کد خبر 957965
تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۰۱:۴۶

یک پزشک طب سنتی ویژگی و فواید خاص روزه‌داری را بیان کرد و گفت: روزه‌داری عامل مهمی در پیشگیری از تمام بیماری‌ها از جمله سرطان است.

به گزارش مشرق، رحمت فتحعلی باغنی اظهار داشت: روزه دارای گذشته از مسائل روحی از منظر طب سنتی نیز پاک کننده قوی بدن از اخلاط و رسوباتی است که طی سال در عروق و آوندها و اعضای بدن در اثر مصرف غذاهای زیاد که به عنوان اخلاط غلیط رسوب کرده، خواهد بود.

وی افزود: بدن انسان در طول سال به ویژه در زمستان که غذای بیشتری مصرف می‌کند رسوبات و اخلاط را در آوندهای بدن تجمیع می‌کند که اگر پاکسازی نشود سبب گرفتگی عروق و کاهش خونرسانی دربافت های بدن و ایجاد بیماری‌هایی می‌شود.

بیشتر بخوانید:

بهترین سحری از نظر طب سنتی

این پزشک طب سنتی با بیان اینکه تجمیع اخلاط زمینه ساز بروز بیماری‌هایی چون فیبروم، کیست و سرطان می‌شود، بیان داشت: اخلاط بدن در فصل بهار شروع به ذوب شدن می‌کند و بر همین مبنا در این فصل توصیه به فصد خون و انجام حجامت می‌شود تا اخلاط، آلودگی‌ها و اضافات بدن خارج شود.

وی عنوان کرد: همچنین بخش دیگری از اخلاط در اثر ورزش از بین می‌رود چون ورزش حرارت گرم و خشک در بدن تولید می‌کند و در اثر این حرارت بخشی از باقیمانده اخلاط رسوب شده در بدن ذوب و دفع می‌شود.

باغنی با تاکید بر اینکه بخش‌های سخت‌تر اخلاط رسوب شده در بدن طی یک ماه روزه داری با رعایت آداب و اصول خاص آن ذوب می‌شود تصریح کرد: مزاج روزه گرم و خشک است و از درون حرارتی تولید می‌کند که سبب ذوب کردن اخلاط بدن از طریق خون، تعریق و ادرار می‌شود به همین دلیل شکایت بسیاری از روزه داران در این ماه دفع خلط از سینوس‌ها و بینی است.

وی با اشاره به اینکه یک ماه روزه داری به این شکل برکات بسیاری را به دنبال دارد خاطرنشان کرد: در طول روزه داری حداقل باید دو تا هفت کیلوگرم وزن کم شود اما اگر فردی در این مدت وزن اضافه کند روزه داری برای او نه تنها نفعی نداشته بلکه ضرر هم داشته است.

این پزشک طب سنتی با تاکید بر اینکه نباید در لحظه افطار آنچه در طول روز رؤیت شده خورده شود با برشمردن آفات افطار در مهمانی‌ها که انواع و اقسام خوراکی‌ها دیده می‌شود گفت: عده‌ای به محض بلند شدن بانگ الله اکبر می‌خواهند یکباره همه گرسنگی و عطش را رفع کنند که این کار سبب تپش قلب، حالت شوک و حتی خطر بروز سکته خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه در وعده افطاری باید از مصرف آب سرد پرهیز شود خاطرنشان کرد: افطاری باید با آب جوشیده ولرم، چای کمرنگ یا دم نوش یا شیر رقیق و خرما صرف شود همچنین نباید همه عطش و تشنگی یک روز در همان لحظه افطار برطرف شود.

باغنی با بیان اینکه باید میان خوردن نوشیدنی‌ها و میوه فاصله‌ای ۳۰ دقیقه‌ای لحاظ شود عنوان کرد: در صورت داشتن عطش فراوان می‌توان دقایقی پس از افطاری شربت خنک یا سالادی که چندان سرد نیست مصرف و پس از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه غذا خورده شود.

وی گفت: در وعده سحری در فصل‌هایی که شب‌ها کوتاه است و شام به خوبی خورده شود می‌توان صبحانه ساده‌تری مثل کره و دم نوش و مایعات و چای و پنیر و گردو خورده شود و با توجه به اینکه اکثر مردم بعد از سحری می‌خوابند اما دیده می‌شود در شرایط فعلی عده‌ای زمان محدودی مانده به اذان صبح بر می‌خیزند و می‌خواهند همه چیز را هم بخورند و با خوردن انواع و اقسام غذاهای پختنی و سرخ کردنی و نوشیدنی می‌خوابند که همین سبب ایجاد نوعی مسمومیت غذایی می‌شود.

این پزشک طب سنتی افزود: در چنین افرادی نه تنها اخلاط و رسوبات قدیمی برداشته نمی‌شود بلکه به آن افزوده می‌شود در حالی که باید به بدن فرصت پاکسازی داده شود تا رسوبات را دفع کند.

وی خاطرنشان کرد: همچنین درباره روزه داری نوجوانان و جوانان و روزه اولی‌ها دلسوزی‌هایی دیده می‌شود در حالی که اگر روزه اولی‌ها از یکی دو سال قبل با روزه کله گنجشکی آماده شوند با رسیدن به سن تکلیف تجربه سختی نخواهند داشت.

باغنی گفت: یکی از مشکلاتی که والدین با آن موجه هستند رشد قدی نوجوانان است و به همین دلیل اکثراً دست به دامن هورمون‌های رشد با وجود عارضه‌هایی که برای بدن دارد، می‌شوند در حالی که اگر در سن تکلیف که روزه واجب است روزه داری انجام شود رشد قدی هم در این سنین رخ می‌دهد.

وی با تاکید بر اینکه حرکت در مدار وحی سبب پیمودن مسیر تعالی و سلامت خواهد شد گفت: نباید دستورات خداوند و ائمه اطهار (ع) را فراموش کنیم و اگر بحثی به اسم علم در حوزه‌های مختلف مطرح شود در صورت داشتن تعارض با تعالیم دین ارجحیت با دین است تا دچار افراط و تفریط نشویم.

منبع: مهر