کد خبر 952944
تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۲۰:۲۷

محمد مایلی کهن سرمربی سابق تیم ملی و بازیکن پرسپولیس در دهه‌های ۵۰ و ۶۰، مدت‌ها است که دغدغه‌های اجتماعی اش آنقدر سرگرمش کرده که خیلی در مجامع فوتبالی دیده نمی‌شود.

به گزارش مشرق، او خودش در این رابطه می‌گوید: " راستش را بخواهید با فوتبال خیلی کاری ندارم. مردم ما دارند رنج می‌برند و من نمی‌توانم خیلی به دنبال فکر کردن به مشکلات فوتبال باشم." با این حال اما آنچه اهمیت دارد این است که او و فوتبال جدایی ناپذیرند و همیشه در لابه لای این دغدغه‌ها و نگاه نقادانه به مسایل اجتماعی، فوتبال جایگاه ویژه ای برای کاپیتان سابق پرسپولیس دارد. با محمد مایلی کهن گفت و گو کرده ایم که حرف‌های او را درباره مسایل مختلف در زیر می‌خوانید:


فرق دخیا و فروزان چه بود؟

آقای زنوزی برای فوتبال از جیبش خرج می‌کند و دستش درد نکند. اما همه ما بازی تیم‌های منچستریونایتد و بارسلونا را دیدیم، گل دومی که دخیا از مسی خورد ده برابر از گلی که فروزان از سپیدرود خورد بدتر بود. اما آیا اصلاً آنجا بحثی پیش آمد؟ کسی گفت چون دخیا اسپانیایی است به تیم بارسلونا هم که اسپانیایی است راه داده است. دخیا در بازی بعد هم برابر اورتون در ترکیب تیمش قرار گرفت و ۴ گل هم خورد. بعد از بازی تراکتورسازی مقابل سپیدرود اما گفتند فروزان چون رشتی است خورده است؟! همه این ها به این دلیل است که آن‌ها فوتبال و مدیریت ندارند و پیشرفته نیستند (می خندد). واقعیت این است که زمین‌های چمن ورزشگاه‌های اروپایی از فرش‌های دستبافت درجه یک ما هم قشنگ‌تر هستند.


عکس برانکو و شفر را پایین آوردند

من بارها از شرایط ورزشگاه تختی انزلی برای آقای سلطانی فر فیلم گرفتم. فکر نکنم کسی به اندازه من درباره ورزشگاه تختی تلاش کرده باشد. مگر درست کردن ورزشگاه تختی انزلی چقدر هزینه دارد. ما برای فینال لیگ قهرمانان آسیا ظرف چند روز ۱۵ میلیارد تومان هزینه کردیم. خیلی هم کار خوبی کردیم اما برای درست کردن ورزشگاه تختی چقدر هزینه لازم است؟ من حاضرم بدون اینکه خودم پولی بخواهم تمام کارهای این ورزشگاه را انجام بدهم به شرط آنکه هزینه ساخت و تعمیراتش را تامین کنند.


زمانی که من در ملوان بودم، دنبال خیلی چیزها در تیم رفتم. الان اگر بروید رختکن تختی انزلی را ببینید، می‌بینید که کمی شکل گرفته است. هزینه‌هایی هرچند اندک انجام شد، کمی سعی کردیم فضای داخل را زیباتر و تمیزتر و تلاشمان را کردیم که از زمین محافظت کنیم. اما سوال من اینجا است که در این ۵۰ سال چرا یک نفر نیامده سوال کند که این رختکن به چه دلیل اینگونه است؟

بیشتر بخوانید:

اظهار نظر جالب مایلی‌کهن درمورد کلینزمن


مشکلات وجود دارد و به جای اینکه به مسایلی پرداخت شود که به نفع مردم باشد به دنبال عوام فریبی هستند. من اینستاگرام و تلگرام ندارم. حوصله اش را ندارم اما بعضی وقت‌ها خبرهایی را می شنوم که ناراحتم می‌کند. در انزلی یک عکس تبلیغی از شفر و برانکو بود که داشتند یک ساعت را تبلیغ می‌کردند اما در دهکده انزلی این تبلیغ را پایین می‌آورند. چرا؟ واقعاً دلیل این کار چیست؟ می‌خواهی نشان بدهی که خیلی ملوانی هستی؟ می‌خواهیم اختلاف بیاندازیم خودمان را گنده کنیم؟


تاتنهام-من سیتی و سایپا-سپاهان

مگر در این چند وقت بازی مهمتر از منچسترسیتی و تاتنهام داشتیم؟ همه چیز در چند ثانیه رخ داد و داستان مرگ و زندگی بود. گلی هم که به ثمر رسید واقعاً مشکوک بود. در آنجا که شرط بندی قانونی است و میلیون‌ها پوند این ور و آن ور شد اما آیا خون از دماغ کسی آمد؟ آیا کسی به کسی توهین کرد؟ کسی را متهم کردند؟ اوج انسانیت را در این بازی دیدیم. اوج نظم و قانون را دیدیم و واقعاً لذت بردیم. بعد از بازی در رسانه‌ها هیچ عکس العمل بدی ندیدیم. در جایی که میلیون‌ها دلار سود و ضرر جا به جا می‌شود شاهد انسانی‌ترین رفتار هستیم اما در این جا ببینید شرایط چگونه است؟ داوران را در هر مسابقه ذبح می‌کنند. در بازی سایپا و سپاهان دیدیم که چون نتیجه ۵ بر ۲ شد همه چیز خوب بود اما اگر نتیجه طور دیگری رقم می‌خورد معلوم نبود چه وضعیتی پیش می‌آمد.


