صادرات به این کشور، توانست تا سطح قابل قبولی بدعهدی اروپا و آمریکا را جبران کند. این در حالیست که با سفر روحانی به عراق در اسفند سال گذشته تمام طلب ایران از عراق پرداخت شد و مبلغ قابل توجهی از کمبود ارزی کشور جبران شد. و با توجه به قراردادهای امضا شده در این سفر حجم مبادلات اقتصادی این دو کشور در سال جاری بیش از پیش خواهد شد.

درآمد ایران در سال ۹۷ از صادرات به عراق ۷.۵ میلیارد دلار بود؛ اما کل صادرات ایران به انگلیس، فرانسه، اسپانیا، آلمان، اتریش و ایتالیایی ها کمتر از ۶۰۰ میلیون دلار ارزیابی می‌شود. به بیان دیگر عراق به تنهایی بیش از ده برابر این کشورهای اروپایی آورده ارزی برای جمهوری اسلامی داشته است. و می تواند برای دور زدن تحریم‌ها بهترین گزینه برای ایران قلمداد شود.

بنابراین برای تکمیل پازل فشار به ایران باید ارتباط همسایگانی که با جمهوری اسلامی رابطه خوبی دارند خدشه دار شود. این بهترین و راحت ترین کار برای تکمیل پروژه فشار اقتصادی به ایران و سخت تر کردن معیشت مردم است. نقشه‌ای که تیم ترامپ به خوبی از آن آگاه هستند و اهمیت آنرا درک می‌کنند.

البته این موضوع جدیدی نیست در مهر ماه سال گذشته نیز با بالارفتن حجم مبادلات اقتصادی ایران و عراق، موضوع سفر عراقی‌ها به مشهد و توریسم جنسی مطرح شد که منجر به تنش‌هایی میان دو ملت گردید که با فرارسیدن ایام اربعین و مهمان نوازی عراقی‌ها این فتنه خاموش شد.

اما در شرایط فعلی چه کسانی نقشه تیم ترامپ را در داخل اجرا می‌کنند و به هر بهانه ای به دنبال تنش در روابط ایران با کشورهای همسایه هستند؟

بیشتر بخوانید:

دیدن این فیلم به"مهناز افشار"توصیه نمی‌شود!

بهترین راه مقابله با مهناز افشارها

فیلم / ماجرای همصدایی ضدانقلاب و خانم سلبریتی

خانم مهناز افشار! همه این‌ها اتفاقیست؟ +عکس

چرا مهناز افشار بازداشت نمی‌شود؟

در ماجرای سیل اخیر در لرستان و خوزستان، خبرگزاری دولتی ایسنا (وابسته به جهاد دانشگاهی)، خبر ورود مخلصانه‌ی گروه‌هایی از «بسیج مردمی عراق» (حشد شعبی) برای کمک به هموطنان سیل‌زده را با تیترسازی روی بیانیه حشد شعبی، این‌گونه پوشش داد که گروه‌هایی از حشد شعبی عراق "با هدف جلوگیری از ورود سیل به عراق وارد ایران شدند!!"

همین خبر مغرضانه کافی بود که حملات رسانه ای با محوریت ورود حشدالشعبی عراق و فاطمیون افغانستان با اهدافی از قبیل منحرف کردن سیل از عراق یا حتی «سرکوب» مردم سیل‌زده به راه بیافتد. تکرار این نوع خبرسازی‌های رسانه‌ای چون ایسنا که دقیقاً با محوریت تخریب روابط منطقه‌ای ایران نشان می‌دهد که دقیقاً این نوع خبرسازی‌ها با هدف مشخص از سوی هسته‌های نهفته در برخی رسانه‌های وابسته به پول بیت‌المال انجام می‌گیرد و یک زنجیره تبلیغاتی ضدمردم و منافع ملی را تکمیل می‌کند.

خبرگزاری ایسنا تنها یک حلقه از این زنجیره نفرت پراکنی میان دو همسایه و دو ملت است. بی بی سی فارسی، کانال های ضدانقلاب و متاسفانه سلبریتی‌های ناآگاه که سعی می‌کنند در همه زمینه ها نظر بدهند، حلقه‌های دیگر این زنجیره ضد امنیت ملی هستند.

بی بی سی فارسی
صدای آمریکا

درباره رسانه‌های معاند نظام تکلیف مشخص است. طی این ۴۰ سال از هیچ حرکتی برای ضربه به ملت ایران دریغ نکردند. اما درباره برخی رسانه‌های داخلی و سلبریتی موضوع متفاوت است. در حالت خوشبینانه اتخاذ این گونه مواضع از جهل و نادانی قلمداد می‌شود و در احتمالی بدبینانه می توان گفت این گونه اخبار با هدفی خاص از دهان برخی سلبریتی‌ها و سایت‌ها و خبرگزاری‌های داخلی منتشر می‌شود. که البته با توجه به پیشنیه این اتفاق از سوی این رسانه‌ها و سلبریتی‌ها انتظار می‌رود نهادهای ناظر و قوه قضائیه با جدیت بیشتری ورود کند.
 

برچسب‌ها