کد خبر 95206
تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۵:۴۹

آيا نمي توان حسن باقري را در مجموعه سپاه و بسيج الگوي تمام عيار معرفي كرد و او را اسطوره ناميد، اما نه آن اسطوره هاي خيالي مانند بت من، مرد عنكبوتي و... بلكه اسطوره پاسداري و الگوي جواناني كه مي خواهند در ادامه روند انقلاب اسلامي مسبب جهاني شدن اين انقلاب شوند.

مشرق_در سال هاي اخير به خصوص از زماني كه صنعت سينما در تسخير صهيونيست ها قرار گرفته است، يك جريان سازي اسطوره اي همواره سعي كرده در قالب سينماي هاليوود اقدام به عرضه اسطوره هاي غيرواقعي يا مجازي كند كه در پي آن بتواند با الگوسازي مجازي با دو منظور مقاصد خويش را محقق كند؛ يكي تقويت روحيه داخلي و جوشش خود اعتمادي در مردم مغرب زمين و ايجاد تفكر قدرت مطلق بودن آمريكا در جهان و دوم تسخير ذهن ساير مردمان و القاي قدرت كاذب غرب به سركردگي آمريكا در مدل ليبرال دموكراسي. در اينجا هدف ما بررسي و تبيين موضوع اسطور ه گرايي و يا بررسي محتوايي پيام اينگونه فيلم ها و يا جريانات مشابه نيست، بلكه قصد داريم با يك نگاه كلان و از بالا مسئله را بررسي كنيم.

بشر از بدو تولد همواره به دنبال الگو و الگوگيري است و اين الگوگيري به خصوص زماني كه به سنين نوجواني و جواني وارد مي شود، اوج مي گيرد. حال بايد پرسيد در برابر آنچه به عنوان ارائه الگو از سوي غرب ارائه مي شود، اولاً ما چيزي داريم كه در بازار رقابت عرضه كنيم و دوم اينكه اگر پاسخ مثبت است، چگونه عرضه كنيم.

انقلاب اسلامي كه خود معجزه بود از درون خود معجزه هايي آفريد. معجزه اي كه در كالبد فرزندان خميني روح خدا(ره) تبلور يافت و غيرممكن، ممكن شد و اين فرزندان خميني(ره) نه با تكيه بر قدرت دانش و تجربه، بلكه با تكيه بر قدرت ايمان، تقوا و توكل مسيرهاي بعدي غيرممكن را ممكن ساختند.

در حد اعلاي اين ماجرا مي توان به سردار شهيد غلامحسين افشردي يا همان حسن باقري اشاره كرد. در حالي كه از او به عنوان اعجوبه انقلاب اسلامي و دفاع مقدس ياد مي شود به صورتي كه برخي وجود يا عدم او را در ادامه جنگ بسيار موثر مي دانستند و در توانايي او به تغيير معادلات جهاني اذعان دارند. حال بعد از حدود 28 سال از شهادت باقري باوجودي كه شايد او تنها شهيد دفاع مقدس باشد كه كارهاي خود را مستند كرده؛ كسي كه از او به عنوان نايغه و تنها استراتژيست جنگ نام مي برند. بايد اين سوال را كرد كه چرا باقري تحليل نشده؟ چرا اثرگذاري او بر روند دفاع مقدس تحليل نشده است؟

در شرايطي كه در ابتداي اين مقاله به لزوم وجود الگو اشاره شد آيا نمي توان حسن باقري را در مجموعه سپاه و بسيج الگوي تمام عيار معرفي كرد و او را اسطوره ناميد، اما نه آن اسطوره هاي خيالي مانند بت من، مرد عنكبوتي و... بلكه اسطوره پاسداري و الگوي جواناني كه مي خواهند در ادامه روند انقلاب اسلامي مسبب جهاني شدن اين انقلاب شوند.

به نظر مي رسد حسن باقري مناسب ترين الگو است. لذا لزوم ساخت فيلم و بررسي هاي چند بعدي در رابطه با او در قالب كارهاي نمايشي كه يكي از ابعادي است كه متأسفانه در انقلاب از آن مغفول مانده بوديم به خوبي نمايان است.

در شرايطي كه مسئولان فرهنگي زير سايه غفلت به سر مي برند و خريد و نمايش مجموعه هايي چون جومونگ كه تنها دروغي اسطوره اي و نمايش قوم بني اسرائيل در قالب پوست كره اي ها است، نبايد پرسيد چرا حسن باقري معرفي نشده است؟ به طور قطع ساخت آثار نمايشي درباره اين شهيد بزرگوار مي تواند چراغ راهي جلوي قدم هاي جوانان و مسئولان كشور باشد تا با برنامه ريزي و تفكر عميق و كلان در سايه تقوا و ايمان و با اتكال به منبع قدرت يعني باري تعالي كارها را پيش برند.

تنها از قبل پرورش و تربيت امثال باقري، همت، خرازي و... مي توان اهدافي كه انقلاب جهاني اسلامي به دنبال آن است، پي گرفت. پس، فردا دير است. همين امروز بايد الگوي باقري را جهاني عرضه كنيم

از:حسن ابراهیمی