فوتبال را می‌بینند جاهای دیگر را نه...

فوتبال چون مورد توجه رسانه‌ها است همه ایرادات آن را می‌بینند اما در بخش‌های دیگر اینگونه نیست. مثلاً آنچه شمال را نابود می‌کند سیل نیست، شمال را زباله‌ها نابود می‌کنند اما کم به آن توجه می‌شود. فوتبال ما علیرغم اینکه آب و نان نیست اما از آن‌ها مهمتر شده است. من اگر فردا بشوم رئیس فدراسیون، می‌گویند فلانی به هزارجا وابسته بوده است، کسی نمی‌گوید که من قبل از انقلاب هم در پرسپولیس بوده ام، تحصیلات دانشگاهی دارم و سال‌ها در سازمان ورزش مملکت کار کرده ام اما در جاهای دیگر هم همینگونه است؟ می‌دانیم کسانی که سر کار می آیند از کجا آمده اند؟


فحش دادن عیبه!

من در انزلی که بودم، یک گروهی بودند که بعضاً به بازیکنان توهین می‌کردند. کسی هم جرات نمی‌کرد با آن‌ها مقابله کند. من با آن‌ها مقابله کردم و بعد همان گروه در ورزشگاه شعار می‌داد"فحش دادن عیبه". در آن زمان تمام سعی مان را کردیم که کمترین تنش در بازی‌های بین رشت و انزلی به وجود بیاید. اینهمه می‌گوییم کار فرهنگی اما انگار هیچکدام از این کارها در رزومه آدم ثبت نمی‌شود. ما حتی از این تماشاگران بعداً تقدیر کردیم. ما در آن سال جوان‌ها را به کار گرفتیم و تا روز آخر شانس صعود داشتیم اما بعدها شنیدم که در عدم صعود ما یکی دو نفر نقش داشتند و مانع از این اتفاق شدند.


رفتم با کی روش دیدار کردم

کارلوس کی روش مگر هشت سال در ایران نبود. مگر ما همان سال اول و در حالی که تیم شانس خیلی کمی برای صعود به جام جهانی داشت به تمرین تیم ملی نرفتیم؟ عکس‌هایش موجود است. اما این آقا بیشترین حقوق و مزایا را گرفت و کمترین وقت را برای فوتبال ما گذاشت. بعد از ۸ سال حضور در تیم ملی ایران نتیجه کارش چه بود؟ برخی دیگر داشتند به کی روش می‌گفتند "کوروش" و می‌خواستند بگویند او به اندازه کوروش به ایران خدمت کرده است. خودش می‌گفت وطن اول و دومم ایران است.


عادل شایسته و تحصیلکرده است

درباره عادل فردوسی پور همانطور که قبلاً گفتم بازهم می گویم که او یک جوان شایسته و تحصیلکرده است و در این شکی نیست. اما عادل هم مثل همه ما اشتباهاتی داشته است. او خیلی جاها اشتباه کرد و اگر بخواهم راحت بگویم "پدر ما را در آورد". در مساله کی روش او هیچ وقت اجازه نداد حتی یک دقیقه نقد شود. یک دقیقه برنامه انتقادی راجع به عملکرد تیم ملی و سرمربی اش در زمان کی روش ساخته نشد. موضوع مهمتر شاید این باشد که بدانیم "عادل خودش چگونه به تلویزیون آمد؟ "


به هرحال در این دنیا هر رئیسی یک رئیس دارد و اینکه شما خیال کنید دیگر رئیس هستید اشتباه است. عادل خیلی جاها اشتباه کرد. حتی درباره میهمانانی که می‌آورد اشتباهاتی داشت. ما نباید حرف‌هایمان متناقض باشد. اینکه برای آوردن یک میهمان هزینه هنگفتی بکنیم آن هم در این شرایط اقتصادی کار درستی نیست و با حرف‌هایی که زده می‌شود تناقض دارد. من علیرغم همه این ها عادل را دوست دارم و او دوست داشتنی است. اما او خودش به جای مرحوم بهرام شفیع آمد و کسان دیگری هم ممکن است جای او بیایند. ما نباید فکر کنیم که فردوسی پور در تلویزیون یا شبکه شخصی اش در این سال‌ها کار می کرده است.

منبع: ورزش سه