چمران در ادامه با برشمردن مناسبسازي به عنوان يكي از اساسيترين مسايلي كه معلولان در سراسر كشور با آن دست به گريبان هستند، گفت: اقداماتي كه تاكنون در كشور انجام شده است كافي نبوده و نميتواند پاسخگوي معلولان در زندگي روزمره باشد.
وي افزود: به اين خاطر جانبازان داراي شرايط خاص و معلولان در سراسر كشور از نظر تردد و ديگر شرايط زندگي دچار مشكلات خاصي هستند.
رييس شوراي عالي استانها در ادامه اظهار كرد: مناسبسازي نه تنها براي معلولان بلكه براي ساير اقشار هم انجام نشده است و شرايط خيابانها حتي براي يك پياده روي ساده هم مناسب نيست.
چمران ادامه دارد: تعداد خانههاي مناسبسازي شده در تهران به 100خانه هم نمي رسد و اين براي فرد معلولان ايجاد مشكل ميكند، ضمن اينكه مناسبسازي در ادارات دولتي هم انجام نشده است.
وي افزود: اينها در حاليست كه در تهران پنتهاوسهايي ساخته ميشود كه در آن اتومبيل با آسانسور تا طبقه بيست و پنجم ميرود و اين نشان ميدهد ميتوان امكانات ضروري را براي معلولان در ساختمانها پيشبيني كرد.
رييس شوراي عالي استانها در ادامه با اشاره به قوانين معماري و شهرداري گفت: در اين قانون ذكر شده اگر ساختماني مسايل مربوط به مناسبسازي را رعايت نكرده باشد گواهي پايان كار به آن ساختمان تعلق نگيرد و به شهرداريها تكليف شده تا با دقت بر اين امر نظارت كنند.
چمران همچنين با اعلام تنظيم طرحي در شوراي عالي استان در زمينه مناسبسازي عنوان كرد: در صورت تصويب، اين مصوبه در تمام كشور اجرا ميشود و البته در حال حاضر كلانشهرها مناسبسازي را آغاز كردهاند و لازم است ساير شهرستانها هم به اين جريان بپيوندند.
وي در ادامه با اشاره به افزايش نرخ بروز معلوليت در زندگي ماشيني امروز گفت: معلولاني كه به هر دليلي دچار اين عارضه ميشوند بايد از مزاياي زندگي خوب برخوردار باشند و لازمه اين امر مناسب سازي محيط است.
رييس شوراي اسلامي شهر تهران در خاتمه با اشاره به مشكل اياب و ذهاب معلولان گفت: اين مشكل مشكل بزرگي است ، از آنجايي كه شركت اتوبوسراني سازنده اتوبوسها نيست مشكل نامناسب بودن در شبكه اتوبوسراني رخ داده است و بايد به گونهاي تنظيم شود تا اتوبوسهاي مناسبسازي شده در ساعاتي خاص به حمل و نقل معلولان اقدام كنند.